Vilken displayportskabel rekomenderas ?

Permalänk
Medlem

Vilken displayportskabel rekomenderas ?

Hej Vilken displaykortskabel rekomenderas ?
Jag kör skärm Acer xb271hubmiprz tillsamans med grafikkkortet Asus Nvidia strix gtx 1070 oc .
Har både hört och läst att det kan variera i kvallite på kkablar och eftersom jag inte har kunskapen så vänder jag mig till er gott folk.

Permalänk

Tror det viktigaste är att försäkra dig om rätt/senaste version(1.4?) på DP kabeln då överföringshastigheterna kan variera från äldre. Detta för att klara av 144Hz. Kan inga siffror i huvudet men googla lite som vanligt!

Permalänk
Medlem
Visa signatur

CM NR200P MAX • CM 280 AIO • Corsair SF750 • Asus B550-I Strix • Samsung 980 Pro • Crucial Ballistix MAX 4000 • LG OLED48CX • Ryzen 5950X • Radeon RX 6950 XT

Permalänk
Medlem

stort tack gott folk tror ni det är därför som det tar tid för grafikkortet att hitta skärmen att jag har en budget kabel alltså kan det vara problemet eftersom ajg får sitta och invänta skärmen tills den hittat rätt signal ?

Permalänk
Medlem

Följer tråden med intresse. Jag har en ny skärm som behöver displayport input för att kunna köra optimalt (G-SYNC etc). Tyvärr har jag ett GTX970 kort som dras med buggig signal över displayport. Det fungerar från och till och det är rätt irriterande. Problemet löser man tydligen lättast med en bättre displayportkabel och är därför på jakt efter en sådan.

Visa signatur

"If everything seems under control, you aren’t going fast enough "

Permalänk
Bildexpert 📺

Länken nedan brukar jag posta ett par ggr i månaden:

http://www.displayport.org/cables/how-to-choose-a-displayport...

Nås annars snabbast via Google: https://www.google.se/search?rls=en&q=choose+displayport+cabl...

Där finns en förklaring till att det inte existerar versionnummer på kablar samt en länk till de tillverkare som har certifierat sina produkter. Det finns några, men inte många tillverkare som har certifierat kablar.

Permalänk
Avstängd

Hmm.. Detta kanske kan vara lösningen till ett problem även jag frågat om i forumet.. Måste genast testa med att köpa en ny "dyrare" kabel

# http://www.sweclockers.com/forum/trad/1442993-gtx-970

Visa signatur

Inte Core i7 4790K
Asus Z97-A
Asus Nvidia GTX 970 STRIX
Kingston DDR3 HYPERX Genesys 16 GB 1600MHZ