Utvecklaren Nicolás Alvarez har upptäckt referenser hos Apple till årets nya Iphone-modeller, och till skillnad från i fjol ser samtliga ut att ha samma systemkrets, rapporterar Macrumors.

De nya modellerna kommer enligt läckan ha modellbeteckningarna iPhone17,1, iPhone17,2, iPhone17,3, iPhone17,4 och iPhone17,5. Fjolårets modeller i Iphone 15-familjen har som jämförelse beteckningarna iPhone15,4, iPhone15,5, iPhone16,1 och iPhone16,2 – de båda Pro-modellerna med A17-krets börjar på 16 och de billigare modellerna med A16-krets börjar på 15. Med samma inledande siffra är det troligt att samtliga nya modeller får A18-kretsen.

Enligt rykten kommer Apple släppa fyra Iphone 16-modeller, men det har alltså dykt upp fem nya modellbeteckningar. Macrumors spekulerar att den femte kan vara en ny Iphone SE-modell.

Apple kan så klart bara ha ändrat strategi för modellbeteckningarna, men kan också differentiera de billigare och dyrare modellerna på andra sätt. En A18 Pro-krets med ett par extra GPU-kretsar är en möjlighet. Att grunden blir samma beror förmodligen på att företaget vill se till att de kommande Apple Intelligence-funktionerna fungerar bra på hela den nya familjen.