Microsoft har länge kämpat med att övertyga Windows 10-användare till att övergå till Windows 11. En bromskloss för vissa Windows 10-användare är de höga systemkraven som Windows 11 lägger på datorer. I en ny reklam rekommenderar Microsoft Windows 10-användare till att uppgradera till Windows 11. Reklamen visar även om din dator inte uppfyller systemkraven för Windows 11.

Vissa Windows 10-användare tolkar budskapet som att Microsoft ber dem att köpa en ny dator. Användarna menar att reklamen är motsägelsefull eftersom att den marknadsför en tjänst som de inte kan installera på sina datorer.

windows-10-upgrade-ad.webp

Reklamen som visas för Windows 10-användare. Foto: Reddit

Arbetet för att öka på antalet Windows 11-övergångar har blivit mer intensivt nu eftersom att Windows 10 kommer att sluta uppdateras 2025. Förra året meddelade Microsoft att de skulle börja ta betalt för att fortsätta uppdatera Windows 10 efter nästa år.

Förra veckan meddelade Microsoft att prislappen för företag blir en årsavgift på strax över 600 kronor per enhet. Vad privatpersoner kan förvänta sig att betala är för närvarande oklart. Microsoft ser avgifterna som en tillfällig lösning och hoppas fortsatt på att fler uppgraderar till Windows 11.