Idag tar det tre klick att logga ut i Windows, och det är ganska uppenbart hur det går till: Klicka på Start-menyn följt av en knapp som tydligt visar att det handlar om användarens konto och till sist på Logga ut. I en ny betauppdatering av systemet har Microsoft dolt funktionen bakom en liten mer-knapp (tre punkter) uppe till höger i ett nytt fönster som visas när användaren klickar på kontoknappen, skriver Neowin.

Det här fönstret visar en sammanfattning av användarens Microsoft-konto, som huruvida användaren har en aktiv Microsoft 365-prenumeration, en Game Pass-prenumeration och hur mycket ledigt utrymme hen har på One Drive. Fönstret kan även visa notiser om kontot, till exempel en varning om användaren inte har ställt in någon återställningsmetod, så för den som använder Microsoft-konto kan det vara mer praktiskt än den gamla versionen med genvägar till kontoinställningar, skärmlås och logga ut.

På hemskärmen i Inställningar lägger Microsoft också till ny reklam för en av sina tjänster, i det här fallet Game Pass. ”Upptäck ditt nästa favoritspel” skriver Microsoft över en länk till att skaffa spelprenumerationen.