Permalänk
Medlem

Total Crash är behov av hjälp

Tja alla glada datorfreaks.

Har ett allvarligt problem och har ingen aning om vad som egentligen orsakar det där av jag vänder er till er i hopp om en lösning.

Det är så att jag har haft datorn inne på service och bytat ut min HD. Fick tillbaka datorn och skulle installera Win XP på den. Det som
hända var nu att när den skulle börja installera de nödvändiga filerna för att börja på en installation så dog bara datorn. Prova detta några gånger med dåliga resultat. Jag tog sen och bytade ut min DVD läsare med en annan och då fungerade det utmärkt att installera. Trodde allt var bra så jag började köra på som vanligt. Jag startade Win och sen körde jag igång Windows Media player (version 10) därefter körde jag igång en nerladdning (World of Warcrafts egen) och tillslut pillade lite med MSN. Ibland hade jag IE igång.

Det som nu hände var att dator bara totalcrashade. Inte ett ljud, inte ett meddelande om vad som hände....den bara dog. Jag provade med att trycka på startknappen och det händer inget. Dra ut strömsladden i 10 sek och sen startar. Men nu fick jag igång den men efter 2 sek dog den igen. Jag drog ut en strömsladd till ena HD:n och då gick den igång. Sen stängde jag av, satte i strömsladden till HD:n och tryckte....YES den gick igång. Jag gjorde samma procedur som tidigare och det gick inte mer än 5-10 min förrän det hände samma sak igen. Har gjort detta nu 3 ggr, börjar bli smått irriterad.

Nu har min dator varit igång ett längre tag eftersom jag inte har startat en nerladdning. Allt annat är som vanligt.
Har absolut ingen aning om vad det kan vara så alla ni som kan lite mer om dator får gärna hjälpa mig.

Dator: P4 3.0 HT //1024DDR PC3200 //ASUS Motherboard SiS 655FX //GF7800GS AGP //Creative 5.1 //
Om ni behöver någon info om min dator så säg till. Är inte blyg

Tack på förhand
Baxter.

Permalänk
Medlem

hur varm är datorn när den slår av sig?
kan mycket möjligt vara värmeproblem

Visa signatur

Heej!

Permalänk
Medlem

Låter ju precis som om det är värmeproblem - fast ändå inte - för om den nu har stått och tuggat utan att starta om sig så borde det ju inte vara värmeproblem.

Testa att dra igång en massa program; om den startar om sig då så är det säkerligen processorn som blir överhettad.

Visa signatur

Asus is the shit!

Permalänk

Testat med annat nätverkskort? Tänkte bara då du pratade om nedladdningar...

Visa signatur

Acer Predator G3-605 - I7 4790 - 16GB DDR3 - 256+1TB - GTX 970 4GB - Logitech G402 Hyperion Fury - BenQ GL2320HDB - BenQ GL2460 - Viewsonic VX2370SMH - Das Keyboard Model S Brown - Audio-Technica AT-2020
Youtube

Permalänk
Medlem

Tja

Tackar för era idéer men jag tvivlar på värmeproblem. Datorn har tidigare stått igång ett längre tag med nästan samma hårdvara som sitter i förutom en ny HD. CPU:n ligger normalt på 52 grader men om jag kör igång mina 3 120mm fläktar så kommer jag ner i 28 grader. GPU:n ligger på 45 grader. Dessa grader är i arbetstemperaturer.

Nu har det uppstått ännu ett problem då jag nu inte ens kan få igång datorn eller jag kan starta den men den dör direkt i vilket jag måste dra ut strömsladden och vänta 10 sek sen sätta i den igen och starta om. Men det händer samma sak hela tiden.
Min tanke var att det kan vara nätdelen som är dålig eftersom datorn beteer sig väldigt instabilt. Provade med att plocka ut hårdvara efter hårdvara i vilket det slutade med att det enda jag inte kunde testa var att ta bort CPU:n, moderkortet och min nätdel.

//Baxter

Permalänk
Medlem

Det felet känner jag igen (var med om det i skolan när vi hade kursen "Datorkommunikation" - men den datorn fungerar - men ibland så måste man dra ut strömsladden och sätta i den igen)..... Jag kan inte svara på vad det är för fel. Troligtvis så är det nog nätagget eller moderkortet som har fått fnatt (tror jag).

Visa signatur

Asus is the shit!

Permalänk
Medlem

Tjena.

Så du har upplevt ett liknande problem. Men du kom fram till samma slutsats som jag, att det är antingen moderkort eller Nätagg.
Igår så provade jag hemma hos en polare med att koppla in hans nätagg. Tyvärr har han bara ett 250W då mitt var ett 400W men jag vet inte om det ska göra någon skillnad. I alla fall så gick datorn igång utan problem men nu när jag hade ett mindre nätagg så fick jag koppla ut mitt grafikkort eftersom det krävde minst en 350W.

Men i alla fall verkade det som att fungerade. Men har Ni några funderingar på min problemsökning så skriv gärna era funderingar. Vill ha så många förslag jag kan få.

Ha det underbart
Baxter