Permalänk
Medlem

Orolig för temperatur av CPU

Hej,

Jag har nyligen satt ihop min egna dator. Detta är vad jag har köpt:

Moderkort: MSI Z77 MPOWER Z77 S-1155 ATX IVY
Processor: INTEL CORE I7 3770 3.4GHZ 8MB S-1155 IVY
Hårddisk: INTEL 520 SERIES 2.5" 120GB SSD SATA/600 MLC 25NM BULK
Nätagg: CORSAIR TX 550W M MODULAR PSU ATX12V 2.31 / EPS12V
Chassi: CORSAIR MIDITOWER CARBIDE 300R ATX BLACK
Vattenkylning: CORSAIR H80I HYDRO CPU COOLER S-1155/1366/2011/AM3+
Ram-minne: CORSAIR 16GB DDR3 DOMINATOR PLATINUM 1600MHZ CL9 (2X8GB)
Kylpasta: ARCTIC SILVER 5 KYLPASTA (3.5 GRAM)

Hur som helst.. När jag går in i BIOS så ligger värmen på runt 60-70 grader. Är lite orolig om det är för högt? Det känns som temperaturen är väldigt hög då den inte arbetar särskilt mycket? Det är första gången jag har monterat vattenkylning. Kan jag ha gjort något misstag? Eller något som jag inte har tänkt på. Det är ingen inställning man bör göra eller vad säger ni om saken?

Permalänk
Medlem

På tok för högt för h80, borde ligga runt 30-35 grader idle beroende på. Min där runt om, för mycket kylpasta på kanske? Säker på att du sattit dit kylaren ordentligt så att den inte sitter löst?

Permalänk
Inaktiv

Vad säger Core Temp?

Permalänk
Medlem

säker på att du har kopplat in pumpen?

mvh kostfibrer

Permalänk
Medlem

allt kopplat rätt och inte förmycket Pasta på cpu:n?

Permalänk
Medlem

Känns som det där är temps utan kylare...

Permalänk

Strunta i vad den säger i BIOS, om jag inte är ute och cyklar (vilket jag kan vara) så brukar CPU'n belastas 100% eller väldigt nära när man är i BIOS, så in i windows med dig och avläs där istället.

Råkade ut för något liknande väldigt nyligen när jag installerade en gammal H70 jag hade över, tyckte tempen gick upp väldigt fort, stängde av snabbt och vid närmare inspektion hade jag lyckats koppla in kabeln till pumpen fel, så den startade aldrig. xD

Permalänk
Medlem

Kontrollera att kylaren är inkopplad ordentligt. I detta fallet kontrollera att pumpen får proper strömförsörjning.

Se även till att du skruvar åt skruvarna som håller kylaren på plats ordentligt mot processorn. Min gamla H50 rasade upp i 50*C med min 3570k ur lådan tills jag skruvade åt skruvarna riktigt ordentligt med en idle-temperatur om 35*C som ett resultat.

Permalänk
Medlem

Tror det var en sladd som åkt ur eller "glömt", vilket fall som helst så ligger CPUn nu på 35-38 grader. Det var inte för mycket kylpasta anser jag, spred ut det över hela cpu ytan, inte så tjockt lager. Dock har jag läst här på forumet efteråt att de föredrar att sätta en klump då luften pressas ut, så det inte blir några luftbubblor? Bör man montera av och göra det på det sättet?

Permalänk
Medlem

Hej!
Köpte för någon dag sedan h60 v2, och jag ligger på ca 55 Celsius efter 1 timme i prime95 i 4GHZ. Så din måste vara knepig allt.
Edit: Såg att det var fixat, nej det behöver du inte göra som du ligger på dem temperaturerna, gör det om du vill.