Permalänk
Medlem

mesh-lösning för två hus?

Vi har idag 2 stycken separata hus på tomten, båda är av normal storlek men endast det ena har telefonjack. Detta är på landet så att fiber eller annat finns inte utan det är ADSL som gäller och då bara i ena huset.

Husen ligger ca 10 meter från varandra och hittills har jag kört med routern stående i hörnet närmast det andra huset och sedan en repeater i hörnet närmast det första huset och det fungerar sådär...beror helt på dagsformen och vädret om det fungerar.

Har sneglat på en wifi-meshlösning. Vill helst slippa dra kabel mellan husen.

Är det något att satsa på? och i så fall vilken lösning och märke är mest prisvärd?

Permalänk
Medlem

Det finns väl befintlig kanalisation för elen? Använd det röret

Permalänk

Rekommenderar dig att kolla in på Ampli - https://www.amplifi.com/ -
Det är ett klockrent Mesh system för hemmet. Jag har det i huset och ut till garaget, ca 8m från basstationen. och det fungerar klockrent! allt går via WIFI men det går även att koppla basenheterna via kabel om man så vill.

Om det inte skulle vara tillräckligt så kan du köra overkill och ha ist AmpliFi HD Mesh Router och sedan skapa en WIFI brygga via kabel till en nanobeam-ac-gen2 på det ena huset som skickar wifi till en till nanobeam-ac-gen2 på det andra huset som sedan går via kabel till en till AmpliFi HD Mesh Router så har du prima wifi i hela huset.

Visa signatur

[CENTER]
Rigg: Asus Maximus V Formula - i7-3770K 4.4Ghz - Ripjaws 16GB - GeForce GTX970 G1 Gaming - RM850 - NZXT S340
Networking: Unifi Dream Router + Unifi LR wifi6 x2 - Synology DiskStation DS1817+ + 5x3TB Raid5 + 120GB Cash SSD.

#Playstation 5 + Playstation 4 PRO