Microsoft spenderar tre gånger mer än Apple på forskning och utveckling

Permalänk
Medlem

Detta må kanske inte bidra till diskussionen särskilt mycket men en intressant bild att studera är denna.

Inte särskilt konstigt att farmaceutiska företag hamnar bland toppen. Intressant att se är att Nokia ligger så högt som de gör men även att just Microsoft är det tech-företag som ligger allra högst på listan.

Permalänk
Medlem

Lite halvgammal artikel, men fortfarande gångbar.
http://gigaom.com/apple/how-apple-gets-away-with-lower-rd-spe...

Microsoft lägger ner mer pengar på R&D för att alla olika grupper inom Microsoft stretar åt olika håll och till och med försöker ha ihjäl varandra.
Apple arbetar mycket mer koncentrerat på ett fåtal produkter i taget.

Skrivet av johnh3:

Men hur länge?
De har inte så bra relationer med återförsäljare och operatörer:
http://www.idg.se/2.1085/1.474839/aterforsaljarna-har-trottna...

Jag parafraserar ur artikeln: återförsäljarna har inte råd att strunta i den stora kundgruppen.
Så länge Apple gör produkter som folk vill köpa kommer Elgiganten mfl att ta in dem.
Sen kommer ju Apple expandera och öppna fler och fler egna butiker och då blir övriga aktörer ointressanta.

Skrivet av ArakanI2:

Apple har väll ganska brett utbud, allt ifrån möss och tangentbord till mobiltelefoner och tablets, till stationära workstations till operativsystem till servrar(och en herrans massa prylar där i mellan).

Nu när jag tänker efter så måste jag säga att de har minst lika brett utbud som MS.

Skulle också vara intressant och se hur mycket pengar MS kommer spendera på R&D nu när W8 är släppt. De lär ju inte flytta över alla utvecklare ifrån W8 teamet till W9 teamet, så deras R&D utgifter borde minska till nästa år.

Microsoft gör väldigt mycket mer än Apple. Jag kan livligt tänka mig att Microsoft har avsevärt fler knasiga projekt som aldrig ser dagens ljus.
Microsoft har 50% fler anställda än Apple. Microsoft är ett mycket större företag.

Sen lägger nog i ärlighetens namn inte Apple ner så mycket pengar på deras workstation Mac Pro

Visa signatur

En potatis

Permalänk
Medlem

Inte så konstigt att MS spenderar så mycket mer när de har ett betydligt bredare mjukvaru bibliotek att sköta om. Sen kan man sätta siffrorna i lite perspektiv. Apple spenderar nästan lika mycket på forskning som Sverige universitet och högskolor gör tillsammans.

Permalänk
Musikälskare

Trevligt att Apple satsar mer! Kan bara bli bra

Visa signatur

❀ Monitor: ASUS Swift 27" @ 1440p/165Hz ❀ CPU: Ryzen 7700X ❀ Cooling: Corsair H170i ELITE 420mm ❀ GPU: MSI 3080 Ti SUPRIM X ❀ Memory: Corsair 32GB DDR5 Vengeance ❀ Motherboard: ASUS Crosshair X670E Hero ❀ M.2: Samsung 980 Pro ❀ PSU: Corsair HX1200 ❀ Chassi: Corsair 7000X ❀ Time Spy: 19 340

📷 Mina fotografier
🎧 Vad lyssnar du på just nu?

Permalänk
Medlem

Det förvånar mig att apple lägger ett öre på forskning och utveckling... Det skulle väl i så fall vara "Förfiningar inom konsten att formulera en patentansökan för ett existerande fenomen eller princip luddigt nog för att "idén" skall tolkas som nyskapande och gå igenom". eller "Hur man blir ondare och ondare men endå lyckas behålla anhängarnas gunst."

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem

Att MS spenderar så mycket märks inte på produkterna...

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem
Skrivet av Frejoh466:

Apple forskar? Trodde att de bara kopiera från annat folk.

Ja något gör dom rätt då dom säljer bättre än andra ;> Så antar alla andra på jorden typ suger något så enormt på marknadsföring.

Go Apple, eftersom nästan alla på swec är hardcore android fanboys så de skriker om det får man välja den i detta fallet underdog
PS Android fanboys är lika idiotiska som Apple fanboys

Permalänk
Medlem
Skrivet av Atlas Tasume:

Om de nu spenderar så mycket pengar på forskning så är det lite ironiskt att de inte bara ger ut ett surfplatte-OS till laptops/desktops utan dessutom driver på sin 7 år gamla spelkonsol.

Styrka, eller i det här fallet, pengar, är inget utan kontrol.

Det ironiska är att alla inte tycker som du, MS har en annan syn på framtida användardatorer och att tjäna pengar på det dom gör.

Spelkonsol är ett dålig exempel , konsol är en sådan produkt som ska finns att längre tag, annars är ju hela konceptet dött.
De utvecklar Xbox 360 hela tiden, mjukvarumässigt och flera tjänster läggs till.
Jag skulle tro att det är väldigt väldigt optimerat vid det här laget.

Och självklart skulle dom kunna ta fram/sälja en Xbox "720" tidigare om de velat men de vill förstås få ut så mycket pengar som möjligt av denna generation likt Sonys och deras konsoler. Sony själva sa väl att de har tänkt ha en tidsperiod på 10år.

Permalänk
Medlem

Apple hittar ju främst bara befintlig teknologi, limmar ihop det och säljer sammansatta produkten med en saftig prislapp.

Visa signatur

W10 Pro N | i7 6700K @ 4.7 GHz | NH-D15 | GTX 980 Ti HOF | ASUS Z170 Pro Gaming | 16GB 3000Mhz CL15 | Samsung 850 EVO 500GB | 3x HDD ~8TB | Define S | EVGA 750W G2 | Logitech g502 | Corsair K70 Red | Beyerdynamic DT 770 Pro 250Ω | Sound Blaster Z | BenQ XL2430T 144Hz + GW2250HM 60Hz
» Youtube: https://www.youtube.com/c/Phreec

Permalänk
Medlem

Tar en idé och piffar till den lite = forskning
right?

Visa signatur

mvh

Permalänk
Medlem
Skrivet av ggustavsson:

Att MS spenderar så mycket märks inte på produkterna...

Tanken har inte slagit dig att all utveckling inte kommer ut som produkter?

Permalänk
Avstängd

Jämförelsen haltar och återigen försöker sig Sweclockers på Aftonbladet/Metro-stilen. Klipp och klistra nyhetsrubriker utan riktig förståelse för företagsekonomi.

En stor del av Apples omsättning baseras på hårdvara de köper, inte bara produktion utan också kretsar, glas etc. Dvs den kostnaden innehåller RnD från andra företag men redovisas så klart inte så hos Apple. Microsoft har i "princip" bara lönekostnader, deras hårdvara är en mycket liten del av deras omsättning.

Vad som redovisas som RnD är upp till företagen själva att definera. I teorin skulle Microsoft kunna redovisa hela sin lönekostnad som RnD, med det sagt så har Microsoft länge satsat stora pengar på RnD främst inom gränssnittet mellan människa och maskin, Microsoft Surface är ju inte direkt en ny produkt. Apple å andra sidan har ständigt drivit utvecklingen genom implementering och kombinering av ny teknik.

Tröttsamt att allt man vill åstakomma är en massa kommentarer från fanboys från olika läger. När ni drivit bort alla med ekonomiska medel och bara har skrikiga ungdomar kvar på sajten tror jag inte annonsörerna imponeras av era många hits och "levande" forum.

Permalänk
Medlem

Apples strategi är ju att köpa upp mindre företag för att få patent. Sen är Apple grymmt bra på att applicera existerande patent i en ny produkt, inte på att uppfinna nya grejjer.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Lenovo Legion 5 Pro 16ACH6H: AMD Ryzen 7 5800H |16GB DDR4 @3200Mhz |GeForce RTX 3070 | NVMe: WD Blue 1TB + Samsung PM981 1TB | Logitech G Pro X Superlight

Permalänk
Medlem
Skrivet av phreec:

Apple hittar ju främst bara befintlig teknologi, limmar ihop det och säljer sammansatta produkten med en saftig prislapp.

Skrivet av mackeee:

Tar en idé och piffar till den lite = forskning
right?

Grattis... Ni har precis beskrivit vad merparten av forskning går ut på. Att förfinna redan existerande idéer. Hur många företag tror ni seriöst (med undantag för möjligen Intel och IBM) sysslar med storskalig grundforskning i still med det man gör på universitet och högskolor?

Permalänk

dem snor ju typ allt så krävs ju inte lika mkt forskning för att kopiera saker

Visa signatur

Asus P8Z77-PRO|Zotac 560 ti 448 cuda cores| i5 3570K | 4*4GB corsair vengance 1600mhz 8-8-8-24CL| Chassi coolermaster HAF|

Permalänk
Medlem
Skrivet av Iwar:

Apples strategi är ju att köpa upp mindre företag för att få patent. Sen är Apple grymmt bra på att applicera existerande patent i en ny produkt, inte på att uppfinna nya grejjer.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är väl precis vad alla stora bolag gör nu för tiden köper upp dom mindre. Det är sällan något som är unikt. Bolaget jag jobbar åts konkurrenter har köpt ca 20 bolag under dom senate åren allt för att växa själva samt få mindre konkurrans..

Skrivet av Akillioon:

dem snor ju typ allt så krävs ju inte lika mkt forskning för att kopiera saker

Jo för precis så ligger det ju till och dom är ju dom enda som gör så ? Alla tittar på alla och förfinar det till en "egen" modell. Hade windows 8 sett ut som det gjorde annars ? Hade surface kommit ? Hade microsoft som det ryktas börjat med mobiler annars ? Skydrive ? Listan kan göras så lång och meningen med påståendet är så usel.

Visa signatur

MBP Retina 15" late 13 2,3ghz / 16gb ram / 512gb ssd / GT750m / Iphone 6 64gb / Ipad 4 / Apple Watch 

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hexenhammer:

Rätt ironiskt bara att Windows ligger så jävla långt efter!

what? förklara dig själv.

Permalänk
Medlem

Nu är jag inte så inne på Apples serverprodukter längre men när vi nämner namn som Hyper-V, exchange m.m så har väl inte apple någon ärlig motsvarighet?

Visa signatur

Vattenkylt GF2MX 175/166 @ 263/225

Permalänk
Medlem
Skrivet av MuffinManxD:

3x så mycket? Var får man tag på en sådan statistik?

Både apple och microsoft är börsnoterade företag. Det betyder att de måste redovisa för sina aktieägare vad deras pengar tar vägen...

För att få tag på sådan statistik räcker det nog att läsa deras kvartalsrapporter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Michaelo:

Och ändå kan de inte göra ett os för datorer....

Vad är det för fel på Windows? Win7 är det skönaste jag jobbat med iaf.
Problemet sitter oftast och använder datorn, det är inte operativsystemets fel att saker knasar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av gnypp45:

Det här utvecklar sig till en fin Apple basher tråd... Bollen är upplagd för smash.

och smashas ska det

Go microsoft!

Visa signatur

Prylar är gott.. och nyttigt.

Citera gärna så hittar jag tillbaks!

Permalänk
Medlem
Skrivet av MartenKL:

Klipp och klistra nyhetsrubriker utan riktig förståelse för företagsekonomi.

Om du tycker att Sweclockers borde inrikta sig på ekonomi och företagsekonomi nyheter så kan jag bara säga att jag inte alls håller med dig.

Ekonomikunskaperna hos Sweclockers artiklar är för övrigt ljusår bättre än IT och datorkunskaperna är på ekonomi siter såsom di.se!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Korspo:

Nu är jag inte så inne på Apples serverprodukter längre men när vi nämner namn som Hyper-V, exchange m.m så har väl inte apple någon ärlig motsvarighet?

Inte direkt nej... OSX Mail Server är ingen direkt konkurrent till Exchange på långa vägar och någon Hyper-V tror jag inte finns tillgänglig (får förlita dig på VMWare där). Apple har dragit benen efter sig och lämnat enterprise sidan av verksamheten att klara sig själv med hjälp av tredjepartsprogram.

Permalänk
Medlem

Jag kan inte säga att jag är förvånad. Apple har stagnerat lite (vilket kanske är varför de ökar pengarna till R&D) medan Microsoft gjort några riktigt stora förändringar på kort tid. Man kan till och med gå så långt att säga att Microsoft kanske förändrat för mycket på för kort tid för många, men även om jag själv kan se vissa brister så är det tydligt att det är en stark tanke bakom allt de kommit ut med nu.

Permalänk
Medlem

alla vet ju att dom inte behöver forska. Dom kan ju lika gärna ta ideer från andra

Permalänk

Bara att gräva i http://research.microsoft.com/en-us/ så hittar man massa roligt.
Men inom företagsvärlden gör MS sjuka satsningar på affärssystem, SharePoint och SQL Server. Dom två senare dominerar dom och ERP har dom siktat på toppen och jobbar väldigt målmedvetet för att komma dit.

Visa signatur

På tok för många datorer för att skriva här

Permalänk
Entusiast
Skrivet av ArakanI2:

Så mjukvaran som Apple utvecklar och intrigerar i sitt operativsystem är gratis? iWorks kostar inga pengar att utveckla? iCloud var något som låg på marken som de bara plockade upp och dammade av? Final Cut Pro kom som en skänk ifrån ovan?

De har säkert en massa annan mjukvara också som du/jag inte vet om, men det gör väll inte så att utvecklingskostnaden för dem är gratis?

Hittade en liten lista på Apples hemsida med diverse mjukvara de tillhandahåller.

  • iLife

  • iWork

  • iBooks Author

  • Aperture

  • Final Cut Pro

  • Motion Compressor

  • Logic Pro

  • MainStage

  • Remote Desktop

  • Safari

  • QuickTime

  • Mac App Store

Visst, MS har mycket mjukvara riktade mot företag. Men det betyder väll inte att de spenderar alla sina pengar på den utvecklingen?

Det stämmer säkert, men Apple har dock mycket mjukvara som Microsoft inte tillhandahåller, finns en liten lista tidigare i min post.

På vilket sätt måste jag tänka om?

Ena sidan visar alla produkter som Microsoft har i sin "portfolio". Och den andra sidan visar vilka namn som Apple har trademark på.

Du tror inte att Apple lägger pengar på utveckling av hård-/mjukvara som inte når så långt att det blir en slutgiltig produkt(precis som Microsoft också gör) eller att Apple håller på med andra saker som inte finns med i deras Trademark lista?

iCloud körs för övrigt på Microsoft Azure...

Final Cut Pro utvecklades först av Macromedia och köptes av Apple.
Logic är också inköpt så i någon mening har de bara hittat ett par av sina program och dammat av dem.
Remote Desktop har funnits integrerat i Windows sen XP plus att det finns för OSX.
Hur man än vänder och vrider på det har Microsoft ett större ekosystem av mjukvara att hålla ordning på.

Sen är det ju lite meningslöst att försöka lista ut vart alla pengar på FoU hamnar då det är ett område där vi har ganska exakt noll insyn då mycket av utvecklingen och forskningen är hemlig. Så att sitta och gissa hur pengarna allokeras är ju inte så meningsfullt och jag ser inte riktigt vad värdet i det är.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Medlem

Väntat med kul att see nya siffror, var ungefär samma balans för två år sedan.

Det märks ju också i kundgrupperna, vi entusister är mer intresserade av teknik och bygga egna datorer medans de flesta Appleköpare är inte särskilt tekniska utan värdesätter mer design och trendighet.

Permalänk
Skrivet av Zyriak:

Väntat med kul att see nya siffror, var ungefär samma balans för två år sedan.

Det märks ju också i kundgrupperna, vi entusister är mer intresserade av teknik och bygga egna datorer medans de flesta Appleköpare är inte särskilt tekniska utan värdesätter mer design och trendighet.

Yeah right!

Visa signatur

__________________
AIR540 | I7 4770K | ASUS 7970 | DOMINATOR PLATINUM 16GB CL9 2133MHZ | Z87X-OC | CORSAIR AX 760 | SSD Crucial M4 64GB+Intel 120 GB+Seagate 320GB + Extern Seagate 1TB |
Synology DS411J 4*2TB Seagate ST2000D i Raid5 | Ducky Mini blue mx | G400 | SP2500 |Canon Pixma MP280 | Fujitsu-Siemens SL3260W |

Permalänk
Medlem

Det märks dock inte eftersom Apple har väl sjukt mycket större omsättning, och framför allt tjänar de väl sjukt mycket mer.

Sluta hata på Apple de som gör det. Det börjar bli lite gammalt.