Rättstvister teknikföretag emellan är idag ingen ovanlighet, där många handlar om patent. Den senaste tiden har ett flertal sådana påbörjats, bland annat Nokia som stämde Apple för patentintrång och Apple som i sin tur stämde Qualcomm.

Nu har en ny sådan tvist påbörjats och denna gång är det AMD som lämnat in ett klagomål mot ett flertal företag. Grafikkortstillverkaren stämmer LG, Mediatek, Sigma Designs och Vizio, som AMD hävdar har inkräktat på tre av företagets patent relaterade till grafikprocessorer, där två av dessa registrerades av ATI och ett av AMD själva i början av 2000-talet.

Enligt AMD har bolagets teknik använts av företagen i ett flertal produkter, bland annat systemkretsar tillverkade av Mediatek som sedan använts i LG:s smarta telefoner. Även systemkretsar i Vizios och Sigmas TV-apparater ska inkräkta på AMD:s patent, vilket är varför även de är en del av stämningsansökan.

AMD begär att de produkter som gör intrång på företagets patent ska upphöra att sälja och importeras till USA. Rättstvisten väntas bli långdragen, och det är inte helt ovanligt att fall av denna typ av fall pågår i flera år.