Thinkpad T400 eller T61, reuseit?

Permalänk
Medlem

Thinkpad T400 eller T61, reuseit?

Jag funderar på att skaffa någon av dessa två, hur stor skillnad är det egentligen? Enligt reviews är t.om. skärmen något bättre på T61 (båda är 1440*900). T61 kostar 2995 :- och t400 6995 :- exkl.

De finns på reuseit med 24 mån resp 12 mån garanti, läste många positiva omdömen på rejta.se - någon här med erfarenhet av dem?

Tänkte köra windows 7: surf, programmering (t.ex. netbeans ide, visual studio), film/serier

Är det värt de extra pengarna för den nyare thinkpaden?

//Martin

edit: lägger in länkar till dem:
Begagnad PC IBM Thinkpad T61 - ReuseIT Scandinavia AB
Begagnad PC Lenovo Thinkpad T400 - ReuseIT Scandinavia AB

Permalänk
Inaktiv

T61an har bättre skärm (betrakningsvinkel,färgåtergivning), högre upplösning (i alla fall enligt dina länkar), diskret graffe (fördel bättre prestanda vid spel/CAD osv, nackdel sämre batteritid). T400an har 3g-modem, webcam, snabbare CPU och SATA2-prestanda om du stoppar in en SSD (T61=SATA1 dvs många SSD levererar bättre prestanda och cappar).

Med tanke på prisskillnaden så hade jag nog hellre valt en T61:a, tänk bara på att ska du stoppa in en SSD bör du satsa på en T400 men för ditt planerade behov räcker en mekanisk disk. T61an är en modell som har några år på nacken så kolla med reuseit att du får en färskt batteri, annars får du räkna med att investera i ett sånt ganska snart om du tänkt köra på batteri (orginal = 1500kr, pirat ca 800kr).

En polare har handlat av ReuseIT och dom är seriösa, inga problem med varken leverans el garanti.

Återkom om du har fler frågor om Thinkpads, jag gillar dom som du kan se på min signatur

Permalänk
Medlem

Ja ok då frågar jag på då

Har kollat på en x61 tablet också, tänkte ha den som komplement till den lite större 14":aren vid soffläsning, pokerspel, bärbart. Hur funkar den att köra windows 7 på? IDE ska väl inte vara några problem antar jag?

Tror att upplösningen är samma på T61 och T400, såvitt jag har sett finns inte T400 med 1280*800 och det står överst i beskrivningen att det är 1440*900.

Permalänk
Inaktiv

De funkar bra med win7 på en x61 tablet men behöver du inte touch är x61s ett betydligt bättre val, stabilare gångjärn och mycket lättare är stora fördelar tycker jag. Det är bara single-touch som är ganska oresponsiv dvs ingen ipad/iphone känsla alls så man tröttnar ganska fort. Jag kör min x200 tablet som soffsurfdator men stör mig på att den väger såpass mycket mer än standardmodellen av x61.

Det är 1280x800 på t400:an, dom har nog klipp och klistrat lite fel och det är en ganska låg upplösning på en 14 tummare, 1440x900 är betydligt trevligare:

IBM Personal computing support - ThinkPad T400 6474-1EG support

Permalänk
Medlem

Notebookcheck: Lenovo Thinkpad T400 Enligt den här sidan har T400 den högre upplösningen...det verkar helt enkelt finnas både och...

tack för svar...det där med oresponsiv lät inget vidare...du menar att det tar någon sekund innan ett tryck registreras?

Permalänk
Inaktiv

Det finns ett 30-tal olika T400, alla med olika specar så det gäller att kolla det noga innan köp.

Ang touch så är det ungefär som en vanlig resistive touch skärm, på X61 tablet har jag tom för mig att du inte kan köra med fingrarna utan enbart med penna (wacom). Jag har multitouch (dvs både penna och fingrar, inte flera ställen på skärmen samtidigt dock) på min x200 tablet och jämfört med tex en ipad eller iphone så är det en dramatisk skillnad till ipadens fördel. en X61 tablet väger också nåt halvkilo mer än x61s då skärmen är tjockare pga digitizen. Mitt tips om du inte behöver touch, välj en vanlig x61s, med tanke på prislappen är det svårt att hitta en bättre prisvärd ultraportabel i dagsläget.

Permalänk
Medlem

det finns en med 1024*768 som har både penna och touch, den med 1400*1050 har bara penna...Har tyvärr inte tillfälle att prova någon tablet innan jag köper...hur tror du det fungerar att spela poker?

Är det något sånär precision på klicken? Förekommer det "spökklick"? Kan ju kosta några tusenlappar att klicka fel...:p

Permalänk
Inaktiv

De kommer säkert att fungera att spela poker och de blir inga spökklick heller men jag gissar du tröttnar i fingerarna efter ett tag och går över till trackpointen, när du väl lärt dig den är det en svårslagen ersättare till mus :).

Permalänk
Medlem

Har haft en en R31 med trackpoint, fick faktiskt ont i översta fingerleden vid för mycket användning. I övrigt tycker jag om paddorna väldigt mycket...:p

Permalänk
Inaktiv

Jag har faktiskt inte märkt nåt av såna problem vid trackpoint-användning, för mig är det tvärtom mus el touchpad gör att jag får ont i handleden