Det har nu gått strax över ett år sedan AMD:s återkomst på processormarknaden, i och med lanseringen av AMD Ryzen med tillhörande styrkretsar i fjol. I april väntas serien få en uppföljare i form av Ryzen 2 där den påkostade styrkretsen X370 ersätts av X470, som bland annat utlovar bättre energieffektivitet än föregångaren.

Strax efter Asus hittar nu även uppgifter om ett moderkort från MSI bestyckad med den nya styrkretsen ut på Videocardz, vid namn MSI X470 Gaming Pro Carbon AC. Jämfört med föregående modell tillkommer ett antal förbättringar, däribland kylflänsar för VRM och strömförsörjning för processorn via två stycken 8-pinskontakter, upp från en.

Anslutningsmässigt försvinner en PCI Express x1-plats gentemot föregångaren, vilket vägs upp av två extra SATA-anslutningar för ett totalt antal om åtta stycken. För den som inte eftersöker det integrerade trådlösa nätverkskortet ska en separat variant av moderkortet också finnas att tillgå, med endast en trådbunden anslutning.

Några exakta uppgifter om lanseringsdatum eller pris för MSI X470 Gaming Pro Carbon AC framgår inte, men det blir troligtvis i nära anslutning till lanseringen av AMD Ryzen 2, som väntas ske någon gång under april månad.