bästa hörlurarna för max 3k ?

Permalänk

bästa hörlurarna för max 3k ?

Tja!

Ska köpa hörlurar till datorn (vilken jag ju köper )
Men vilka ska man välja ? Jag vill ha bra ljudkvalitet och byggkvalite !
Kan tänka mig att betala upp till 3k för dem !

Permalänk
Medlem

För typ + 200-300 kr får du sennhieser hd650 vilket är nog den bästa hölurarna du kan få om du inte går upp till 5k(denon ah-5000)

Visa signatur

Hörlurar : HD650 --- Förstärkare : X-Can V8 + X-Can psu

Permalänk

Nja jag hade tänkt mig några i 2-3000kr klassen )

Permalänk
Medlem

sennheiser hd650 3100kr på prisjakt, och jag kan lova dig att de här är nog den bästa du kan få om du kan tänka dig betala 100kr+

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=16880

Visa signatur

Hörlurar : HD650 --- Förstärkare : X-Can V8 + X-Can psu

Permalänk
Medlem

Har du redan ett ljudkort då? Annars BÖR du köpa ett ljudkort också, för kanske en tusenlapp och sen lurar för de resterande två. Kan rekommendera akg som ska vara lite mer neutrala en Sennheiser. Har själv AKG k 242HD och Xonar Essence ST. Har även alessandro ms1 men de är inte bekväma nog för att ha på sig i timmar som man kanske vill när man sitter vid datorn, även om de låter mycket bra de också=) Akg lurarna är fantastiskt bekväma.

Permalänk
Medlem

Beror på om du vill ha inkl. ljudkort och förstärkning för 3k eller hörlurar för 3k.

Om du ljudkortet är separat så skulle jag rekommendera Xonar Essence ST / STX samt ett par AKG K701 alternativt Sennheiser HD650 beroende på vilken typ av musik du lyssnar mest på.

Båda dessa lurar är bra byggda och väldigt bekväma, däremot tycker jag att K701 sitter bekvämast på huvudet, även om HD650 inte direkt är obekväma dom.

Det finns många diskussioner på Head-fi om vilka lurar som passar vad, kan plocka fram dom trådarna om det verkar interessant. Värt att nämna är att båda dessa lurarna kostar runt 3 k, sen kommer ljudkortet att kosta ca 2 k oxå.

Då får du däremot en riktigt riktigt bra hörlursrigg för pengarna, men är som sagt inte relevant om det inte är din målbudget

Permalänk

måste man ha ett speciellt ljudkort för dessa lurar ? Så det som sitter i burken funkar ej ?

Permalänk
Medlem

Det beror helt på vad som sitter i burken

Är snarare så att när du väl kommer in på sådär bra lurar så skulle det vara slöseri att köra dom utan vättig källa och förstärkning, båda dom hörlurarna jag nämnde kräver redigt med förstärkning på signalen för att låta så bra som dom kan, det vanliga ljudkortet som följer med moderkort räcker inte på långa vägar.

Essence ST / STX är bra just iochmed att det har inbyggd hörlursförstärkare som klarar att driva även tyngre lurar vilket gör att du slipper införskaffa extern hörlursförstärkare.

Om du inte redan har ett bra ljudkort och förstärkare och vill hamna totalt runt 3 k skulle jag istället rekommendera att du köper ett ST / STX + ett par Sennhesier HD595 som är ett par billigare lurar, inte lika som K701 eller HD650 men då kan du få lurar och ljudkort för ca 3500 kr.

Permalänk
Medlem

Även om det är väldigt viktigt att ha en komplett kedja för att få bra ljud så skulle jag nog lägga pengarna på ett par HD650 och spela in dem ordentligt för att senare skaffa antingen ett riktigt bra ljudkort för analogt ljud, eller en bra separat förstärkare som man kopplar digitalt till datorn. Det går att köpa riktigt bra begagnade förstärkare för låga pengar om man letar lite.

Jag menar bara att om man köper ett par riktigt bra lurar så är det något man kan vara nöjd med för lång tid och inte behöva bry sig om att uppgradera medans annat går igenom flera uppgraderingar. Det går förstås att sälja och sen köpa nya lurar också, men det verkar mer bökigt enligt mig.

Och jo, det är en stor skillnad på att koppla lurarna till en dåligt ljudkort direkt via någon analog utgång eller att ha en setup med t.ex. en separat förstärkare eller ett ljudkort som är riktigt bra för analogt ljud. Nu är det lite skev jämförelse, för min stärkare kostade en hel del, men om jag kör hörlurarna via den (och ljudet över s/pdif coax digitalt med ett X-Fi) eller kopplar lurarna till analoga utgången på X-Fi kortet är ljudet som natt och dag. Otroligt mycket bättre, fylligare och komplett ljud över stärkaren på samma lurar.

Permalänk
Medlem

Om du är intresserad av spel bör du kika på denna review.

http://www.tomsguide.com/us/Surround-Sound-Headsets,review-13...

5.1 headphones är kungligt i spel.

Visa signatur

Intel Core i7 8700K, MSI GeForce GTX 1080 Ti 11GB Gaming X, Samsung 960 EVO 1TB, MSI Z370 GAMING M5, Corsair 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Vengeance, EVGA Supernova G3 850W

INTEL CORE I7 3930K 3.20GHZ 12MB S-2011, FRACTAL DESIGN MIDITOWER DEFINE R3, CORSAIR HX 1050W, ASUS RAMPAGE IV FORMULA, Asus STRIX GTX970, CORSAIR 16GB DDR3 DOMINATOR QUAD 1866MHZ CL9 (4X4GB) Ljud: ASUS Xonar D2X/XDT 7.1 | Elac 5.1 +förstärkare | Cambridge dacmagic plus | Astro gaming A40 | Sennheiser HD 650
You ask me if I have a god complex? Let me tell you something, I am god!