Inledning

Bland datoranvändare är hårddiskutrymme ett ständigt gissel. Med allt snabbare internetuppkopplingar går det fortare än någonsin att fylla flera hundra gigabyte utrymme, och vad återstår när hårddisken är full? Antingen så kavlar man upp ärmarna och börjar radera filer, eller så öppnar man plånboken och uppgraderar.

När det ändå är dags att uppgradera kan det vara en idé att ta en titt på portabla hårddiskar. De bärbara varianterna finns i alla storlekar och sjunker ständigt i pris. Varför sitta fast med arkivet i en enda dator, när man kan ta med sig hela biblioteket på resande fot?

Vinnaren av SweClocker stora jultävling fick äran att pryda framsidan med en alldeles egen julpyntad logotyp, men Frederik ”Sir_Manfred” Sjölund kammade också hem en portabel hårddisk från Iomega. Modellen kallas för Ego och var en julröd variant som väckte många nyfikna blickar. Nu är det dags för tävlingsvinsten att visa vad den egentligen går för på SweClockers testbänk. Följ med när vi granskar Iomegas designerhårddisk ända ut i sömmarna.