Permalänk
Medlem

Val utav GTX560Ti

Hej.

Håller på att plocka ihop ett datorsystem. Första på säkert 7-8 år. Har fått läsa ikapp en hel del på vad som gäller på marknaden idag.

Har kommit fram till att GTX560Ti 1GB är det vettigaste för min del då det skall vara svalare och tystare än ATIs modeller i prisklassen.

Det jag dock inte blir klok på är att de flesta ATI-kort har displayport medans Nvidia inte har det. Hittade 5st 560Ti med displayport på prisjakt. Men har de displayport egentligen?
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s67582159
KFA2 verkar ha det. Asus själva skriver inte ut att de har det på sitt kort. Zotac skriver bara ut det i sin pdf men skriver ingenting på hemsidan.

Personligen så tycker jag att det känns dumt att välja ett långsammare gränssnit som DVI när displayport finns och skärmen jag använder idag(Dell u2410) har redan displayport. Displayport stödjer ju också usb över samma kabel vilket också är trevligt(Skärmen har usb-portar, dock vet man ju inte om grafikkorten stödjer det).
Det jag inte vet är om det faktiskt kommer ge någon skillnad emot DVI-D.

Ett jäkla tjöt om displayport...

Asus går egentligen bort pga brist på displayport men om displayport inte ger någon vinst över DVI-D för vanligt spelande så är det fortfarande aktuellt. Zotac verkar intressant men jag har inte hittat något om hur mycket det väsnas. KFA2 var ju såklart dyrast.

Så vad tycker ni? Vilket kort tror ni passar mig bäst?

Tack på förhand
//Flog

Visa signatur

DELL 20" 30" 20" PLP | Svorak.a5 | Kinesis Advantage Contoured <3 | Ergodox