Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2013

drivrutin grafikkort

tjena!

Har fått problem med drivrutinen,helt plötsligt under spelandets gång så avbryter det bara.
Och de står: "graphics driver has stopped working" men bara med vissa spel.
Har laddat hem drivrutin från nvidias sida! och även testat msi:s egna..men utan resultat..eller är de bara vissa spel som har problem med att funka ihop med vissa kort?

Har även testat lite i msi afterburner! då bröt det ocså när jag ställde fläktarna på max " och de stod typ error code 3"

blir inte klok på detta! kör ju 2st msi gtx 580 frozr i sli.. samt en i7 3770 med 16gb ramminne,850w psu..
Fattar inte varför de ballar ur! kan man felska korten på något sätt eller hur ska jag gå till väga?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mariefred
Registrerad
Jul 2011

felska ??

╔ Corsair 32GB DDR4 CL15 3000Mhz VENGEANCE RGB ■
╠ ASUS-ROG-MAXIMUS-X-HERO ■ ASUS-ROG-STRIX-GTX1080TI-OC ■ i7 8700K
╠ DeepCool Captain 280EX RGB ■ 2x Samsung 970 EVO 500GB■
╠ Deepcool NEW ARK 90 Electro Limited Edition NR58 ■ XFX PRO1000W Limited Black Edition
╚ Samsung SE790C 34" Ultrawide 3440x1440@75Hz

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Östersund
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av supra_jonny:

tjena!

Har fått problem med drivrutinen,helt plötsligt under spelandets gång så avbryter det bara.
Och de står: "graphics driver has stopped working" men bara med vissa spel.
Har laddat hem drivrutin från nvidias sida! och även testat msi:s egna..men utan resultat..eller är de bara vissa spel som har problem med att funka ihop med vissa kort?

Har även testat lite i msi afterburner! då bröt det ocså när jag ställde fläktarna på max " och de stod typ error code 3"

blir inte klok på detta! kör ju 2st msi gtx 580 frozr i sli.. samt en i7 3770 med 16gb ramminne,850w psu..
Fattar inte varför de ballar ur! kan man felska korten på något sätt eller hur ska jag gå till väga?

Vad har du för drivrutinsversion? Har själv haft problem med kraschande drivisar till mitt 560 ett tag. GW2 hänger sig ibland med en felruta 0x9 - Bad graphics driver. Prova uppgradera om du inte har senaste, undvik betan.

1997 Libretto 100ct | Pentium 166 @266MHz | Heatsink | 64MB EDO RAM | 2.1GB HD | NeoMagic NM2160A 2MB | Win 95 OSR2.5+ | Och en pixeltäthet som får din HD-skärm att skämmas! ;)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2013

fermia: kanske inte felsöka men vet ej hur jag går till väga!!

Det jag kan få fram genom afterburner,är att de är olika bios nummer på korten.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av supra_jonny:

tjena!

Har fått problem med drivrutinen,helt plötsligt under spelandets gång så avbryter det bara.
Och de står: "graphics driver has stopped working" men bara med vissa spel.
Har laddat hem drivrutin från nvidias sida! och även testat msi:s egna..men utan resultat..eller är de bara vissa spel som har problem med att funka ihop med vissa kort?

Har även testat lite i msi afterburner! då bröt det ocså när jag ställde fläktarna på max " och de stod typ error code 3"

blir inte klok på detta! kör ju 2st msi gtx 580 frozr i sli.. samt en i7 3770 med 16gb ramminne,850w psu..
Fattar inte varför de ballar ur! kan man felska korten på något sätt eller hur ska jag gå till väga?

Ladda ner senaste rutinen igen från nvidias sida, sen när du installerar den så välj avancerat (tror jag det är) och ta bort den gamla helt innan den nya installeras.
Alternativt tar du bort den gamla rutinen helt med drive sweeper före du installerar den nya.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jul 2006
Skrivet av supra_jonny:

fermia: kanske inte felsöka men vet ej hur jag går till väga!!

Det jag kan få fram genom afterburner,är att de är olika bios nummer på korten.

kontrollera max temperaturen på korten, kör driversweeper och ta bort alla Nvidia rutiner, hämta ner senaste 331 rutinen och testa.

Att det är olika bios gör inget.

Asus Geforce GTX 980Ti 6GB Strix OC @ 1500/8000Mhz - Sound BlasterX AE-5 - Deepcool Captain 120 EX RGB - Intel i7 4790K Delid@4.8GHz - MSI Z87 G45 Gaming - 16GB Corsair Vengeance 2400MHz - WD Blue 3D Nand 500GB SSD - 9TB WD RED HDD - Fractal Design Tesla R2 1000W Gold - Silverstone RV01 Raven - Windows 10 Pro.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
På snedden i Dirty South
Registrerad
Dec 2001

Har du kollat i datorn så att fläktarna verkligen snurrar? Hur varmt är kortet?
Det känns som ett värmeproblem.

they said to go to hell so I packed my shit and went with it
little did they know that they put me in my element

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2013

ZainT :alla fläktar funkar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
På snedden i Dirty South
Registrerad
Dec 2001
Skrivet av supra_jonny:

ZainT :alla fläktar funkar!

Och det är inte igendammat?
Som sagt, hur är temperaturerna? Det kan du se i Afterburner.

they said to go to hell so I packed my shit and went with it
little did they know that they put me in my element

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2013

ZainT:kör jag kombustor i afterburner så är de inte över 70 grader.. men ser inte mkt damma på utsidan,får väl ta isär korten och köra luft på burk eller något ändå..

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2013

Macallan: har nyinstallerat drivrutin på deras sida! samt plockat bort gamla...men av någon anledning bröt den igen,och helt plötsligt blev de extrem smalbild (horizontelt)??? blir grining på detta

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av supra_jonny:

Macallan: har nyinstallerat drivrutin på deras sida! samt plockat bort gamla...men av någon anledning bröt den igen,och helt plötsligt blev de extrem smalbild (horizontelt)??? blir grining på detta

Inte omöjligt att ditt grafikkort börjar lägga av, ofta börjar det med lite olika grafikfel och just driverfel.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2013
Skrivet av MacAllan:

Inte omöjligt att ditt grafikkort börjar lägga av, ofta börjar det med lite olika grafikfel och just driverfel.

Kan testa 1 kort i taget då kanske är olika temp på korten, kanske kan se skillnad på det ? (Skillnad under drift ?) Får kolla upp det ...mvh

Måste ta o kolla upp bios på korten med, så de inte är något strul där...

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av supra_jonny:

Kan testa 1 kort i taget då kanske är olika temp på korten, kanske kan se skillnad på det ? (Skillnad under drift ?) Får kolla upp det ...mvh

Måste ta o kolla upp bios på korten med, så de inte är något strul där...

Skickades från m.sweclockers.com

Ja iom du kör SLI låter det som en bra ide att testa vart kort för sig, har du tur så kan du utesluta det ena kortet och gå vidare med att felsöka det som isf strular.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2013

Har testat korten separat och dom funkar till 100%

Gjorde en service på dom vart rätt mkt damm i ena tex...:-)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av supra_jonny:

Har testat korten separat och dom funkar till 100%

Gjorde en service på dom vart rätt mkt damm i ena tex...:-)

Kan mycket väl vara dammet som är boven i dramat, i SLI blir kylningen inte lika bra som singel vilket gör att det kortet överhettat i SLI.