Vilken laptop hade ni valt av dessa?

Permalänk

Vilken laptop hade ni valt av dessa?

Vanligtvis så har jag lätt för att välja en dator, men nu är det svårt just för att den ena har ett väldigt bra grafikkort men en kass CPU, o den andra har en bra CPU men ett "okej" grafikkort. så jag har två laptops:

MSI GX60 1AC:

https://www.msi.com/Laptop/gx60-1ac.html

AMD A10 4600 <- Värdelös CPU, 90% av spelen jag testat använder cpun 100%.

AMD Radeon™ HD 7970M Discrete Class Graphics <- Väldigt bra grafikkort, klarar av det mesta (eftersom laptopen är gammal så klarar den inte dom nyaste spelen men det gör inte mig något)

Lenuvo Z510:

https://www.dustin.se/product/5010755513/ideapad-z510

CPU: i7-4702MQ @2.2ghz (3.2 Ghz max turbo)

GPU: Geforce GT 740m.

Båda grafikkorten har 2 GB vram, och båda datorerna har 1 TB hårddisk och 16 GB ram som jag uppgraderat själv.

Euro Truck Simulator 2 går inte o spela på MSI datorn, får ca 20 - 35 FPS på lägsta. Däremot så får jag 60 FPS stabilt när jag spelar Crysis 1 och warhead på medium.

På Lenuxo datorn får jag 40 - 55 FPS i ETS 2, Fast 20 - 35 FPS i crysis på lägsta.

MSI Datorn klarar varken av Project Zomboid eller Starbound pga lagg/stuttering medans lenuvo datorn klarar båda utan problem.

Har väldigt svårt att bestämma mig vilken av dessa jag ska använda som min "main" speldator. O ja, kan sälja båda o köpa en bättre. Men just nu vill jag bara veta vilken ni hade valt och varför!

P.S MSI datorn har även mycket bättre kylning.

Mvh!

Permalänk
Hedersmedlem

Jag hade inte velat ha någon av de två maskinerna som en speldator, just för att ingen av dem är särskilt välbalanserad. Sälj båda och köp en vettig ny spellaptop.

Fast det jag själv hade gjort istället vore att bygga en trevlig stationär speldator och sedan köpa en billig rekonditionerad tunn, lätt och tråkig laptop för ett par tusenlappar (alltså, en f.d. företagsdator).