Permalänk
Medlem

Legend of Grimrock

Nån mer här som tänker spela det? går att förbeställa innan imorrn för typ 100 spänn på deras sida så får man key till steam också.
Ser riktigt nice ut och är som dungeon crawlers från 80 och tidiga 90 talet.

Permalänk
Medlem

Har bara gillat turbasede såna spel tyvärr, synd att det inte var det då hade det varit ett garanterat köp, fightas med ett hel grupp i realtid känns meningslöst.

Visa signatur

CachyOs. MSI MPG Z490 GAMING PLUS// Intel Core i5-10600K@4800Mhz// Radeon rx 6800 16gb // Corsair VENGEANCE LPX 32GB.

Permalänk
Medlem

nä varför det? man får strafa lite för att undvika bli träffad så vare ju på elder scrolls arena också om jag minns rätt

Permalänk

Yep ska köpa och spela det! Finns på gog.com också, 11 dollar/euro har jag för mig. Jag tror det blir skoj! Old school dungeon crawling.

Permalänk

Det här verkar ju uppenbarligen vara en ny version av Dungeon Master, ett fantastiskt gammal Amigaspel. Det spelades också i realtid och det gick alldeles utmärkt! Och då kunde dessutom alla mina karaktärer kasta spells baserat på ikon-kombos. Det här spelat verkar enklare i det avseendet.

Permalänk

Nu inhandlat på Steam, måste bara sponsra ett sådant här initiativ. Hoppas på lite bra nostalgivibbar :-).

Permalänk

Klarade precis spelet, tog 10 timmar och 1 minut Bästa spenderade 100 kronorna på länge.

Körde en liten annorlunda setup:

Human Fighter
Human Fighter
Human Mage
Human Mage

Visa signatur

PSN: Boosing

Permalänk

Gjorde mitt köp på gog, skön känsla i spelet! Snyggare än vad jag trodde att det skulle vara. Klart värt en hundring. Kul med bra indie-initiativ såhär i dagens normalt ganska trista utbud.

Edit: Jag tycker det är ganska svårt spel (utmanande). Fastnat flera gånger, dött innan jag kommit på lite tricks för att lyckats och så vidare. Med andra ord precis som det skall vara!

Edit2: Nån vecka senare har jag fortfarande inte klarat spelet, inte kommit längre än level 5. Jag kanske är värdelös på dungeon crawlers, men om man låter bli att kolla lösningar på nätet är det verkligen klurigt och skoj.

Permalänk
Medlem

Jag skaffade spelet på steam för drygt en vecka sen, och tycker helt klart att det var värt köpet. Det är inte världens längsta spel, tog mig 16 timmar att klara första gången, och då tog jag det lugnt och försökte hitta alla secrets (finns rätt många). Nu har även jag spelat igenom spelet en andra gång (tog ca 7 timmar) och har fått alla achievements, så nu väntar jag mest på att editorn ska släppas.

Permalänk
Medlem

Köpte två nyklar i pre-order, var ju tvungen att skicka en till brorsan också så han får uppleva denna guldklimp;)

Riktigt bra spel, jag la ner 23 timmar(19h game timge) på första genomrepet i hard...men då var jag fan noga o försökte hitta allt som fanns, utan nån hjälp från nätet 5 av 5 från mig, grymt spel för billig peng.

Permalänk
Medlem

Helgrymt spel

Är verkligen en perfekt lagom snygg nostalgitripp: det är liksom Dungeon master som man minns det, snarare än hur det faktiskt såg ut
Ser riktigt bra ut, och stämningen med ljud osv är riktigt fin.

Spelmässigt är det ju även väldigt lika originalet. Man trivs som fisken i vattnet
Dungeon master klarade jag aldrig, men Grimrock är jag nog på hyfsat god väg att fixa!
Är på level 10 eller nått sånt och har lirat i strax under 20 timmar. (ingen brådska... mat och facklor finns det rätt gott om) Hittar ju en hel del hemligheter, men missar säkert massor också! Nu kör jag med default standard partyt, men kanske lirar om det nån gång med en annan uppsättning.

Otroligt skönt med automapping måste jag erkänna

Lätt värt pengarna - rekommenderas för alla som gillade Dungeon Master, Eye of the Beholder, Bloodwych, Captive mfl.

Visa signatur

A modest man is usually admired, if people ever hear of him.

Permalänk

Jag kör med:

Fighter (Swords, Protection)
Ranger (Dagger, Assasin, Evation)
Mage (Fire, ICe)
Mage (Earth, Air)

Tycker spelet är fett bra, är stor fan av DM och EOTB.
Kom över spelet av en slump när jag sökte på RPG på IGN - väldigt glad att jag gjorde det.
Jag brukar gå dit då och då och söka på genrer jag gillar på olika format och rangera efter poäng, man kan ju int låta godbitar slippra igenom.

Hoppas på en uppföljare.