Problem med Server 2008 R2 RRAS DHCP

Permalänk

Problem med Server 2008 R2 RRAS DHCP

Hejsan!

Har en server som står på ett företag som jag har problem med nu.

Hade installerat RRAS med DHCP och DNS för 3 månader sen som fungerade klockrent men nu så vart allt konstigt. Facebook-sidor laddas bara halva, och även andra sidor som ibland inte laddas alls utan bara stannar upp att ladda. Om man prövar ladda ner program från nätet såsom tex. AMD AUTO updater så skriker datorn att filen är farlig och innehåller massa virus etc..

Går hur bra som helst att tanka ner samma program direkt på det vanliga nätet utan servern imellan. Går även bra att tanka ner samma program på servern direkt.

Har prövat installerat om klienterna på nätet men samma problem, satte mej och blåste om hela servern och trodde för ett tag att det hade löst sej men sen så vart det EXAKT samma fel.

Kopplar man in klienterna på det vanliga nätet så fungerar det klockrent..

Servern får internet genom en uppkoppling till en annan switch och DHCP i huset som inte jag styr över och det är även med den uppkopplingen det fungerar med maskinerna om man skiter i att ha servern imellan med RRAS

Också kollat brädan och inga svullna kondningar eller liknande finns..

Servern är en HP ProLiant ML110 G6 med Windows Server 2008 R2

Nån som tror sej veta vad felet är och vill hjälpa

Permalänk
Medlem

Låter som samma sak vi fick vid 2012 installation och ras koppling.
Får servere en ny adress? Det var det som hände hos oss, och vips ville den använda den nya ipadressen. Logggade men av og in på nytt på en xp/7 maskin mot servern, gick det i häng och med svart skärm (på pcen).
Lösningen från MS var att köra Ras på egen server.... men pm'a om det är något som liknar hos dig.

Visa signatur

Sertifierad Dell, HP, Lenovo å Cisco tekniker.

Permalänk

Slagit på DNS Scavenging och aging?