Nyligen avtäckte Nvidia nästa generations grafikkort från företaget, där nya Quadro RTX-serien anpassad för professionellt användande blir först ut. I samband med det avslöjades även namnet på nästa arkitektur, som blir Turing efter datavetenskapens fader Alan Turing.

Namnet på de konsumentinriktade modellerna har ännu inte avslöjats, men mycket tyder på att de blir del av den nya Geforce RTX 2000-serien. Detta bekräftas nu av Videocardz som publicerar produktbilder på kommande modeller från partnertillverkaren MSI.

Namnet på kartongen lyder just Geforce RTX 2080 och det handlar om en modell av kortet som bestyckas med MSI:s Gaming X Trio. Kylaren kommer med tre fläktar och har tidigare använts för Geforce GTX 1080 Ti-modeller från företaget. För strömförsörjning används två stycken 8-pins PCI Express-kontakter.

Förutom Geforce RTX 2080 publiceras även en produktbild för Geforce RTX 2080 Ti, vilket är en kraftfullare modell av samma grafikkort. Detta är första gången modellen nämns och det är ännu okänt om den lanseras samtidigt som Geforce RTX 2080. Om så är fallet skulle det bli första gången, då Ti-varianten av både Geforce GTX 1080 och GTX 1070 lanserats långt efter ursprungsmodellen.

I övrigt nämns att modellen bestyckas med USB Type-C Virtuallink, en ny kabelstandard för VR, samt NVLink vilket är Nvidias företagsinriktade gränssnitt för att koppla samman flera grafikkort. Enligt uppgift har Nvidia för den nya generationen övergett SLI och istället gått över till NVLink.

Flera modeller från partnertillverkare uppges bli tillgängliga under måndagen den 20 augusti. Det är även datumet för Nvidias presskonferens där med stor sannolikhet kommer avtäcka Geforce RTX 200-serien, och dessa ska finnas tillgängliga för förbokning kort därefter.

Läs mer om Turing!
PNY avslöjar specifikationer och pris för Geforce RTX 2080 och RTX 2080 Ti
Nvidia tillkännager nya grafikarkitekturen Turing
Nvidia Geforce GTX 2060 hittar ut i prestandatest