Robotdammsugaren Roborock S7 Max V rullar ut på webben

Permalänk
Medlem
Skrivet av Klarspråkarn:

Om hundar blir magsjuka mitt i natten eller när man inte är hemma är det inte kul. Har hänt mig tre gånger på kanske 20 år, så sällan ett problem, dock. Dessutom låter man ju inte det ligga kvar om man inte är döende själv eller nåt.

Det.....har hänt. I början var det enorma problem med yngsta vovvens mage, ingenting som intogs stannade mer än max 30h 30min ska det så klart vara. Vart en del turer till och från veterinären som inte kunde förklara vad som var fel, snackade nånting om att deras motsvarighet till vår tarmflora inte fungerade som den skulle.
Var hemskt, fick koka risvatten och lägga maten i i flera veckor, plus diverse mediciner och andra ting. Honestly tappat räkningen på hur mycket det var.
Hon var riktigt undernärd och nära på att stryka med en gång, var fruktansvärt. När man inte kunde hjälpa henne, trots att man gjorde allt man kunde.
Sen helt plötsligt en dag så slutade allting bara och allt fungerade som det skulle om vi säger så. Magen och kroppen tog tillvara på maten som kom in och inte ut med den bara.

Idag mår hon bra tack och lov och har inga men eller besvär 🐶

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cameltotem:

Någon som vågar gissa på pris på värstingmodellen 8k? 10k?

Skrivet av jnsson:

Hörde något om 1400 dollar för värstingmodellen, så nog över 10k i Sverige

Lär väl landa på typ 18-20 k i Sverige

Permalänk
Medlem

Härligt, hade tänkt köpa en S7+ men den är slutsåld i hela landet så det var tur då kan jag köpa denna istället.

Visa signatur

Dator: Lian Li O11 Dynamic, R9 5900X, MSI X570 ACE, Corsair H150i Pro, G.Skill TridentZ@3733MhzCL16, ASUS RTX 3090 TUF OC, Firecuda 530 2TB, 990 Pro 2TB, Corsair RM850x.
Skärm: LG OLED 42C2

Permalänk
Medlem

Har en neato xv vx pro eller något i den stilen. Gillar att rulla in usb laddkablar runt borsten o den lilla behållaren blir full med hundhår efter en vända.

Rätt ok förutom att man får byta batterier ibland då den inte har li-ion/po.

Permalänk
Medlem

Jag ansluter mig nog till foliehattsklubben när det kommer till denna. Med tanke på hur pass mycket känslig information en sån produkt kan samla in är jag inte helt bekväm med att den är kinesisk.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stefflo:

Är imponerad av utvecklingsavdelningen hos Robrock som tycks spotta ur sig nya modeller väldigt tätt. En nackdel då man vill ha den senaste och innan man kommit till skott så har nästa modell kommit.

Inte så imponerande när alla modeller är snarlika. Inga stora skillnader mellan de, de släpps på tok för ofta med fjuttiga skillnader tycker jag. Jag har en S5 och hittills är det bara S7 som lockar till köp pga moppfunktionen som äntligen blir användbar.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Maaxan:

Eller så kan man lära sina ungar det OCH att sopa och moppa.

Betydligt billigare.

Fast då kallas det barnarbete och är olagligt😀

Skrivet av Steffe:

Hade en kollega som körde med 5S, Släng Skiten Snabbt, Slipp Sortera 😝

Absolut rätt för varför spara på massa skit som ändå bara upptar en plats och kostar pengar. Fast det är också vad 5S är, att bara ha det som verkligen behövs.
Har varit på fler företag som kört detta och är både plus och minus. Vissa använder systemet och vissa använder det till absurdum så det bara blir skit.

Skrivet av Klarspråkarn:

Det är mycket en individfråga hur bra barn är på att lära sig hålla ordning och om de trivs att leka själva på sitt rum. Som förälder kan man påverka till viss del, men vissa barn (och vuxna!) är hopplösa på sånt.

Jag kanske var ovanligt duktig på det då😂 Hade inga problem att sitta i mitt rum ett par dagar i sträck och bygga lego, pussel eller vad man nu gjorde. Kom bara ut för att äta.

Skrivet av Schiznit:

Inte så imponerande när alla modeller är snarlika. Inga stora skillnader mellan de, de släpps på tok för ofta med fjuttiga skillnader tycker jag. Jag har en S5 och hittills är det bara S7 som lockar till köp pga moppfunktionen som äntligen blir användbar.

Jo men även om det är få skillnader så spottar de ändå ur sig prylarna i väldigt hög fart. S5:an kom väl för ett par år sen och redan nu lockar de iallafall dig att uppgradera för att det kommit ett par nya funktioner. Rätt bra om man lyckas sälja en ny dammsugare var tredje år till en person då de ändå kostar sin slant.
En vanlig dammsugare har du säkerligen i 10-15 år och den kostar kanske 2000kr men då får man köra den själv.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stefflo:

Jag kanske var ovanligt duktig på det då😂 Hade inga problem att sitta i mitt rum ett par dagar i sträck och bygga lego, pussel eller vad man nu gjorde. Kom bara ut för att äta.

Hehe, jo jag var lite sån också. Mina föräldrar berättade när jag var vuxen att de funderade på om det var något fel med mig ett tag ( vilket det kanske är, men livet funkar ju ändå... ). Mina äldre syskon var mer "normala", medan jag kunde sitta i timmar med samma sak om jag gillade det. Och då snackar vi att jag var två, tre år gammal

Permalänk
Redaktion
Praktikant ✨
Skrivet av Zpnk:

Brukar ta mig 2-3 minuter att gå runt i hemmet för att flytta på just 2 kablar som jag vet ligger löst över golvet och inte följer nån list, samt flytta på två hundkorgar. Dock blir det svårt om man tänkt köra den när man inte är hemma...

Jo precis, det är en sån runda jag får göra nu. Men det hade varit skönt att ha möjligheten att kunna trycka på "CLEAN" de gånger man verkligen inte orkar lyfta på rumpan, utan att behöva vara orolig för eventuellt junk som ligger på golvet.

Permalänk
Medlem

Hade en Neato från 2014, fungerade okay men ingen höjdare i längden, valde att skriva av det där med robotdammsugare.

Nu när de hade rea blev man sugen igen och då blev det en Roborock S7 och kan konstatera att de blivit rejält mycket bättre! Att kunna ställa in vilka rum som ska städas när är en gamechanger. Vi använder vår så gott som daglige, när man ätit kvällsmat beordrar man roboten att städa köket. Moppningen fungerar också långt över förväntan även om det är lite pill med det.

Den vanliga dammsugaren behövs fortfarande men den används MYCKET mindre.

Var inne på att köpa en MAX men ställer mig precis som många andra frågande till att ta in en kamera i hemmet som inte jag själv kontrollerar. Det hade dock varit riktigt fint om den kunde undvika kattspyor o liknande.

I vårt fall ser vi över golven innan roboten kör så det är egentligen inte ett problem. Att städa upp några leksaker och kablar är inte något problem, man vill ju ändå ha undanstädat.

Just nu ser jag ingen anledning till att byta upp oss, men jag förstår helt klart de som har ett mer rörigt hem.

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk
Medlem

Hade skrivit ett långt inlägg här med jämförelse av några modeller jag har, men hade inte skickat det och senare när jag återvände till fliken stod det något om "cache miss".
Så därför får det bli ett lite kortare inlägg.
Swec, skulle det vara möjligt att införa någon slags möjlighet att spara utkast till inlägg?

S7 MaxV ser ut att kunna bli något av den mest perfekta robotdammsugaren hittills.
Har erfarenhet av robotar med olika typer av sensorer och dessa med kamera/AI är klart bättre än de med enklare navigering.
Även det att den rengör moppen och byter/fyller på vatten m m kan göra att moppningen faktiskt blir något som man har användning för, till skillnad mot andra som i praktiken drar runt samma fuktiga trasa på hela golvet (många modeller även mattorna).

För er som funderar på robotdammsugare för att ni ska få det enklare med städning, snåla bara inte och köp någon billig/enkel modell!
Ju mer avancerad och modern desto mindre behöver ni bevaka, för att t ex kunna rädda den när den fastnat eller gått vilse.
Det bästa vore ju om roboten skulle sköta sig själv i princip helt, men det får man inte med enklare modeller.

Har själv både en Lenovo T1 Pro och Dreame L10 (i fritidshuset), den senare är bättre på flera sätt. Kan tänka mig att S7 MaxV kommer att vara ännu några steg upp och täcka upp för i det närmaste alla brister med de andra. Inte alls omöjligt att det blir att uppgradera från Lenovon till denna, lite beroende på vad recensionerna visar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av UndaC:

Tror de flesta hundägare här i världen ändå upplevt att det skett en olycka någon gång under deras hunds livslängd?

Sålänge hunden inte är sjuk så är de illa om man hittar hundbajs då och då

OnT

Min S5 har tjänat mig bra. Vad skiljer sig mellan non max och maxmodellerna? Kanske slår till på denna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ryssfemma:

Sålänge hunden inte är sjuk så är de illa om man hittar hundbajs då och då

OnT

Min S5 har tjänat mig bra. Vad skiljer sig mellan non max och maxmodellerna? Kanske slår till på denna.

Det har varit lite olika, i S5 Max så fick/får man elektronisk vattenhantering vilket gör att man via appen kan välja hur mycket vatten det ska komma på golvet i olika rum, eller under hela städningen. I S6 Max la det till en kamera, vilket fortsätter till S7 Max också, men lite andra introduceringar i S7 Max

Visa signatur

Stationär PC: Chassi: Phanteks Enthoo EVOLV ATX MB: MSI B550 Gaming Plus CPU: AMD Ryzen 7 5700X Kylning: Noctua NH-U12S GPU: MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB RAM: Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3600MHz NVMe: 2st Kingston A2000 SSD: Intel 520 180GB och Intel 530 240GB HDD: WD Green 1TB, Toshiba 640GB samt fler HDD PSU: Corsair RM750X. Mobila enheter Mina Androidenheter och Dell Latitude 5400. Citera om du vill ha ett garanterat svar från mig

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stefflo:

Jo men även om det är få skillnader så spottar de ändå ur sig prylarna i väldigt hög fart. S5:an kom väl för ett par år sen och redan nu lockar de iallafall dig att uppgradera för att det kommit ett par nya funktioner. Rätt bra om man lyckas sälja en ny dammsugare var tredje år till en person då de ändå kostar sin slant.
En vanlig dammsugare har du säkerligen i 10-15 år och den kostar kanske 2000kr men då får man köra den själv.

Jo men jag kommer inte uppgradera nu bara för moppningen. Jag gör det när denna maskin är slut och hittills jag bytt borstarna och ett nytt batteri då det gamla slutade fungera och den fungerar perfekt. Moppningen är inte värd 5500:- men hade jag inte haft någon är det klockrent köp. Bästa investeringen jag gjort i livskvalitet tror jag.

Permalänk
Medlem

Priser

Skrivet av jan-banan:

Lär väl landa på typ 18-20 k i Sverige

Hittade lite priser:
https://tekdeeps.com/new-roborock-s7-maxv-ultra-characteristi...

Permalänk
Medlem
Skrivet av SweMerlin:

För det första behöver man inte städa konstant och för det andra är det ju bra om man städar själv, så får man lite motion. Att först använda "VIM - med inbyggt gnugg" och sedan behöva lägga tid på gymmet för att bli av med kalorierna, vad är det för konstig värld?

Dessutom: Hur mycket prylar, tillverkade av kinesisk kolel, behöver vi egentligen?

Vad är effektivast?

Dammsug 30 minuter
Löp 10, styrketräna 20 medan dammsugaren städar

Permalänk
Medlem
Skrivet av SweMerlin:

För det första behöver man inte städa konstant och för det andra är det ju bra om man städar själv, så får man lite motion. Att först använda "VIM - med inbyggt gnugg" och sedan behöva lägga tid på gymmet för att bli av med kalorierna, vad är det för konstig värld?

Dessutom: Hur mycket prylar, tillverkade av kinesisk kolel, behöver vi egentligen?

Har man barn och djur behöver man dammsugar iallafall en gång om dagen, såklart lite beroende på hur rent man vill ha det. Det är grymt skönt att efter maten låta roboten städa upp matplatsen medan man själv ägnar såg åt familjen eller vad det nu kan vara. Städa är lite som att slipa, det är ett riktigt tråkigt tidsfördriv, kan man slippa det eller skära ner tiden avsevärt så är det lungt värt det. Det finns alltid något bättre att lägga sin tid på.

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Klarspråkarn:

Hehe, jo jag var lite sån också. Mina föräldrar berättade när jag var vuxen att de funderade på om det var något fel med mig ett tag ( vilket det kanske är, men livet funkar ju ändå... ). Mina äldre syskon var mer "normala", medan jag kunde sitta i timmar med samma sak om jag gillade det. Och då snackar vi att jag var två, tre år gammal

Låter som att vi är liknande personer även om jag låg något år efter dig i utvecklingen😂

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Medlem

Jag kör en S5 Max och är sjukt nöjd, behöver knappt ta fram dammsugaren. Önskar att den utförde tömning av sig själv, men jag kan inte se att det riktigt skulle hjälpa?

Alla som äger en robotdammsugare vet att hår, trådar och annat skit fastnar i borstarna och behöver tas handom manuellt. Iaf en gång i veckan göra jag en snabb maintainance på min dammsugare.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Karim:

Jag kör en S5 Max och är sjukt nöjd, behöver knappt ta fram dammsugaren. Önskar att den utförde tömning av sig själv, men jag kan inte se att det riktigt skulle hjälpa?

Alla som äger en robotdammsugare vet att hår, trådar och annat skit fastnar i borstarna och behöver tas handom manuellt. Iaf en gång i veckan göra jag en snabb maintainance på min dammsugare.

Lite maintance är nog oundvikligt.

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Medlem
Skrivet av RVX:

Lite maintance är nog oundvikligt.

Precis, och då tänker jag att man lika gärna kan tömma och göra maintance samtidigt..

Permalänk
Medlem
Skrivet av Karim:

Precis, och då tänker jag att man lika gärna kan tömma och göra maintance samtidigt..

Kan ta mina föräldrars Neato D6 Connected som exempel.
Även om den skulle ha en funktion där den tömmer sitt innehåll, vilket den inte har, så brukar jag efter varje städning oavsett göra rent borsten samt dammsuga filtret i behållaren. Anledningen är att dom har 2 håriga hundar hemma, men för en utan husdjur så är det kanske inte nödvändigt.

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Medlem
Skrivet av Karim:

Jag kör en S5 Max och är sjukt nöjd, behöver knappt ta fram dammsugaren. Önskar att den utförde tömning av sig själv, men jag kan inte se att det riktigt skulle hjälpa?

Alla som äger en robotdammsugare vet att hår, trådar och annat skit fastnar i borstarna och behöver tas handom manuellt. Iaf en gång i veckan göra jag en snabb maintainance på min dammsugare.

Min S6 håller sig ovanligt ren jämfört mot S5 jag hade förut. Gör rent sidoborsten en gång i månaden. Hvuvudborsten är typ alltid ren..

Visa signatur

hellre mer fps på skärmen än pengar på banken

Permalänk
Medlem
Skrivet av ronz:

Min S6 håller sig ovanligt ren jämfört mot S5 jag hade förut. Gör rent sidoborsten en gång i månaden. Hvuvudborsten är typ alltid ren..

Då förstår jag. De kanske gjort en del stora ändringar i konstruktionen. Jag behöver göra rent en gång i veckan. Den stora boven är långa hårstrån från frugan

Permalänk
Medlem

Har Xiaomis modeller nåt liknande kit för djur som Neato har? Säkert fler tillverkare också.
Grövre borstar och annat anpassat för djur?

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Medlem
Skrivet av Karim:

Då förstår jag. De kanske gjort en del stora ändringar i konstruktionen. Jag behöver göra rent en gång i veckan. Den stora boven är långa hårstrån från frugan

Precis det som fastnade mycket i S5.
Men nu med S6 är det nästan inget

Visa signatur

hellre mer fps på skärmen än pengar på banken

Permalänk
Medlem
Skrivet av ronz:

Precis det som fastnade mycket i S5.
Men nu med S6 är det nästan inget

Vad sjukt! Jag tänkte köpa en till S5a Max till källaren, men då blir det att köpa en S6a till bottenvåningen och flytta ned S5an till källaren där frugan typiskt inte brukar hålla till ^^

Permalänk
Medlem

Frågan, för mig, vad gäller Ultra-varianten är hur bra kan den rengöra moppen egentligen? Att tömma den är ju ingen stor grej men rengöra mobben borde vara klart svårare. Och hur ofta måste man rengöra "mopprengöraren"?

(2 x S6 MaxV nu)

Visa signatur

Ett flertal datorer (typ 5-6).
Himla nöjd med min BeadaPanel med Aida64.
Om det alltid var bättre förr så kommer det aldrig att bli lika bra igen som det är just nu.

Permalänk
Medlem

Har en S5:a på övervåningen (26 kvm) och S6 MaxV på bottenvåningen (40 kvm).

Har en dotter med långt hår (40 cm). Dom hårstråna sitter alltid i borsten. Rengör en gång i veckan. Maskinerna kör sina rundor minst 4-5 ggr/vecka.
Skillnaden med dessa två är huvudborstens konstruktion där man på 6:an kan ta bort rullarna på sidorna, underlättar rejält vid avlägsnandet av hår. På 5:an är de fastgjutna. Dock kan man byta borste på 5:an till en bättre då det har samma mått och infästning.
5:ans vattentank är också mycket mindre och alltid tom när jag kör veckoservicen.

Funderar på att uppgradera 5:an till en S6:a eller nu en S7:a kanske. Men ingen självtömning då stationen idag står under sängen där den får plats och inte syns. Den kan även städa runt stationen då den står mitt under sängen. Perfekt plats faktiskt.

Visa signatur

Ryzen 5 3600 | Asus Prime X570-P| RTX 3070 TUF OC 8GB | Corsair Vengeance LPX 32 GB DDR4 3200 MHz | Corsair RM850W | Lian Li PC-O11 Dynamic EVO Vit | Fläktar 6 st be quiet! | LG 27" UltraGear 27GP83B | LG 55" TV OLED55B9PLA via AOC-HDMI 10m

Permalänk
Medlem

Är det någon som sett denna i vit? Hittar bara vanliga s7