#edge

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

239

Firefox på dekis – Chromium snart ensamt alternativ

Mozilla Firefox har tappat 19 procent av användarbasen sedan 2018 och fortsatt dålig tillväxt hotar webbläsarens fortsatta existens.

40

Microsoft experimenterar med "Super Duper Secure Mode" i Edge

Det nya säkerhetsläget kan komma att offra prestanda för att utöka säkerheten i framtida versioner av Microsofts webbläsare.

33

Bugg hindrar Microsoft Edge från att avslutas

Funktionen Startup Boost påskyndar uppstart av version 89 av Edge – men hindrar även processen från att avslutas.

107

Microsoft Edge kommer inte gå att avinstallera

Den nya Chromium-baserade versionen av Edge klamrar sig fast i Windows 10 – vare sig du vill eller inte.

42

Microsoft Edge importerar data från andra webbläsare utan tillåtelse

Microsofts webbläsare ertappas med att importera data från Chrome och Firefox utan att användaren tillfrågas om tilltaget.

313

Veckans fråga: Vilken webbläsare använder du?

Med Microsofts byte till Chromium i Edge handlar veckans fråga om vilken webbläsare SweClockers medlemmar använder.

68

Microsoft släpper Edge i Chromium-skrud

Microsofts egenutvecklade webbläsare Edge når vägs ände och företaget släpper nu den återfödda versionen baserad på Chromium.

25

Microsoft släpper betaversion av Chromium-baserade webbläsaren Edge

En betaversion av Microsofts Chromium-webbläsare Edge finns nu tillgänglig för Mac OS och Windows. Enligt Microsoft är denna redo för skarp användning.

7

Molnet och utökad Edge Chromium i fokus under Microsoft Build 2019

Microsofts stora utvecklarmässa är igång och i fokus står bland annat utökade molntjänster, AI-agenter och utökningar av webbläsaren Edge Chromium.

61

Microsoft släpper testversion av nya Edge baserad på Chromium

Microsoft gör om sin webbläsare Edge och baserar den istället på Chromium, som även används för Chrome. Nu bjuder företaget in användare att testa webbläsaren och ge feedback.

69

Microsoft omfamnar Chromium med Edge

Rykten blir till verklighet när Microsoft bekräftar att webbläsaren Edge i nuvarande skepnad nått vägs ände och i början av år 2019 återföds med Chromium.

79

Microsoft arbetar på Chromium-baserad webbläsare för att ersätta Edge

Nya uppgifter talar för att Microsoft är på väg att överge Edge till fördel för en ny webbläsare, vilken baseras på samma grund som Google Chrome.

69

Google Chrome och Mozilla Firefox får stöd för lösenordsfri inloggning

I kommande versioner av webbläsarna Chrome, Edge och Firefox introduceras stöd för Web Authentication, vilket gör det möjligt att logga in med biometri på webbplatser.

53

Microsoft Edge kommer till IOS och Android

Microsoft Edge är den webbläsare som ersatt Internet Explorer som standardwebbläsare i Windows 10. Nu introducerar mjukvarujätten en variant för den mobila marknaden.

108

Microsoft: "Edge drar mindre ström än Google Chrome och Mozilla Firefox"

Microsoft slår ett slag för effektivitet och låg strömförbrukning med webbläsaren Edge. Tester utförda av företaget visar att webbläsaren är mer energieffektiv än både Firefox och Chrome.