Permalänk
Medlem

Skall inhandla projektor!

Som det står, hade tänkt köpa en projektor
Har dock ingen aning om vad man ska tänka på vid köp, är det någon som kan rekommendera något så vore det guld!

Hade tänkt lägga ut runt 15 000, hoppas dock att de räcker för att man ska kunna få hyffsad bild?

Tack på förhand

Permalänk
Medlem

Jag har en Toshiba MT-200 som inhandlades för ca ett år sedan. När jag skaffade den så läste jag igenom en massa recensioner och sen så försökte jag titta på så många av de som verkade bra som möjligt.

När man åker runt och tittar så måste man komma ihåg att förhållandena i rummet projektorn står i och duken påverkar bilden en hel del och man ska helst ha en bra källa för att få bra bildkvalité. För min del så slutade det hela med att jag köpte en ny dvd-spelare eftersom jag såg att skillnaden var mycket stor mellan olika spelare. Duk byggde jag själv av en plywoodskiva, en träram och lite färg; inte direkt ultimat men billigt och bra jämfört med att köpa en billig duk. Fick även den storlek jag ville ha.

Projektorns placering hade jag inte funderat över så mycket när jag handlade utan trodde jag bara kunde ställa den på toppen av en bokhylla. Det var dock fel eftersom min modell då bara projicerar rakt upp i taket. Jag löste det genom att bygga en liten ställning av lite plankor och möbeltassar som den ligger upp och ner på, lätt uppåtvinklad. Då fick jag bilden dit jag ville ha den. Vill egentligen ha ett takfäste men jag lägger hellre de pengarna på skidåkning

Sen så måste man ju ha kablar som knyter ihop grejorna. HiFi-klubben rekommenderade att jag skulle köpa en HDMI-kabel av dem med DVI-konverterare på för bästa bildkvalité. Jag köpte en billig DVI-kable på internet. Kan inte säga att jag märker någon skillnad jämfört med deras provanläggning. De sa själva att när det gällde DVI så var det så att antingen fick man bra bild eller ingen. Så logiken bakom deras rekommendation förstår jag inte riktigt.

Permalänk
Medlem

Ok, tack för tipsen

Har hittat 2st:
http://www.inwarehouse.se/hemma/productDetail.aspx?portalId=1...
http://www.inwarehouse.se/hemma/productDetail.aspx?Id=e101827...

Dessa borde väl va ok?..ska dock kolla om jag hittar några testar på dom

Permalänk
Medlem

Vad ska du ha den till?
Jag rekommenderar generellt DLP, en Matterhorn typ MT400 eller PE7800 går att få för lite drygt 15k.

http://www.testvinnare.se/ kanske kan vara till hjälp.