Dell XPS och USB-C förlängning till docka

Permalänk

Dell XPS och USB-C förlängning till docka

Tjena!

Jag har ett litet irriterande problem. Jag har en Dell WD15 USB-C-docka som jag kopplat in skärm, tangentbord, mus, ethernet och ljud i.

För att få lite bättre ordning på skrivbordet så arrangerade jag häromdagen om lite vilket resulterade i att kabeln från dockan inte längre når till platsen där jag tänkt ha laptopsen när jag använder dom, det rör sig om en Dell XPS 15 7590 som jag har privat, och en Lenovo-burk jag har via jobbet. Jag har även en stationär gamingdator som jag kopplar dockan till för att göra det enkelt för mig.

Jag skaffade därför en förlängningskabel som jag drog lite snyggt för att lösa mitt lilla problem. Detta skapade dock ett annat problem, för när jag kopplar in dockan i min Dell-dator så fungerar inte längre USB-portarna! Ethernet och monitorn fungerar som det ska, datorn laddas med 130w som laddaren erbjuder, men mus, tangentbord och ljud (som är Realtek USB Audio) hittas inte alls av Windows, och inte heller i datorns BIOS.

Min första tanke var ju att det berodde på förlängningskabeln, men när jag testade med Lenovo-laptopen så fungerar det korrekt.

Jag har kliat mig sönder och samman i skallen kring vad som kan orsaka detta och tänkte om någon kanske har nåt tips på något jag kan förbisett?