Begränsad valfrihet med SP2?

Permalänk
Medlem

Begränsad valfrihet med SP2?

Att brandväggen i nya SP2 kommer att kunna ställa till problem är ju känt. Det finns redan guider för komma runt problemet till diverse program...

Men nu hörde jag att windows update kommer att förändras. Efter installationen ska det inte gå att välja om uppdateringen ska ske automatiskt eller om man vill göra det själv osv!?!

Jag anser att det är upp till användaren att välja detta! Om så nu är fallet, finns det något sätt att ändra på det?

Visa signatur

Overlord

Permalänk
Medlem

problemet är väl snarare att folk inte uppdaterar självmant,utan kommer till diverse forum och klagar när dom fått virus. "omg ms suger"

Visa signatur

"Det är svårt att kontrollera studsar, det kan man inte ens göra i verkliga livet."

Permalänk
Medlem

Jo, givetvis så är det ett problem med att svenssons i allmänhet är nötter. De patchar inte och klickar mer gärna på varenda attachment de får. Antagligen så känner sig M$ hotade av den Kinesiska datorindustrin planer på att utveckla ett asiastiskt OS, fler länder i regionen har anslutit sig till projektet om jag inte tar fel.

Ett av de skälen är att stödja den inhemska industrin, men även problemet med virus o dylikt... Som svar på det så implementerar de ett automatiskt måste-skydd i SP2. För administratörer kan detta faktiskt bli ett problem!! Det måste väl finnas ett sätt att kringgå det??

Visa signatur

Overlord

Permalänk
Hedersmedlem

Nu är jag allt annat än insatt i fallet men jag tycker det verkar gå utmärkt att välja själv hur uppdateringar skall hanteras:

Visa signatur