Medan Apple i åratal legat i framkant prestandamässigt med sina systemkretsar är teknikentusiaster duktiga på att påpeka att bolagets mobila enheter ofta utrustas med mindre primärminne än konkurrerande lösningar, någonting som i alla fall till vis del kompenseras av mjukvaruoptimeringar i operativsystemet IOS.

När Apple presenterade det senaste tillskottet i Ipad-familjen, Ipad Pro, låg fokus på produktivitet snarare än konsumtion och djärva uttalanden om att prestandan överträffar merparten bärbara datorer på marknaden idag. Till detta bör rimligtvis en större mängd primärminne höra till, men det är information Apple än så länge valt att utelämna.

iPad Pro is great for creative workflows with a high res 12.9″ touch screen display at 2732 x 2048 pixels, A9X chip, and 4GB RAM.

I ett pressmeddelande där Adobe lyfter fram möjligheterna med Creative Cloud i kombination med Ipad Pro röjs mängden primärminne, som sägs uppgå till 4 GB. Det här är inga enorma mängder mot många bärbara datorer, men är väl över vad merparten Android-baserade mobiltelefoner och surfplattor har att erbjuda idag.

Nämnvärt är att Adobe sedan publicering uppdaterat pressmeddelandet och inte längre nämner varken processor eller mängden primärminne, vilket kan tolkas som att bolaget gått händelserna i förväg och tvingats plocka bort den informationen på begäran av Apple.

Apple Ipad Pro lanseras i november till priset 799 dollar för grundmodellen.