Problem med att styra raspbmc med tv-fjärren

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ödeshög
Registrerad
Dec 2012

Problem med att styra raspbmc med tv-fjärren

Har haft lite problem med min Raspberry och Raspbmc.
Dels så ändras mina inställningar om man startar om raspberry'n, både via avstängnings"knappen" i Raspbmc och även om man bara pluggar strömen.
Har gogglat lite om det utan framgång, dock verkar det som om det har något med LG's simplink, deras CEC.
Vilket kanske har med att göra med mitt andra problem. Nu fungerar det inte att styra med fjärren till TV heller, detta har dock fungerat innan (bara sluta fungera helt plötsligt), så kan inte vara med att kabeln är dålig etc.
Satt idag och ominstallera Raspbmc osv, fungera en stund att styra med fjärren då, men dock slutade det igen utan anledning. Detta ska ha något med Simplink o göra som jag fatta det via google, men även om det går igång via tv'n så fungerar det inte =/

Så vänder mig hit för lite hjälp, tips o ideer om vad det kan vara som är fel och hur man ska kunna lösa det

PC: AMD FX-8320 @ 4.6GHz, Asus Sabertooth 990FX, 2x 8GB Corsair Dominator Platinum
Sapphire HD7970 Vapor-X GHz Edition, Samsung SSD 840 PROSeries 256GB, 5TB Storage
Ex-PC: AMD Phenom II X3 720 @ 2.8GHz, Gigabyte 790X, 2x 2GB Corsiar XMS2
Sapphire HD4870 512MB, OCZ Vertex 3 128GB, 320GB Storage
TV: LG 42", Raspberry Pi, Xbox360 Slim 250GB, Nintendo Wii /w softmod

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Okt 2010

Jag har också en LG med simplink och kör Raspbmc.
Fram till för ett tag sedan behövde jag inte gå in på Rasp-utgången via simplink utan kunde bara väja HDMI-ingången med "input-knappen", nu för tiden behöver jag dock explicit gå via simplink-knappen för att kunna styra med fjärren.

Ditt andra problem med inställningarna har dock inte jag.

i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 960 | Vulcan 8GB | Seagate 600 480 GB | Newton 650w | P280 | Dell U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012

Har inga problem med den jag har inkopplad i min LG, däremot den som är inkopplad i Sony'n tar ett tag på sig att funka med CEC efter varje omstart.

HTPC: Silverstone Sugo SG05W Vit, Asus H110I-Plus, G4560, Corsair Vengeance LPX 2133 MHz 2x4GB, WD Blue 250 GB, MSI GeForce GT 1030 Passive OC 2GB, (& ett antal enkortsdatorer med div användningsområden).

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ödeshög
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av Rydisen:

Jag har också en LG med simplink och kör Raspbmc.
Fram till för ett tag sedan behövde jag inte gå in på Rasp-utgången via simplink utan kunde bara väja HDMI-ingången med "input-knappen", nu för tiden behöver jag dock explicit gå via simplink-knappen för att kunna styra med fjärren.

Ditt andra problem med inställningarna har dock inte jag.

Förr har jag aldrig behövt bry mig om simplink, är nu när jag fått problem som jag började titta på det. Förr har jag bara behövt koppla in allt, ändra input till HDMI-ingången, styra med fjärren utan problem. NU måste jag styra med tangentbord, vilket är lite krånligt

Skrivet av MatteN:

Har inga problem med den jag har inkopplad i min LG, däremot den som är inkopplad i Sony'n tar ett tag på sig att funka med CEC efter varje omstart.

Spelar ingen roll om hur länge den har varit igång för mig, det går itne att styra för 5öre...

Kan det vara så att tv'ns CEC har börjat ge upp? TV är ju gammal

PC: AMD FX-8320 @ 4.6GHz, Asus Sabertooth 990FX, 2x 8GB Corsair Dominator Platinum
Sapphire HD7970 Vapor-X GHz Edition, Samsung SSD 840 PROSeries 256GB, 5TB Storage
Ex-PC: AMD Phenom II X3 720 @ 2.8GHz, Gigabyte 790X, 2x 2GB Corsiar XMS2
Sapphire HD4870 512MB, OCZ Vertex 3 128GB, 320GB Storage
TV: LG 42", Raspberry Pi, Xbox360 Slim 250GB, Nintendo Wii /w softmod

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av Christoffer1989:

Förr har jag aldrig behövt bry mig om simplink, är nu när jag fått problem som jag började titta på det. Förr har jag bara behövt koppla in allt, ändra input till HDMI-ingången, styra med fjärren utan problem. NU måste jag styra med tangentbord, vilket är lite krånligt

Det hjälper alltså inte om du väljer "ingång" via Simplink-funktionen heller?

i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 960 | Vulcan 8GB | Seagate 600 480 GB | Newton 650w | P280 | Dell U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ödeshög
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av Rydisen:

Det hjälper alltså inte om du väljer "ingång" via Simplink-funktionen heller?

Nej, ibland vill den inte connecta verkar det som (blir ingen bock), men fungerar inte även om det blir en "bock" bredvid rätt ingång.

PC: AMD FX-8320 @ 4.6GHz, Asus Sabertooth 990FX, 2x 8GB Corsair Dominator Platinum
Sapphire HD7970 Vapor-X GHz Edition, Samsung SSD 840 PROSeries 256GB, 5TB Storage
Ex-PC: AMD Phenom II X3 720 @ 2.8GHz, Gigabyte 790X, 2x 2GB Corsiar XMS2
Sapphire HD4870 512MB, OCZ Vertex 3 128GB, 320GB Storage
TV: LG 42", Raspberry Pi, Xbox360 Slim 250GB, Nintendo Wii /w softmod

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av Christoffer1989:

Nej, ibland vill den inte connecta verkar det som (blir ingen bock), men fungerar inte även om det blir en "bock" bredvid rätt ingång.

Du får inte upp den lilla rutan nere i högra hörnet där det står typ "CEC pulse adapter connected" eller så när du startar?

i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 960 | Vulcan 8GB | Seagate 600 480 GB | Newton 650w | P280 | Dell U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ödeshög
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av Rydisen:

Du får inte upp den lilla rutan nere i högra hörnet där det står typ "CEC pulse adapter connected" eller så när du startar?

När jag startar Raspberry'n eller TV'n?

PC: AMD FX-8320 @ 4.6GHz, Asus Sabertooth 990FX, 2x 8GB Corsair Dominator Platinum
Sapphire HD7970 Vapor-X GHz Edition, Samsung SSD 840 PROSeries 256GB, 5TB Storage
Ex-PC: AMD Phenom II X3 720 @ 2.8GHz, Gigabyte 790X, 2x 2GB Corsiar XMS2
Sapphire HD4870 512MB, OCZ Vertex 3 128GB, 320GB Storage
TV: LG 42", Raspberry Pi, Xbox360 Slim 250GB, Nintendo Wii /w softmod

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av Christoffer1989:

När jag startar Raspberry'n eller TV'n?

Raspberryn.

i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 960 | Vulcan 8GB | Seagate 600 480 GB | Newton 650w | P280 | Dell U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ödeshög
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av Rydisen:

Raspberryn.

Rakt på hand nu, så jo det har jag för mig. Får kontrollera sen. Känns som om det är något med Simplink som är knas, dvs tvn

PC: AMD FX-8320 @ 4.6GHz, Asus Sabertooth 990FX, 2x 8GB Corsair Dominator Platinum
Sapphire HD7970 Vapor-X GHz Edition, Samsung SSD 840 PROSeries 256GB, 5TB Storage
Ex-PC: AMD Phenom II X3 720 @ 2.8GHz, Gigabyte 790X, 2x 2GB Corsiar XMS2
Sapphire HD4870 512MB, OCZ Vertex 3 128GB, 320GB Storage
TV: LG 42", Raspberry Pi, Xbox360 Slim 250GB, Nintendo Wii /w softmod

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av Christoffer1989:

Rakt på hand nu, så jo det har jag för mig. Får kontrollera sen. Känns som om det är något med Simplink som är knas, dvs tvn

Rent spontant har jag svårt att lista ut vad det skulle kunna vara.

Har du testat en annan HDMI-port?

Det där med dina inställningar, är det att dessa nollställs varje gång eller ändras vissa inställningar på något random sätt?

i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 960 | Vulcan 8GB | Seagate 600 480 GB | Newton 650w | P280 | Dell U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ödeshög
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av Rydisen:

Rent spontant har jag svårt att lista ut vad det skulle kunna vara.

Har du testat en annan HDMI-port?

Det där med dina inställningar, är det att dessa nollställs varje gång eller ändras vissa inställningar på något random sätt?

Nej det har jag inte gjort, hade tänkt testa annan hdmi-sladd i annat utag när jag har möjlighet.

Dom nollställs, tpy bara språk jag ändrat. Dock nollställs inte nätverks-genvägar som jag lagt till, utan bara settings som blir nollställda

PC: AMD FX-8320 @ 4.6GHz, Asus Sabertooth 990FX, 2x 8GB Corsair Dominator Platinum
Sapphire HD7970 Vapor-X GHz Edition, Samsung SSD 840 PROSeries 256GB, 5TB Storage
Ex-PC: AMD Phenom II X3 720 @ 2.8GHz, Gigabyte 790X, 2x 2GB Corsiar XMS2
Sapphire HD4870 512MB, OCZ Vertex 3 128GB, 320GB Storage
TV: LG 42", Raspberry Pi, Xbox360 Slim 250GB, Nintendo Wii /w softmod