Permalänk
Melding Plague

AMD roadmap

<img src="http://www.sweclockers.com/img/ico_note.gif"><b class="red">AMD roadmap</b> <small class="small">Skrivet Fredag, 8 November, 2002 av <a href="mailto:herman@sweclockers.com">Herman</a><br /></small>
AMD släppte idag en inofficiell roadmap för kommande processorer. Detta har ändrats:<br><br>:: Tidigareläggning av AthlonXP-kärnan Barton (0.13 micron, 512 KB cache), kommer enligt roadmapen senare detta år (även om mycket talar emot detta)<br>:: AMD har använt hästar som tema för kodnamnen på nuvarande processorer, exempel Palomino, Mustang och Thoroughbred, men nu ser det ut som det blir ändring på detta. AMD har nämligen valt geografiska platser som namn på deras senare kärnor. Exempel är senare kärnor av exempelvis server-processorn Opteron som heter Athens och AthlonXP heter San Diego.<br><br><img src="http://www.sweclockers.com/nyhetsbilder/amd-roadmap021108.jpg" width="200" height="150" border="1"><br><br>Det finns en större bild för närmare beskådning <a href="http://www.sweclockers.com/nyhetsbilder/amd-roadmap021108.jpg">här.</a> <p>

<p align="right"><a href="http://forum.sweclockers.com/showthread.php?threadid=102019">Kommentarer ()<br></a></p>

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Avstängd

AMD kämpar desperat för sin överlevnad, de måste få ut sin Hammer så fort som möjligt. Att de nu säger upp 15-20% av personalen visar med all önskvärd tydlighet hur allvarligt läget är.

Visa signatur

MrTT
Intel tjänar hutlöst mycket pengar, dela bolaget i två delar, så att det blir bättre konkurrens på CPU marknaden."

Permalänk
Gäst
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MrTT
AMD kämpar desperat för sin överlevnad, de måste få ut sin Hammer så fort som möjligt. Att de nu säger upp 15-20% av personalen visar med all önskvärd tydlighet hur allvarligt läget är.

mm.. innan amd släppte den första athlon processorn så hade de gått back ordentligt i flera kvartal, men sen så tjäna de in alla förlorade pengar på nolltid.. clawhammer lär vi ju få vänta på ett tag till, men ja tror nog amd kommer tjäna rätt bra på sledgehammer också som förväntas släppas i första kvartalet 2003..

Permalänk
Avstängd

Problemet är att AMD är ett så pass litet företag att dom får mer eller mindre överge en äldre modell när dom ska släppa dom nya. I det här fallet Athlon mot Hammer. Förr var det ju K6 mot K7.

En annan nackdel är att AMD är ibland är för beroende av andra företag. I det här falletså blir ju Hammer lite sen för att företaget som ska leverera SOI Kisel har problem.

Permalänk
Medlem

Amd kommer att fortsätta med athlonen (barton) när de släpper hammer.
Anledningen är att athlonen kommer att bli budget....hammer hig end.
(slå det segeron)

Visa signatur

Bytt tillbaka till mitt gamla konto Myran....Moderatorer ni får ta bort detta konto