Medan vissa ser fram emot semester och strålande solsken har andra ögonen på helt andra saker. Varje år inleds den kalendariska sommaren av elektronikmässan Computex i Taiwan, Taipei, som under en knapp vecka blir centrum för alla nyheter som har med hårdvara och datorer att göra.

I år är förväntningarna skyhöga, inte minst då AMD väntas berätta mer om Zen 2 på 7 nanometer i kommande Ryzen 3000-serien. Det här bör i sin tur bjuda på en kavalkad av nyheter på moderkortsfronten. Det blir även fler nyheter om den lika efterlängtade grafikarkitekturen Navi. Intel tros även visa mer av Ice Lake, som efter lång möda blir bolagets första produkter på 10 nanometer i större volymer.

Traditionens trogen reser SweClockers till händelsernas centrum och tar samtidigt tempen med en läsarundersökning, där vi och European Hardware Association (EHA) är nyfikna på vad du har för hårdvara idag, hur framtidsplanerna ser ut, vilka funktioner du gillar och så mycket mer.

EHA-Survey-Prize-from-PC-Specialist.jpg

Alla som deltar i undersökningen och fyller i sin mailadress på slutet (sista frågan) har en chans att vinna den stationära datorn Vortex Spectrum från brittiska PC Specialist. Ett färgsprakande chassi flankeras av en Intel Core i5-9600K med 16 GB primärminne, ett Geforce GTX 1660 Ti och såväl en SSD som hårddisk för lagringsbehoven. Mailadresserna används endast för att utse en vinnare och samtliga adresser raderas direkt därefter.

Till undersökningen! (extern länk)

Undersökningen pågår till den 14 maj och tävlingen körs på samtliga webbplatser som ingår i European Hardware Association (EHA). Tävlingsdelen arrangeras av spanska bolaget Parsec Media S.L. (utgivare av EHA-webbplatsen Geeknetic.es). Vinnaren kontaktas via mail inom 14 dagar efter att undersökningen avslutats.

Undersökningen är en del av SweClockers medverkan i European Hardware Association (EHA). Läsarundersökningen ger även redaktionen en unik insyn i intresset bland våra medlemmar inom olika produktområden, vilket ger oss underlag för framtida redaktionell planering. En sammanfattande artikel om resultaten med fokus på hårdvarudelarna presenteras vid ett senare datum.

Vad är European Hardware Association?