Permalänk
Skrivet av bärplockaren:

Förbud att tjejer får snusa, det är sjukt äckligt.

Hellre snuskyssar än att damen luktar likt döden(av cigg).

Visa signatur

Spelburk: R7 5700X | 5700 XT | 32GB RAM | MSI B350M PRO-VDH

Permalänk
Medlem

Lagförslag: Vid försäljning, från en privatperson till en annan, av en produkt som innefattar intellektuell egendom skall en viss procent av köpesumman överlåtas till upphovsmannen alternativt den som förvärvat upphovsmannens rättigheter.

Facit kommer inom kort, hos en skiv-/filmbolagskontrollerad regering nära dig.

Visa signatur

Laptop: Dell Latitude E7270 | 12,5" FHD IPS | i5-6300U | 16GB RAM | 500GB SSD
Laptop: MacBook Air 13"
NUC: Intel i5-4250U | 8GB RAM | 250GB SSD

Permalänk
Medlem

Förbud mot budgivning under "icke-kontrollerade former". Dvs där ingen sluttid anges och där säljaren "avsäger sig skyldigheten att sälja om den inte känner för det", vilket sker konstant på sweclockers forum. Är det budgivning så ska det ske på sajter som erbjuder detta, som exempelvis tradera. Gällande handel mellan privatpersoner så är lagstiftningen rätt glasklar. Budgivning där säljaren hittar på egna villkor kontaminerar internet för oss seriösa köpare. Många av dessa rinner ut i sanden och gör det svårt att hitta seriösa säljare som följer svensk lagstiftning.

Visa signatur

Gilla min Guide till sweclockers tävlingen! :D : #12510535

Min Sweclockers-låt som aldrig deltog i Jultävlingen. Enjoy! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g7gof...

Permalänk
Medlem

Borde få reklamera nya moderkort med trasiga processor socklar.
Lagförslag tvinga tillverkare att ta tillbaka måndags ex. Men ska vara reklamerat isåfall omgående av kund.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Legion 5 Pro" Ryzen 5800H / 32GB ram / 2TB+1TB nvme / RTX 3070 8GB 140w

Permalänk
Föredetting

Kanske kunde man förbjuda tidelag, exempelvis.

Visa signatur

Internet of Things. Translation: Anything that connects to the internet, no matter how useless nor how much of a security risk it poses.

Permalänk
Avstängd

Att det borde vara lagligt att göra affärer med "vissa" typer av tjänster, där både köpare och säljare ej kan dömmas....

Permalänk

Att även porr skall räknas som prostitution.

Visa signatur

MSI Z370 TOMAHAWK | MSI GeForce GTX 1080 8GB Armor | Intel® Core™ i7-8700K @ 4,7 GHz | Samsung 16GB DDR4 2133 MHz | M.2 PCIe SSD Intel 256 GB | Western Digital 1TB 7200 rpm | FSP 500W 80+ Silver | MSI Codex

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rocky Scarlet*:

Att även porr skall räknas som prostitution.

Hah, prostitiution! Där finns ett bra uppslag för TS:

Langning av droger bör tillåtas, i analogi med att det är tillåtet att prostituera sig.

Man brukar ofta motivera att förbudet mot prostitution revs upp med att de prostituerade är offer, att det är frågan om socialt utslagna människor som tvingas sälja sig själva för att finansiera missbruk och liknande, och att torskarna är bovar i och med att de skapar marknaden för det.

Att langa droger är dock förbjudet. Ganska märkligt med tanke på att langare, åtminstone småpotatisen längre ner i hierarkin, också tenderar att vara socialt utslagna människor som bäcknar för att finansiera ett eget missbruk. Det kan även här sägas att köparna skapar marknaden, och tvingar de stackars langarna att sälja knark.

Att införskaffa, inneha, och använda droger bör dock även fortsättningsvis vara förbjudet, analogt med att det är förbjudet att köpa sex.

[edit] ffs, lyckas stava fel på samma ord tre gånger i ett inlägg.. nytt lågvattenmärke tror jag :>

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!

Permalänk
Medlem

på gott o ont skulle jag villja se förbjud mot bindningstider. kan rädda många som inte har råd, dock kommer man få se dyrare priser för produkter

eller kanske bara 6mån tak på bindningstider

annan sak med rena avbetalningar dock, men att kombinera med en tjänst som man dessutom inte kan "betala av tidigare" är något som stört mig. ett banklån eller avbetalning brukar alltid gå att lösa ut

edit: missade det om bara mellan privatpersoner

Visa signatur

RetroPC samlare av högsta nivå.
medlem 504 på sweclockers
https://timmynator.se

Permalänk
Medlem
Skrivet av YamahaDGX630:

Godkväll SweClockers!

Det är så att jag fått en liten uppgift i skolan som går ut på att man ska komma på en valfri lag/rättighet. Jag har valt att begränsa lagen att gälla vid handel mellan privatpersoner. Jag har funderat och funderat... Men jag hittar inget klockrent Att googla på detta förstår ni säkert är helt meningslöst, så endast lite fantasi och förnuft kan nog hjälpa mig med detta

Så jag tänkte dra igång en liten disskusion här på forumet så får vi se ifall vi kan komma fram till en ny lag. För att koppla detta lite till Sweclockers, så är det ganska passande att ställa frågan: Finns det något vi saknar i marknaden för swec. Någon rättighet kanske som ni tycker bör gäller när vi handlar elektronik av varandra via vårt kära Sweclockers?

Kom gärna med tankar och förslag, otroligt tacksam!

Det behövs en lag som motverkar att det ska finnas kopieringsskydd på varor som man betalar privatkopieringsskatt på.
Allt alla skivor, mjukvara, musik och digitalt media lätt ska kunna kopieras för privat bruk.

Visa signatur

Sex kärnigt på modermodemet och ett gäng 680s i hårddisken

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kärlekstrollet:

Tycker det ska vara förbjudet att få ha socker i kaffet, förstör bara smaken.

Socker framhäver smaker i mat och dryck...

Permalänk

att ge mannen lika rättigheter när en tjej blir på smällen, med andra ord ska båda inom en viss tid åka till soc och skriva under att de vill ha barnet, vill inte mannen ha ungen ska tjejen få behålla barnet fast då få stå för hela kalaset. begränsa antal barn man får bidrag för till max 3, vill man ha fler barn så skall man få betala hela kalaset själv och inte utnyttja systemet och låta oss skattebetalare betala för att vissa bara vill ligga på rygg och sedan få vara hemma och få betalt för sina sängintressen . . . kan ses som "handel mellan privatpersoner" som det är nu när ena parten får betala och andra parten får behålla varan.

Permalänk
Medlem

Att män ska få kräva att bli kroppsvisiterade av män, diskriminerande att bara kvinnor kan kräva att bli visiterade av kvinnor.

Visa signatur

Alla mina leksaker får inte plats här, så här jag listar istället mina favoritinlägg:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Utelåst hobbymoderator

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kärlekstrollet:

Tycker det ska vara förbjudet att få ha socker i kaffet, förstör bara smaken.

man kan se på saken, att det vara orsaken för vad socken orsakar.

Visa signatur

| 9900K | Z390 Aorus Elite | NH-D15 | 16GB@3200MHz | Gigabyte 5700XT GAMING OC | RM750X V2 750W | Intel 660P M.2 1TB | LG55C9 | Fenris A5 | Samsung S23 |

Permalänk
Inaktiv

Nån form av utbyte av en temporär e-legitimation? Jag lämnar alltid ut mina uppgifter till en köpare "över nätet" för att dels styrka att jag-är-jag, men samtidigt för att köparen ska känna sig tryggare vid en överföring av pengar (om komplikationer skulle uppstå).

Vet inte hur något sånt skulle fungera i praktiken eller krocka ordentligt med PUL.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av morxy49:

kanske en lag om psykisk mobbing?
fysisk mobbing har varit olagligt länge, men psykisk är väldigt suddigt.
och psykisk mobbing är dessutom värre i de flesta fall.

Mobbning avser fenomenet i alla dess former. Retoriken runt mobbning idag är intimt förknippat med Internet - således finns det litet behov utav att införa något prefix före ordet mobbning baserat på vilka kanaler som används.

*** redigerat ***

Skrivet av simon253:

Alla måste förse mej med mitt dagliga behov av ost

nä men intressant uppgift, ganska svår också egentligen.
Varför inte: "alla affärer mellan privatpersoner måste ske mellan 4 ögon (minst)"?

Jag vet att uppgiften avser ett hypotetiskt scenario som kanske inte nödvändigtvis avser ett i sak realistiskt lagförslag - men att föreslå att kriminalisera e-handel mellan privatpersoner är ju helt vansinnigt.

Skrivet av excepto:

En lag som tillåter fildelning

Fildelning är inte olagligt. Det är kontentan som avser huruvida fildelningen i hand är laglig eller inte.

Skrivet av Make.Sense:

Ny lag? Jag tycker vi kan lära en del av Singapore här.
Förbud mot rökning på offentlig plats är något jag verkligen gillar där.

Visst, sen får man inte äta/dricka på tåg och bussar (något min flickvän där klagar enormt över) och tuggummin är förbjudet, men just rökningen är fan en bra grej. Inför i Sverige också!

Också en bit från ämnet om TS hade tänkt presentera ett lagförslag som kretsar runt Sweclockers och/eller e-handel i stort. Men jag håller med dig, det hade varit ganska skönt att slå rökarna på fingrarna. Dock får man tänka på konsekvenserna med i större utsträckning rökskadade lägenheter, större mängd passiv rökning i familjehushåll, etc.

Hur detta fungerat i Singapore vet jag inte. Men när man talar om lagar får man vara mer analytisk för vad en ny lag får för konsekvenser i stort - för skall man hålla på och bagatellisera och skipa lagar för lagarnas skull så får vi onödiga morallagar som lagen mot tidelag och Sveriges kontraproduktiva sexköpslag.

Permalänk
Medlem

Har inte läst alla inlägg men jag tror du redan har "löst" uppgiften då jag är helt övertygad om att lärarens mål med uppgiften var att skapa denna sorts diskussion kring ämnet. Det finns inget du kan komma på som är "fel" bara du visar att du har tänkt igenom det Iaf jag skulle gjort uppgiften så (är utbildad gymnasielärare) Men det är en rolig ide måste jag säga. En ide vore ju att kika närmare på muntliga kontrakt och hur det fungerar och sen lägga till en liten lagändring eller vidareutveckling. http://www.konsumentverket.se/foretagare/Avtal-och-villkor/At...

Visa signatur

|ASUS Z170-A||6700K@4.6Ghz||Corsair H50 Scythe GT 1450RPM PnP||16GB Crucial DDR4 2133Mhz@2800Mhz||MSI RTX 3070||Crucial P3 2TB||Corsair HX 1050W||Fractal Design - Define R2 Black Pearl|Citera för svar
Fotoblogg: PlanetStockholm

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Kent:

Dvs. du kallar våldtäkt "Handel mellan privatpersoner" hmmm, intressant.

AHAHAHAHAAHAHAHA. <3

*** redigerat ***

Skrivet av Kärlekstrollet:

Hellre snuskyssar än att damen luktar likt döden(av cigg).

Snus luktar så mycket värre än cigaretter, samt smakar värre.

Visa signatur

Delid 3770k@5.9GHz, Mpower, 32GB Corsair Dominator@2600MHz/CL10
XFire 390x@1335/1750, Carbide 540 AIR
E34 S36B38Turbo 897WHP

Permalänk
Medlem
Skrivet av kaput:

Hah, prostitiution! Där finns ett bra uppslag för TS:

Langning av droger bör tillåtas, i analogi med att det är tillåtet att prostituera sig.

Man brukar ofta motivera att förbudet mot prostitution revs upp med att de prostituerade är offer, att det är frågan om socialt utslagna människor som tvingas sälja sig själva för att finansiera missbruk och liknande, och att torskarna är bovar i och med att de skapar marknaden för det.

Att langa droger är dock förbjudet. Ganska märkligt med tanke på att langare, åtminstone småpotatisen längre ner i hierarkin, också tenderar att vara socialt utslagna människor som bäcknar för att finansiera ett eget missbruk. Det kan även här sägas att köparna skapar marknaden, och tvingar de stackars langarna att sälja knark.

Att införskaffa, inneha, och använda droger bör dock även fortsättningsvis vara förbjudet, analogt med att det är förbjudet att köpa sex.

[edit] ffs, lyckas stava fel på samma ord tre gånger i ett inlägg.. nytt lågvattenmärke tror jag :>

Jag skulle i sådana fall tycka att langning motsvarar koppleri. Vilket ju också är förbjudet.

Permalänk

Är lagen om att man måste kunna identifiera säljaren borttagen, eftersom så många blir blåsta? Annars kan man väl ta bort den?

Skrivet av Mr.Borka:

Mobbning avser fenomenet i alla dess former. Retoriken runt mobbning idag är intimt förknippat med Internet - således finns det litet behov utav att införa något prefix före ordet mobbning baserat på vilka kanaler som används.

Jag gillade hans förslag, för det är väl inte olagligt att mobba?
Eller menar du misshandel? Där ingår inte psykisk misshandel om den inte är i samklang med fysisk misshandel.

Skrivet av Demonoidz:

Snus luktar så mycket värre än cigaretter, samt smakar värre.

Inte en chans!
Jag gissar på att du har rökt eller röker. Det går inte ens att vistas i samma rum med någon som nyss har rökt en cigg.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av SoilBleed:

Är lagen om att man måste kunna identifiera säljaren borttagen, eftersom så många blir blåsta? Annars kan man väl ta bort den?

Jag gillade hans förslag, för det är väl inte olagligt att mobba?
Eller menar du misshandel? Där ingår inte psykisk misshandel om den inte är i samklang med fysisk misshandel.

Inte en chans!
Jag gissar på att du har rökt eller röker. Det går inte ens att vistas i samma rum med någon som nyss har rökt en cigg.

Har både snusat och rökt, och jag syftade mer på "snuskyssar". Fyfan vad äckligt det är. Rinner ned bajsfärgat slem och aFFDNBDGB )):

Visa signatur

Delid 3770k@5.9GHz, Mpower, 32GB Corsair Dominator@2600MHz/CL10
XFire 390x@1335/1750, Carbide 540 AIR
E34 S36B38Turbo 897WHP

Permalänk
Medlem

Ångerrätt på distansköp för människor som bedriver enskild firma i mindre skala.

Du behöver definiera flera saker samtidigt som du kan knyta an till Distans- och hemköpslagen.

Permalänk

En lag som kräver att varje bankkonto måste ha en ansvarig person eller företag. Jag har för mig att det idag inte är så. Den här lagen kan resultera i att det är lättare att reda ut bedrägerier. Lycka till!

Visa signatur

6600K@4,5GHz 1,25V | EVGA 980Ti | Samsung 950 Pro m.2

Permalänk
Medlem
Skrivet av Da´Russian Stallion:

Har inte läst alla inlägg men jag tror du redan har "löst" uppgiften då jag är helt övertygad om att lärarens mål med uppgiften var att skapa denna sorts diskussion kring ämnet. Det finns inget du kan komma på som är "fel" bara du visar att du har tänkt igenom det Iaf jag skulle gjort uppgiften så (är utbildad gymnasielärare) Men det är en rolig ide måste jag säga. En ide vore ju att kika närmare på muntliga kontrakt och hur det fungerar och sen lägga till en liten lagändring eller vidareutveckling. http://www.konsumentverket.se/foretagare/Avtal-och-villkor/At...

Skrivet av White.By.Design:

att ge mannen lika rättigheter när en tjej blir på smällen, med andra ord ska båda inom en viss tid åka till soc och skriva under att de vill ha barnet, vill inte mannen ha ungen ska tjejen få behålla barnet fast då få stå för hela kalaset. begränsa antal barn man får bidrag för till max 3, vill man ha fler barn så skall man få betala hela kalaset själv och inte utnyttja systemet och låta oss skattebetalare betala för att vissa bara vill ligga på rygg och sedan få vara hemma och få betalt för sina sängintressen . . . kan ses som "handel mellan privatpersoner" som det är nu när ena parten får betala och andra parten får behålla varan.

Sådär, tro inte att jag bara gjort en tråd för att njuta av att ni "gör uppgiften åt mig" Jag har idag suttit och läst igenom allas förslag och tankar angående lagar och rättigheter. Många har helt struntat i vad som efterfrågades i tråden Men ännu fler har även försökt hjälpa mig med denna uppgift som så många andra sagt, är ganska svår Tackar så hjärtligt för allt engagemang!

Ovan har jag citerat de två inlägg i tråden som har hjälpt mig mest. Jag är medveten om att dessa inte handlar om "handel mellan privatpersoner", men jag känner att detta med graviditet träffar så rätt att jag kommer utveckla den lagen. Ni får gärna komma med fler förslag, eller diskutera för och nackdelar med förslaget om att man och kvinna ska ha precis lika mycket rätt när det gäller att behålla ett "barn"

Visa signatur

Project: Perfection 2.0
OS: Microsoft Windows 11 Home | CPU: Intel Core i9 11900 | GPU: EVGA 3080 XC3 Ultra Hybrid
MB: ASUS ROG STRIX B560-I | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair SF750
Chassi: Louqe Ghost S1 MK3 | SSD: Samsung 980 Pro | CPU-Kylare: Fractal Design Celsius+ S24
Bildskärm: Sony 65AG9 | Mus: Logitech G603 | Tangentbord: Corsair K63 Wireless

Permalänk
Avstängd

Jag tycker att mannen inte ska betala underhåll alls, även om han vill vara pappan, jag kanske är lite kontroveseriell dock....

Permalänk
Medlem
Skrivet av tomten_alle:

En lag som kräver att varje bankkonto måste ha en ansvarig person eller företag. Jag har för mig att det idag inte är så. Den här lagen kan resultera i att det är lättare att reda ut bedrägerier. Lycka till!

Du kan inte öppna något anonymt bankkonto i Sverige i alla fall.
Däremot är väl tjuvarna tyvärr väldigt kreativa och hittar på olika sätt att komma runt det, som målvakter, stulna identiteter m.m.

Permalänk
Medlem

Jag hade gärna sett en lag som sätter käppar i hjulet för oseriösa säljare per telefon, säg att dom var tvugna att skicka ut papper med information om vad dom har att erbjuda och sedan måste dom få det påskrivet & returnerat för att avtalet ska vara giltigt.

Permalänk
Hedersmedlem

*** tråd modererad ***

För att ge den här tråden en chans har viss moderering gjorts. Flera har nog missat TS frågeställning, så tråden ser fortfarande lite spretig ut.

Några inlägg har raderats med hänvisning till trivselregler § 1. Sexistiska och lagligt tveksamma inlägg hör inte hemma i forumet. Försök håll er till trådens ämne och för en sansad diskussion.

Tråden har också flyttats till underkategorin "Akademiska ämnen, arbetsliv och samhällsdebatt".

/KimTjik

Permalänk
Medlem

Ny lag som förbjuder feminist trams sånt som hen och dylikt och lägga pengar på vettigare saker för att förbättra jämställdheten.

Visa signatur

"The voice of insanity and reason"

Permalänk
Medlem

Inte inom dina ramar men en avskaffning av barnbidraget?

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Why procastinate now when I can do it tomorrow?