CSGO - Hög FPS men laggar ändå

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2019

CSGO - Hög FPS men laggar ändå

Tjena!
Har nyligen kommit tillbaka till CSGO och märker att spelet är väldigt "choppy" på just den här datorn. Jag har omkring 250-400 fps ingame, och under 15 ping. Känns ändå som att fpsen ligger runt 70. Spelar på en annan dator också med sämre specs, men bättre skärm. Där har jag inget lag alls, kan det kanske vara skärmen som är problemet?

Här kommer specs:
CPU: i5-7600K @ 3.80GHz
GPU: GTX 1060 6 GB
RAM: 8GB
Moderkort: Gigabyte Z270P-D3
Nätagg: Corsair TX750M (750W)
Monitor: BenQ GL2440H (60Hz)

Spelar 4:3, 1280x1024 med alla settings på low. Anpassat NVIDIA inställningar för bästa prestanda enligt guides från internet. VSync avstängt. FPS Max har jag testat på 0, 999, 300 samt lite där imellan. Spelet känns laggigt hur jag än vrider och vänder på det. Vad kan det vara för problem? Måste jag ha en ny skärm?

Tack.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Finland
Registrerad
Jul 2009

Din skärm kan inte visa mer än 60 FPS, du behöver en ny skärm på 120 Hz minst,240 Hz om du vill ha det bästa.

2700x @4,35Ghz,1,42 8C/8T (180W P95) (3,2 Ghz vardag @0,88V (30W P95)) || 16GB DDR4 @3200Mhz @14-14-14-30-44-307-1T || RX Vega 64 Strix @1,4Ghz Core, 0,9Ghz Mem @0,85V @150W (BFV)|| 1TB SSD (MX500) || Corsair HX1000 platinum || FD R6 TS vit (Noctua & Noiseblocker fläktar) || Crosshair Hero VII || Corsair H100i V2|| Silverstone SST-ARM22SC skärmstativ || Samsung 32" QHD 144 Hz VA + Asus 27" FHD 60 Hz IPS ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013
Skrivet av beckmann:

Spelar på en annan dator också med sämre specs, men bättre skärm. Där har jag inget lag alls, kan det kanske vara skärmen som är problemet?

Har du möjlighet att testa och koppla skärmen från den andre datorn till den nya och testa? Isf får du ju svaret på din fråga innan du lägger pengar på en ny skärm.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012

Upplevde samma sak som dig så det kan ju vara värt att testa:

Jag bytte nyligen mus från en Deathadder till en Logitech. Upplevt lagg trots god FPS utan drops efter bytet. Alltid kört på 400 DPI vilket aldrig varit ett problem förut, men nu visade sig att det var det. Musmattan och nya musen verkade inte vilja lira ihop på 400. Bytte upp till 800 och justerade om muskänsligheten efter det. Flyter på som innan bytet och inga tecken på lagg längre.