Under förra året rapporterades det att kretstillverkaren Broadcom övervägde ett förvärv av konkurrenten Qualcomm. Detta bekräftades kort därefter då Broadcom lade ett rekordstort bud på verksamheten, något som senare avvisades av Qualcomm.

De tidigare rapporterna om att Broadcom övervägt att höja sitt bud bekräftas nu av Reuters. Enligt källor till nyhetsbyrån planerar Broadcom att höja sitt bud från 70 USD per aktie till mellan 80 och 82 USD per aktie. Förutom detta ska de också erbjuda en ovanligt hög summa pengar i avgift om affären inte godkänns av myndigheter.

Att få ett godkännande från myndigheter väntas bli en utdragen process då det handlar om två väldigt stora aktörer på marknaden. Affären skulle innebära att Broadcom blir världens tredje största kretstillverkare, efter Intel och Samsung. Bolagets produkter används i mobiltelefoner för att kommunicera via bredband och återfinns i större delen av alla enheter på marknaden.

Varken Broadcom eller Qualcomm har kommenterat på uppgifterna, men ett nytt officiellt bud från de förstnämnda väntas tillkännages inom kort.

Uppdatering: Broadcom har nu offentliggjort budet, som hamnar på 82 USD per aktie.