Permalänk
Medlem

Lumia 800 samlade intryck

Hej!
Varit på jakt efter en ny lur ett bra tag.
Så gick och inhandlade en Lumia 800 för ett par dagar sedan som jag är väldigt nöjd med!
Hade en Samsung wave innan som jag ville kasta i väggen och hoppa på! (mest för att Samsung lovar saker de inte håller med det OSet/telefonen, Fy skäms!).

Tänkte sammanfatta mina intryck då jag inte sett någon direkt användarrecension här. here it goes!

Wp7 är väldigt smidigt i menyer och allt är intuitivt och bra! Upplever inget lagg alls. Trevliga animationer i övergångarna! Har inte hittat några buggar än!
Min favorit funktion är att microsoft i applistan och kontaktlistan verkligen gjort det enkelt att snabbt komma till en det man vill långt ner i listan genom att trycka På t.ex A och sedan på bokstaven man vill i "menyn" som kommer upp. Att göra grupper av flera kontakter är också sjukt smidigt och användbart! gör en grupp och pinna den på starsidan så kan du skicka Mass-SMS till dina vänner med tre tryck på skärmen! Det går väldigt fort!

Facebook chatt, messenger live och sms direkt i "kontakter" är guld värt! Sparar tid då man slipper klicka runt i en djungel av appar.
Gillar att man kan lägga samman inkorgar från flera epostkonton hur man vill. SkyDrive är bra med! Säkerhetskopiera allt enkelt mot SD eller använd den enbart som extra utrymma! Det är bara att välja! (internminnet är 16 gig om jag minns rätt och så 25 gig till med skydrive som man hittar i windows live)

Tangentbordet som nämnts i andra trådar tycker jag är mycket bra! Enkelt att träffa rätt och ordkorrigeringen funkar awesome!
Nu menar jag inte att man inte kan klanta till det ändå och skriva en bokstav för mycket eller så. Att ta bort en enstaka bokstav i ett ord är dock lite jobbigt. Man håller inne tills en markör dyker upp, den hamnar då strax ovanför fingret så får man flytta den dit man vill ha den i ordet och släppa. Markera hela ord och ta bort är enkelt. Det är bara att peka på ordet så markeras det! (så lite omvända roller mot vad i varje fall jag är van vid)

Utseendemässigt är den väldigt stilren. Lika stilren som N9:an (Hehe). Den känns väldigt gedigen att hålla i och skönt att skärmen står ut lite! Unibody skalet i plast känns väldigt bra! var lite orolig att det skulle kännas för plastigt men icke!.

Har hört från flera håll att kameran i luren kan knasa. Har både videofilmat och tagit kort i både dagsljus "low light conditions" utan att märka nått och tycker kvaliteten är bra. (sånt är ju rätt subjektivt med). Kanske att det tog lite tid för autofokusen vid filmningen.

Gillar att man fick ett skyddsskal till. Annars är det en grej till att köpa. Det märks knappt att man har det på vilket är toppen!

Luckan framför USB-porten. Den känns lite klen men det är bra att skydda från damm och smuts. Så jag är kluven.

Har testat headsetet en gång vid samtal och upplevde då ljudet som burkigt. Har inte testat med musik! Ljudnivån vid högtalartelefon är för mig bra men kan kanske upplevas som något låg om man inte hör så bra hörsel (går till att höja till 10). I övrigt är ljudnivån från då det ringer bra. (går att skruva upp till 30 ). Vad detta gör i decibel vetifanken men 30 då det ringer så vet hela dragspelsbussen om att du får samtal

Har inte testat Zune än! Värt att tänka på om man är skeptiskt till Zune är att mobilen kan göra i princip allt via nätverket (WLAN och det mobila) så det känns i dagsläget inte som man kommer använda Zune till mycket mer än för uppdateringar.

Batterisparfunktionen, som aktiverad automatiskt stänger av applikationer i bakgrunden och stoppar andra strömslukande aktiviteter verkar funka bra. Hur pass bra batteriet är får jag återkomma med ifall det är någon som är intresserad

Vad det gäller appar så är inte jag rätt man att bedömma. Det jag behöver har jag hittat. Wordfeud kom igår!

/Zeni

Visa signatur

Gigabyte GA-P35 DS3:: Intel C2D E6750@ 2,66GHz :: XFX Geforce 8800 GTS 320mb :: 4gb corsair ddr2 6400 cl4 :: 660GB lagring.

Permalänk
Medlem

Håller med på det mesta, är fruktansvärt nöjd!
Är dock irriterad över att dom klanta till det i senaste uppdateringen så nu lyser inte "navigeringsknapparna".
Och sen tycker jag dels ringsignalen är låg, samt ljudet när man spelar musik i hörlurar.
Men som sagt, kanon lur annars.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Kul ätt Nokia tar sig fram på marknaden.

Permalänk
Medlem
Skrivet av thexps:

Håller med på det mesta, är fruktansvärt nöjd!
Är dock irriterad över att dom klanta till det i senaste uppdateringen så nu lyser inte "navigeringsknapparna".
Och sen tycker jag dels ringsignalen är låg, samt ljudet när man spelar musik i hörlurar.
Men som sagt, kanon lur annars.

Skickades från m.sweclockers.com

Testa att sätta belysningen på "auto". Det har hjälpt en del.

Visa signatur

AMD 2700X, ASUS x470-F GAMING, 32 GB Ballistix 3000Mhz, Gigabyte RTX 3080 Gaming OC, 1 TB M.2 SSD, 14 TB HDD 7200 rpm
Intel i7-4770K, ASUS z87-PRO, 16 GB-1866 RAM, GeForce 970 Strix 8 GB, 128 GB SSD, 5 TB HDD, LG Bluray-burner
Intel i5-4670K, MSI Z87-G43, 8 GB-1866 RAM, GeForce 550 X2 SLi 120 GB SSD, 3 TB LG V30

Permalänk
Medlem

Uppdaterade telefonen nu i helgen och upplever inte samma problem! Kanske missuppfattar vad du menar med "navigeringsknappar".

Vidare kan jag säga att det är skönt att 'musik och video', 'Xbox live' och 'bilder' funkar som hubbar som samlar alla appar och spel som har med respektive hubb att göra! Räcker att ha dem tre på startskärmen så har man tillgång till många användbara appar på två tryck då man är inne i mobilen!

Vill även påpeka ytterligare en gång att kontaktboken verkligen är supersmidig!

//Zeni

Skrivet från min Nokia lumia 800

Visa signatur

Gigabyte GA-P35 DS3:: Intel C2D E6750@ 2,66GHz :: XFX Geforce 8800 GTS 320mb :: 4gb corsair ddr2 6400 cl4 :: 660GB lagring.

Permalänk
Medlem

Om ni tar fram där ni slår nummer och skriver in ##634# så öppnar den en Nokia diagnostics tool.

Kan ni posta vad ni har för Full charge Capacity?

jag har 1193 mAh... Den har gått ner till detta från 1476 mAh på ca en och en halv vecka.. (sen uppdateringen). Undrar bara om jag är drabbad eller om det är flera.

Skall en så här ny telefon tappa så mkt batteri på så kort tid?

I övrigt är jag jättenöjd med telefonen, snabb och enkel! gillar livetiles, de är lite annorlunda och gränssnittet känns mer levande!

Visa signatur

=)