Permalänk
Hedersmedlem

"Visuell" output från diff

Är det någon som känner till någon smidig liten applikation som kan producera HTML output som visar skillnaden mellan två filer? Det ska gå att visa skillnaden på alla filer i en katalog (rekursivt).

Det jag hittat hittils är hdiff (exempel), men det verkar vara övergivet. Det har dessutom en bugg som gör att det inte fungerar då man vill visa radnummer (och jag kan inte Perl).

Permalänk
Medlem

ViewCVS producerar fina diff-sidor mellan CVS-versioner. Det kanske kan vara värt ett försök att kolla igenom deras källkod.

Permalänk
Hedersmedlem

Jag beslutade mig för att köra på hdiff ändå. Jag grävde ner mig lite i den hemska Perl-koden och lyckades fixa radnummer-buggen.

ViewCVS verkar nice, men det känns som ganska mycket jobb att konvertera det så att det fungerar mer generellt och inte enbart i en repository. Det är dessutom skrivet i Python och det kan jag än mindre än Perl

Permalänk

Finns ett antal wikis som använder sig av liknande script och efter att ha kikat igenom ett antal fann jag att den enklaste lösningen är att läsa in filen som en array och sen kör en array_diff mellan fil ett och två, så bord eman få ut skillnaden ganska bra.

Det var väl pmwiki och wakka-wiki som jag fann mest användbara för just detta. Länkar hittas på http://www.susning.nu/Wiki-programvara

Permalänk
Hedersmedlem

Visst kan man skriva ett eget skript som hanterar det, men det jag framför allt var ute efter var en färdig applikation.