Permalänk
Medlem

Var köpa LCD?

Köpte en Lenovo 700-15ISK när Webhallen reade ut dem för runt 4000kr för 2 år sedan. Tyvärr har nu skärmen fått sig en smäll och man ser nu enbart lite linjer i olika färger.

Eftersom den fortfarande räcker för mina behov och jag har inte kunnat hitta någon ersättare men likvärdiga specifikationer för ett liknande pris så funderar jag på at försöka byta LCD-panelen.

Tittade lite på Lenovo Serviceshop och en ny skärm där verkar gå på runt 3500kr plus frakt. Ska man dessutom be någon verkstad om hjälp är man nog uppe i ungefär vad jag betalade för den för den, om inte mer.

Enligt Youtube verkar det inte allt för svårt att göra själv och på t.ex. eBay verkar det gå att få tag på en panel från England eller Italien för runt 600kr.

https://www.ebay.com/itm/Lenovo-IdeaPad-700-15ISK-LCD-Display...
https://www.ebay.com/itm/NEW-15-6-LED-DISPLAY-SCREEN-PANEL-AG...

Undrar dock om någon har gjort detta tidigare? Är det svårare än det verkar? Har jag hittat rätt paneler? Finns det bättre ställen att köpa från?

Permalänk
Medlem

Ebay är nog det vanligaste, bara kolla så säljaren har bra betyg innan du köper.

Permalänk

Hur bra skärm är du ute efter? De du länkat till är inga bra skärmar och som det står i annonserna accepteras X antal döda pixlar.