Det har länge ryktats om att Apple planerar att släppa en smartskärm eller något slags kombination av Apple TV och Homepod. Några uppgifter har gjort gällande att det ska bli en soundbar med inbyggd Apple TV, andra att det lutar åt en Homepod med inbyggd Apple TV-funktion och dessutom en inbyggd, Ipad-liknande skärm.

Utvecklaren Nicolás Alvarez har hittat och Macrumors har bekräftat kod hos Apple som avslöjar att företaget nu ser ut att vara på väg att göra slag i saken. Koden refererar till en ny produkt med beteckningen HomeAccessory17,1. Det är en produktbeteckning som inte används i någon existerande produktfamilj, men den liknar Homepods beteckning AudioAccessory.

Att modellnumret är 17,1 tyder på att den är utrustad med den kommande A18-kretsen då årets nya Iphone-modeller också har modellnummer som börjar på 17. Produkter med A17-kretsen har modellnummer som börjar på 16 och A16-bestyckade prylar har nummer som börjar på 15 (ingen vet varför Apple inte har styrt upp så att exempelvis Iphone 16 har A16-krets och modellnummer som börjar på 16).

Kodsnuttarna hos Apple visar att den nya produkten kör en variant av TV OS, vilket även Homepod gör. Macrumors har tidigare hittat tecken på att Apple håller på att ta fram ett nytt IOS-baserat system kallad Home OS.

Utöver den helt nya produkten har Apples kod även referenser till två icke-existerande Apple TV-modeller med produktbeteckningarna AppleTV14,4 och AppleTV14,5. Det har tidigare ryktats om nya Apple TV-modeller under hösten.