GTA 5 kraschar med felmeddelande: Failed Initialization

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Apr 2011

GTA 5 kraschar med felmeddelande: Failed Initialization

Tjena.

Har köpt GTA V från steam och ibland kraschar spelet med detta meddelande: Failed Initialization. Please reboot and restart the game. Try reinstalling the game if this persists.

Jag har startat om datorn och startat om spelet (har ej ominstallerat spelet), men problemet kvarstår. Ibland kraschar det efter 5 min, ibland efter 2 timmars speltid.

Jag har googlat runt på det lite, hittar att det är ett känt problem, men hittar ingen lösning eller hur man fixar problemet. någon mer som upplever detta?

Intel i7 4790K | EVGA GTX 670 FTW | Asus Z97-A | Corsair Vengeance LP 16GB 1600 MHz | Corsair HX 750 W | Fractal Design Define R4 | Zalman cnps 9900 max blue | Windows 7 Pro 64bit
http://soundcloud.com/koffein92
http://www.youtube.com/user/Koffein92?feature=guide

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Dec 2011

Dator: Intel I7 8700k | GTX 1080 | MSI KraitGaming | Corsair 16GB | 500GB SSD | R4 Fönster | Evga SuperNova G2 750 |
Skärmar: BenQ 24 120Hz | Asus 24 144Hz |
Tangentbord/Mus/Lurar: Ducky SHINE 3 TKL MX Red | Sensei | Sennheiser PC373D |
Tillbehör: Ducky Wrist Rest | SteelSeries QcK+ | Telefon: OnePlus 3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västra Götaland
Registrerad
Apr 2012

Fick det med i lördags, testade 6 gånger men det krashade alltid inom 1 min. Gick o la mig och testade dagen efter, och det fungerade.

GPU: GTX 980 @ 1515/3920 CPU: i5 4690k @ 4,5Ghz Ljud: DT990 250Ω, HD600, HE4XX, PC360, Schiit 2U-Stack, Fiio E10K & Logitech Z-5500

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Apr 2011

Tack så mycket, jag ska prova

Intel i7 4790K | EVGA GTX 670 FTW | Asus Z97-A | Corsair Vengeance LP 16GB 1600 MHz | Corsair HX 750 W | Fractal Design Define R4 | Zalman cnps 9900 max blue | Windows 7 Pro 64bit
http://soundcloud.com/koffein92
http://www.youtube.com/user/Koffein92?feature=guide

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Apr 2011

Problemet kvarstår

Intel i7 4790K | EVGA GTX 670 FTW | Asus Z97-A | Corsair Vengeance LP 16GB 1600 MHz | Corsair HX 750 W | Fractal Design Define R4 | Zalman cnps 9900 max blue | Windows 7 Pro 64bit
http://soundcloud.com/koffein92
http://www.youtube.com/user/Koffein92?feature=guide

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Aug 2009

Laptop? De hade något issue med laptops och nvidia kort där man typ fick avvativera nvidia kortet i enhetshanteraren, starta spelet och sedan snabbt alt-tabba ur och aktivera kortet igen.

Asus Zenith Extreme | 32gb DDR4 3200MHZ CL14 | Threadripper 1950X | 1080Ti
Asus Z97 Pro Gamer | 32gb ram DDR3 2400MHz | i7 4790k | 2 x R9 390 - Barnen fått ta över
Asrock P67 Extreme4 rev3 | 16gb DDR3 2400MHz | i7 2600K | R9 290 - Barnen fått ta över
En massa bärbara, servrar, RPi's och andra boxar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hagfors
Registrerad
Apr 2006

mitt kraschar igår och jag startade om datorn sen safe mod och sänkte grafikkorts inställningarna och funkade i ca 3 timmar utan problem.

putte

Dator 1 [] AMD FX-8350 5.06Ghz [] CROSSHAIR V FORMULA-Z [] Ram : Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1866Mhz []CF Radeon HD7870 [] PSU : XFX Core Edition 850W 80+ Bronze [] Kylning : Beg vattenkylning med cpu Ek-Supremacy Elite AMD .::. 5GHz klubben 2014.::. - .::. OC 1GHz+ Cinebench Klubben 2014 .::.-.::. 4GHz+ Klubben 2014 .::..::. 3DMark FireStrike Klubben .::.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av inquam:

Laptop? De hade något issue med laptops och nvidia kort där man typ fick avvativera nvidia kortet i enhetshanteraren, starta spelet och sedan snabbt alt-tabba ur och aktivera kortet igen.

Nej, PC (du ser mina speccs i signaturen)

Intel i7 4790K | EVGA GTX 670 FTW | Asus Z97-A | Corsair Vengeance LP 16GB 1600 MHz | Corsair HX 750 W | Fractal Design Define R4 | Zalman cnps 9900 max blue | Windows 7 Pro 64bit
http://soundcloud.com/koffein92
http://www.youtube.com/user/Koffein92?feature=guide

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Dec 2011

Har du prövat spela med allt på lägsta?

Dator: Intel I7 8700k | GTX 1080 | MSI KraitGaming | Corsair 16GB | 500GB SSD | R4 Fönster | Evga SuperNova G2 750 |
Skärmar: BenQ 24 120Hz | Asus 24 144Hz |
Tangentbord/Mus/Lurar: Ducky SHINE 3 TKL MX Red | Sensei | Sennheiser PC373D |
Tillbehör: Ducky Wrist Rest | SteelSeries QcK+ | Telefon: OnePlus 3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av Relive:

Har du prövat spela med allt på lägsta?

jag har lekt runt med grafikinställningarna, men det verkar inte lösa problemet :/

Intel i7 4790K | EVGA GTX 670 FTW | Asus Z97-A | Corsair Vengeance LP 16GB 1600 MHz | Corsair HX 750 W | Fractal Design Define R4 | Zalman cnps 9900 max blue | Windows 7 Pro 64bit
http://soundcloud.com/koffein92
http://www.youtube.com/user/Koffein92?feature=guide

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Aug 2010
Skrivet av SoapDropper:

jag har lekt runt med grafikinställningarna, men det verkar inte lösa problemet :/

Har samma sak, fick det för 5 minuter sedan,har haft problemet det ett tag nu. Brukar inte hända mig allt för ofta. Min gubbe brukar blinka blått ibland också, det kanske är förknippat med det.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av SoapDropper:

jag har lekt runt med grafikinställningarna, men det verkar inte lösa problemet :/

Kör du med de senaste Drivrutinerna? Annars pröva köra DDU och installera om dem. Även om det är de nyaste.

MB/Case: ASUS ROG Strix B350-F || Silverstone FT05B
PSU: Seasonic FOCUS Plus 750W Platinum
CPU/Cooler: Ryzen 1600X || Noctua NH-U12S
RAM: G.Skill FlareX 16GB 3200 CL14
GPU: ASUS GTX1070 Dual OC

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

Har haft samma problem sketlänge. Blev bättre efter att jag gjorde en checksum MD5 på alla filerna (google sök på gt v pc MD5 checksums).Men just Failed initialization hängde kvar ( D3D drivisen) men det blev lite bättre efter att jag bytte till Direct X 10 och körde repair.

Trodde jag.

Nu med sista uppdateringen (samt köra repair installation direkt efter) funkar det bättre och enligt en liten lista jag gjort får jag oftast problemet när jag kör bil i en scriptad sekvens där Michael är med och pratar och något händer med annat ljud. Men, efter diamon heist blir det lite bättre och mindre frekvent. I går kunde jag få två sessioner på sammanlagt 4,5 h utan problemet. :S Och det i direct X 11.

Hoppas verkligen att senaste patchen löser problemet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jan 2011

Testa att avaktivera iGPU/Processor grafik

CPU : 6700K @ 4,7GHz GPU : Titan X (Pascal) RAM : 16GB 3600MHz 15-15-15-35 SSD : Samsung 950 PRO 512GB NVME Bildskärm 1: Strix PG279Q 1440p@165Hz G-SYNC Bildskärm 2: QNIX Q2710 1440p@60Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av Weuffelhjaern:

Kör du med de senaste Drivrutinerna? Annars pröva köra DDU och installera om dem. Även om det är de nyaste.

Jag har de senaste drivisarna, som även då skulle förbättra prestandan i GTA V osv.

en annan sak som jag även upplever är att när jag kör Self Radio, när man lyssnar på sin egen musik som man lägger in i spelet, så går det inte att byta låt, även om det står i inställningarna att man ska kunna göra detta.

Intel i7 4790K | EVGA GTX 670 FTW | Asus Z97-A | Corsair Vengeance LP 16GB 1600 MHz | Corsair HX 750 W | Fractal Design Define R4 | Zalman cnps 9900 max blue | Windows 7 Pro 64bit
http://soundcloud.com/koffein92
http://www.youtube.com/user/Koffein92?feature=guide

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Aug 2010

Dom tipsade om att ominstallera social club, jag har inte testat.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Aug 2010

Spelade igår flera timmar utan problemet, jag läste om ett tips om att köra programmet som en Administratör, högerklick på gtaVlauncher.exe och gtav.exe, under kompatibilitet "kör det här programmet som en administratör. Får se om det håller.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västra Götaland / Skaraborg
Registrerad
Jul 2001

Mitt krashar med samma fel, startar jag spelet i Safe mode så funkar det klockrent, enda jag bytte nu var upplösningen.. Så jag tror att man får inte ha för höga settings ingame för då kraschar det, FAST man har dator för bra settings... ni ser ju min sign! Nu kör jag typ allt på OFF/Normal i 144hz 1080p.... kul.......

| Intel i7 4790K @4,7Ghz | Noctua NH-U14S | ASUS Z97-PRO GAMER |
| EVGA NEX750B 750W | G.Skill Ripjaws X 16GB @1600Mhz |
| Fractal Design R4 | EVGA GeForce GTX 980 Ti GAMING ACX 2.0+ |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av nils45:

Spelade igår flera timmar utan problemet, jag läste om ett tips om att köra programmet som en Administratör, högerklick på gtaVlauncher.exe och gtav.exe, under kompatibilitet "kör det här programmet som en administratör. Får se om det håller.

Hmm, jag ska testa

Intel i7 4790K | EVGA GTX 670 FTW | Asus Z97-A | Corsair Vengeance LP 16GB 1600 MHz | Corsair HX 750 W | Fractal Design Define R4 | Zalman cnps 9900 max blue | Windows 7 Pro 64bit
http://soundcloud.com/koffein92
http://www.youtube.com/user/Koffein92?feature=guide

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Varberg
Registrerad
Jan 2002
Skrivet av Flygman:

Fick det med i lördags, testade 6 gånger men det krashade alltid inom 1 min. Gick o la mig och testade dagen efter, och det fungerade.

Av alla förslagna lösningar, tycker jag denna var den absolut skönaste!

Det drog i smilbanden rejält, härligt!
Och fredag är de med! Kan de bli bättre

Citera eller Svara för respons! •
Pixel Artist - Öppen för förslag på beställningsjobb! PM'a mig. • Mer på Instagram
YouTube - Gör lite såsaker här ibland, unboxing, drönar/go-pro saker och dyl. •

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Maj 2002

Min började krasha efter senaste uppdatering.
Funkade kanon innan.
Kör inte på steam..

^^^
@¿@
o

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2011

Har också haft samma problem sen spelet släpptes. Brukar bli så att man spelar ett tag, sen kommer första kraschen, och då kraschar det om och om igen på uppstart tills man startar om datorn. Vet också att kraschen kommer oftare om man spelar med någon mjukvara för inspelning (man behöver inte faktiskt spela in, utan bara ha det igång). Dxtory gör att spelet kraschar direkt, Shadowplay gör att krascherna kommer oftare.

| Mobo: Z170 Pro Gaming | CPU: i5-6600K @ 4.2GHz med Antec Kühler H2O 920 | RAM: 16GB @ 3000MHz | GPU: Asus GTX 1070 ROG| |PSU:RM750x | Chassi: Fractal Design Core 2500 | SSD: OCZ Vertex3 120GB + Force GT 240GB | HDD: 6TB | Skärm: Foris FS2333 | |Ljud: Xonar Essence STX |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västra Götaland
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av andreas_dock:

Av alla förslagna lösningar, tycker jag denna var den absolut skönaste!

Det drog i smilbanden rejält, härligt!
Och fredag är de med! Kan de bli bättre

Hehe, kul att någon tjänade på det felmeddelandet då :). Väntan brukar fixa många av de problem som jag inte kan lösa själv Åtminstone så har det varit så på alla tiotal krasher jag fått i Battlefield

GPU: GTX 980 @ 1515/3920 CPU: i5 4690k @ 4,5Ghz Ljud: DT990 250Ω, HD600, HE4XX, PC360, Schiit 2U-Stack, Fiio E10K & Logitech Z-5500

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Apr 2011

jag hoppas rockstar kommer med en update med lösningar på dessa problem så snart som möjligt, för det börjar bli lite frustrerande

Intel i7 4790K | EVGA GTX 670 FTW | Asus Z97-A | Corsair Vengeance LP 16GB 1600 MHz | Corsair HX 750 W | Fractal Design Define R4 | Zalman cnps 9900 max blue | Windows 7 Pro 64bit
http://soundcloud.com/koffein92
http://www.youtube.com/user/Koffein92?feature=guide

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2014

Hörde att det kan vara program med overlay som krashar spelet; fraps (fps mätare) och inbyggda steam fps mätaren. Har bara fått detta error 1 gång och spelat typ 30 timmar...hände med fraps igång.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västra Götaland / Skaraborg
Registrerad
Jul 2001
Skrivet av Vixo90:

Hörde att det kan vara program med overlay som krashar spelet; fraps (fps mätare) och inbyggda steam fps mätaren. Har bara fått detta error 1 gång och spelat typ 30 timmar...hände med fraps igång.

Njaaa, jag har inget sånt + spelet är icke via steam.. Händer ändå!

| Intel i7 4790K @4,7Ghz | Noctua NH-U14S | ASUS Z97-PRO GAMER |
| EVGA NEX750B 750W | G.Skill Ripjaws X 16GB @1600Mhz |
| Fractal Design R4 | EVGA GeForce GTX 980 Ti GAMING ACX 2.0+ |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Nov 2003

Har fått för mig att det är Social Club problem, att Social Club tappar connection och drar med spelet. Har hänt mig två gånger, direkt efter varandra, och jag gjorde som Flygman och sov istället. Sedan dess har det aldrig hänt.

The truth lies in the eyes of the Be(er)holder

http://www.howdoeshomeopathywork.com/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2007

För mig händer det alltid första gången jag startar, allt från efter 5 min till typ 30 min, ALLTID! När jag drar igång det igen för andra gången så håller det för evigt, kan sitta i 10 timmar utan problem. Så innan första kraschen går jag bara runt och leker utan att starta något uppdrag, för jag vet att när som helst så händer det. Så jäkla skumt. OBS! Spelar endast online.

Skärm: Acer Predator X34A • Moderkort: ASUS Maximus V Gene • CPU: Core i5 2500K @ 4GHz • RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 16GB • GPU: ASUS GeForce GTX 1080 • APU: ASUS ROG Xonar Phoebus • SSD: Intel X-25 M 80GB • HDD: WD Caviar Black 1TB, Hitachi Deskstar 1TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Apr 2011

en sak jag har märkt är att jag blir "utloggad" från social club andra gången spelet kraschar. Alltså, först startar jag spelet, spelet kraschar, jag trycker retry, spelet kraschar igen (efter ett par minuter) och då säger den att jag är utloggad från social club elelr att jag är inloggad någon annan stans på social club.

Igår spelade jag typ 3 timmar utan krasch, idag krachar det efter en minut...

Intel i7 4790K | EVGA GTX 670 FTW | Asus Z97-A | Corsair Vengeance LP 16GB 1600 MHz | Corsair HX 750 W | Fractal Design Define R4 | Zalman cnps 9900 max blue | Windows 7 Pro 64bit
http://soundcloud.com/koffein92
http://www.youtube.com/user/Koffein92?feature=guide

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Aug 2010

Ush det låter jobbigt, jag fick problemet igår efter en väldigt lång tid problemfritt. Att köra programmen, GTAVlauncher, GTAV.exe och socialclub.exe som administratörer verkar ha funkat för mig. Jag vet dock inte om det är därför det har slutat komma upp så ofta. Jag har sovit så det kan har varit därför. Just nu laddar man ner en patch på steam, det kanske fixar saken.