Söker pekskärm(?) för montering i bil (bak) 7-10" ca

Permalänk
Medlem

Söker pekskärm(?) för montering i bil (bak) 7-10" ca

Eftersom vår DVD-spelare för bilbruk har lagt av så måste denna ersättas av något annat. Det bär mig emot att köpa en ny eftersom det känns stenålder.

Därför har jag en idé om att panikbygga en HTPC för bilen mha Intel DN2800MT och ett EM-150 chassie. En av anledningarna till valet av moderkort är att det klarar 12V in och då borde jag ju slippa ett nätagg i bilen. OS blir nog XBMC-buntu eller nått i den stilen, jag har bara tänkt att köra DVD på den. Minne måste jag skaffa men en SSD finns redan.

Mitt problem är att hitta en monitor på kanske 7-11" som inte kostar fläsk med. Helst hade jag velat ha pekskärm (tror jag, trots att den är så liten) för att slippa ha något minitangentbord. Det är ju bra om den också går på 12V.

Ett annat alternativ är att hitta ett sätt att fästa laptopen och köra den med extern monitor, kanske den bästa lösningen. Tyvärr tror jag inte att det är lämpligt att kottarna har laptopen i knät eftersom det blir tungt efter en stund och ifall dom somnar åker den ju i golvet. Vidare är det ju bra ifall den sitter fast ifall man krockar eller hamnar på taket. Kanske att det går att fästa dockan till laptopen på hatthyllan...

Permalänk
Medlem

Vet inte vad din prisgräns går någonstans. Men Kjell.com har ju en 7" touch som funkar på 12V
http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/skarmar/...

Det är typ den enda som jag sett. Men då har jag inte snokat i alla vrår, utan bara dom lite större butikerna.

Permalänk
Medlem

Tack, trodde inte att dom skulle ha så jag kollade inte ens

Funderar på att skippa kravet på pek, kanske blir till att köra minitangentbord med pekplatta/kula eller dylikt.

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Verkar som att man lika gärna kan köpa en billig netbook Det är inte lika kul men smidigt med mindre kablage etc. Måste bara hitta ett sätt att fästa den.

Permalänk
Medlem

Är inte DVD-läsare ett krav så skulle jag nog nästan kika lite mot tablet hållet, finns ju en del ganska prisvärda idag, inte minst om Nexus 7 letar sig in på svenska marknaden

Permalänk
Medlem

Det finns en del på Ebay, http://www.ebay.co.uk/sch/Monitors-Projectors-Accs-/162497/i.... priserna börjar på ~£80 och går raskt uppåt..
Möjligen kan du söka från andra hållet, Lilliput http://www.lilliput.cn/ borde ha det du är ute efter..

Permalänk
Medlem

Ja, jag har en iPad - men såvitt jag förstår ska det vara krångligt/omöjligt att streama video till dom...

Har också en Raspberry Pi som jag inte orkat sparka liv i ännu och hittade denna: http://www.carcomputer.co.uk/index.php?/hdmi-monitors/raspberry-pi-compatible-10.1-hdmi-touch-screen-monitor

Där får man tyvärr problem med lagringen misstänker jag, en USB går ju åt till pekdon och en annan till extern HDD (om den orkar driva HDDn på en USB-port). Känns lite overkill att ha en NAS i bilen

Tyvärr verkar det svårt att hitta ett bra sätt att montera fast en 13" laptop/netbook i bilen. Det måste ju gå att plocka loss den snabbt också. Ev. kanske det blir laptop liggande någon annanstans i bilen och sedan Lilliput-skärmen ovan monterad bakpå framstolen.