Cloudflare har fingrarna i många syltburkar när det gäller infrastrukturen bakom internet, där företagets utbud består av allt från överbelastningsskydd till innehållsleverans (eng. Content Delivery Network, CDN). Som följd av detta har Cloudflare också mycket data över vilka webbplatser och tjänster som används, information som bolaget sammanställer och delar på sin blogg.

Nu presenterar Cloudflare sammanfattningen för år 2021, ett år som i likhet med det föregående kantas av den pågående pandemin och att många arbetsplatser tagit steget över till digitala arenor. Googles portfölj innehåller allt från molnlagring, kontorsprogram, översättning, tjänster för videomöten och kartor, vilket år 2020 gjorde företaget till det mest välbesökta på webben. I år visar Cloudflares siffror att den kinesiska sociala plattformen Tiktok petar Google från förstaplatsen.

Klicka här för att se topplista för 2021 och 2020

Topp-10 år 2021

  1. TikTok.com

  2. Google.com

  3. Facebook.com

  4. Microsoft.com

  5. Apple.com

  6. Amazon.com

  7. Netflix.com

  8. YouTube.com

  9. Twitter.com

  10. WhatsApp.com

Topp-10 år 2020

  1. Google.com

  2. Facebook.com

  3. Microsoft.com

  4. Apple.com

  5. Netflix.com

  6. Amazon.com

  7. TikTok.com

  8. YouTube.com

  9. Instagram.com

  10. Twitter.com

Visa mer

På Tiktok är grundpelaren korta videoklipp som tjänstens användare skapar och tittar på – något som uppenbarligen är mäkta populärt. När det kommer till kategorin för sociala medier ligger Tiktok givetvis också högst upp på listan, med Facebook på andraplatsen. Youtube, Twitter och Instagram innehar plats tre till fem. Här understryker Cloudflare att Facebook är den webbplats med flest unika besökare, detaljer som Tiktok- och Google-statistiken inte fångar.

I den totala sammanställningen över mest besökta domäner finns också Facebook representerat, på en tredjeplats. Microsoft, med tillhörande tjänster som Teams och Office-programmen, ligger fyra, medan Apple med applikationsbutik och strömningstjänst innehar femteplatsen. Denna relativa rangordning är oförändrad från 2020, men nämnda Tiktok tar ett jättekliv från fjolårets sjundeplats.

Tilläggas kan att de fem mest populära domänerna globalt stämmer överens med Cloudflares siffror för Sverige, siffror som dock bara sträcker sig 30 dagar bakåt. Ordningen är dock annorlunda, med Tiktok på femteplatsen. Microsoft är mest populärt, följt av Google, Apple och Facebook.

Har du övergivit eller skaffat nya digitala stammishak det senaste året? Berätta i kommentarstråden!