Oculus är inte ensamma om att se en ljus framtid för virtual reality. Även spelkonsolmakaren Sony och en mängd mindre uppstartsföretag utvecklar glasögon med snarlika förmågor. Samtidigt cirkulerar rykten om att elektronikjätten Samsung är på väg att ta fram någon form av VR-headset. Nu tillkommer fler uppgifter som pekar i samma riktning.

Enligt teknikbloggen Engadget samarbetar Samsung med inga mindre än Oculus för att utveckla hårdvara för virtuell verklighet. Uppgifterna gör gällande att Oculus ska ställa upp med mjukvaran i utbyte mot nästa generations högupplösta OLED-paneler från den koreanska elektronikjätten, som därmed mycket väl kan komma att användas i den kommande konsumentversionen av glasögonen Rift.

Satsningen sägs dock inte syfta till att ta fram en direkt konkurrent till Oculus Rift. Glasögonen ska istället vara ett "skärmlöst" tillbehör för Samsungs mobila enheter, där en telefon i Galaxy-serien står för både bild och beräkningar. Det gör det även möjligt att använda telefonens bakåtvända kamera för att åstadkomma förstärkt verklighet eller augmented reality.

I dagsläget handlar mycket om spel, men Samsung sägs inte betrakta glasögonen som ett tillbehör för inbitna gamers utan sikta mot en betydligt bredare målgrupp. Det inbegriper sannolikt olika former av mediakonsumtion, exempelvis film, tv och sport, men även appar med Google Glass-liknande förmågor.