Det råder ingen brist på urval när det kommer till olika kylpastor, där dessa särskiljer sig med olika nivåer av viskositet och värmeledningsförmåga. Vissa tillverkare har valt att sticka ut på lite mer exotiska vis, där det exempelvis finns en japansk variant med doft av äpple. Nu satsar Cooler Master på en mer färgsprakande lösning med sin nya kylpasta Cryofuze 5.

81794d64ac6cdc1c05cff5518fca54db.jpg

Cooler Master tar RGB-konceptet till nya platser i din dator.

Nykomlingen bygger vidare på företagets produkt Cryofuze Violet, vilket är en kylpasta som kommer i kulören lila. Cryofuze 5 erbjuds istället i hela sex olika färger: röd, grön, blå, gul, vit och svart. Enligt bolaget är pastan icke-elektriskt ledande och har en "anhygroskopisk sammansättning" för lättare applicerering och borttagning. Vidare talar specifikationerna om en värmeledningsförmånga om 12,6 W/mK, vilket är jämförbart med många av de bättre kylpastorna på marknaden idag.

Cryofuze 5 levereras med en rengöringslapp för borttagning av gammal kylpasta samt en spatel för att applicera den nya. Produkten har ännu inte dykt upp på den europeiska marknaden, men baserat på priser från asiatiska återförsäljare bör priset landa på cirka 100 kronor inklusive moms.