Permalänk
Medlem

Problem med skärm och Tv samtidigt

Hej,

Har nyligen köpt ny skärm (Asus IPS 1440p 60hz) och grafikkort (Msi gtx 970). Innan dessa hade jag en annan Asus-skärm 1080p TN-panel kopplat till ett Asus 660ti.

Innan körde jag HDMI i 660ti till förstärkaren (som har tv och högtalare kopplat till sig) samt en DVI ---> HDMI till skärmen på skrivbordet (DVI i gpu, HDMI i skärmen). Detta fungerade utmärkt i alla lägen, med förstärkare på eller av... Ja det funkade precis som det ska i den konfigurationen helt enkelt.

Nu med de nya prylarna har lite problem uppstått. Hade till en början Displayport från 970 till skärm och HDMI från 970 till förstärkare. Detta funkade inte alls, skärmen verkade få signal men den lös lite svagt bara (tänkt svart avstängd skärm med ett lätt ljus). Kopplade HDMI från moderkortet och den inbyggda HD4000 kretsen till förstärkaren och vips så funkade det, med ett undantag, förstärkaren måste vara på för att skärmen ska ge bild. Då är skärmen primärbild med skrivbord men tvn visar bara bakgrundsbilden och jag kan inte köra över muspekaren dit, men ljud funkar att spela via förstärkaren.

Problemet visar sig lite olika ibland också. Nyss slog jag på förstärkare och dator, då blev tvn primärskärm och min Asus-skärm visade bara bakgrundsbild och gick inte nå, stängde av och på förstärkare tre gånger, vips min skärm var återigen primärskärm. Jätteskumt.

Känns som att det borde vara drivrutinsrelaterat men både Nvidias drivrutin samt drivrutinen för HD4000 är up to date. Vad kan problemet vara?

Vill ju att det ska vara som med min förra konfiguration, vill jag bara ha datorn på, ja då slår jag på datorn och skärmen och det funkar... Vill jag lyssna på musik via förstärkare eller titta på film på tvn, ja då slår jag på tvn och förstärkaren och gör det jag vill...

Permalänk

Bara en tanke på HDMI port vid avstängd receiver. Där brukar finnas en specifik HDMI-ingång som låter bilden passera genom receivern då den är avstängd (standby).

Visa signatur

Windows 10 Pro x64 | inwin A1 Plus White | AMD Ryzen 9 3900X | Asus ROG Strix X570-I Gaming | Corsair 3600MHz 16GB | Sapphire Radeon RX 5700XT | Samsung SSD M.2. 960 Pro. 1TB | LG 4K OLED55C9PLA