För några veckor sedan började Google rulla ut en begränsning av det maximala antalet filer användare kan lägga till på molnlagringstjänsten Drive. Utan att tala om det för någon. Efter klagomål från användare och artiklar i teknikpressen om ändringen har Google nu backat och tagit bort begränsningen.

Enligt ett inlägg på Google Drives Twitter-konto var begränsningen till för att ”bevara stabiliteten och optimera prestanda”, men har nu rullats tillbaka.

I fredags bekräftade företaget för Ars Technica att användare hade börjat begränsas till max fem miljoner filer. En talesperson sade att antalet drabbade användare är ”försvinnande få”, men sajten påpekar att fem miljoner filer på fyra kilobyte blir 20 gigabyte och Google One-prenumerationer har upp till 30 terabyte lagringsutrymme.

De första rapporterna om problem kring antalet filer på Drive dök enligt Ars Technica upp redan i februari. En användare skrev till exempel på Reddit hur det en morgon dök upp en varning från Drive: ”Var vänlig radera två miljoner filer för att fortsätta använda ditt Google Drive-konto”. Någon gång under mars ändrades felmeddelandet till att ha felkod 403 och en uppmaning om att flytta filer till papperskorgen och radera dem för alltid.