Itunes [Visa Konstiga tecken]

Permalänk
Medlem

Itunes [Visa Konstiga tecken]

Efter ominstallation av windows har jag kört med Foobar2000 och fixa och donat med taggarna på låtarna. Men nu måste jag föra över låtar till min iPod så jag installerade iTunes. Men nu visar iTunes konstiga tecken efter låtnamnen, albumnamnen. Fast bara på vissa låtar och album. Jag tror att det är dom jag har ändrat på i Foobar. Iaf, vet någon en lösning att få bort Fyrkanterna?

Så här ser det ut

Visa signatur

Efter regn kommer jordskred!

Permalänk
Medlem

Absolut vet jag det.

I foobar2000 (förutsätter att du använder någon någorlunda modern version) så kan du gå in på inställningar och sedan klicka dig längst ner i listen till väster till avancerade inställningar (har ingen möjlighet att kontrollera namn och sådant just nu eftersom jag är på jobbet.) där kan du gå ner till tagsektionen, där väljer du att den alltid ska skriva dina preferred tags samt att den ska skriva dom i kompatibelt läge. Sedan kan du välja de album det är fel på och högerklicka, välja att den ska skriva om taggarna, och sedan ladda om det i iTunes och så borde du ha vackra namn som visar det dom ska och inte fel tecken.

Om man ska titta på problemet i helhet tror jag de skriver med lite olika standarder. Hade själv problemet förut att de som jag hade taggat i iTunes visades upp som dubletter på min ipod om jag hade andra låtar från samma album som var korrigerade i foobar2000.

Säg till om jag var otydlig så får du rätt namn på dit du ska när jag är i hemmiljö.

Permalänk
Medlem

Tack så mycket Det där gjorde susen!

Visa signatur

Efter regn kommer jordskred!

Permalänk
Medlem

Jag har samma problem med att itunes visar konstiga tecken. Men jag använder mig inte av Foobar2000 så jag antar att det är något annat som är fel. Någon som vet vad det är?

Permalänk
Medlem

Det handlar om att det är fel teckentabell som används, eller fel i den mån att itunes inte gillar det. Tror att det handlar om UTF och de olika versioner som finns, någon som är lite mer insatt kanske kan lysa lite med lampan på ämnet.

Permalänk
Medlem

Detta händer inte på alla låtar, konstigt nog så är det konstiga tecken bakom texten på namn/artist/album/genre

Permalänk
Medlem

Om du testar uppdatera taggarna/skriva om dom i iTunes, blir dom bra då?

Permalänk
Medlem

Ja, då försvinner dem där tecknen

Permalänk
Medlem

Kolla om du kan kolla hur den skrivar taggar i det andra programmet, och om man kan ändra det till något som är kompatibelt eller säkert. Testa lite annars. I foobar2000 löser man problemet genom att ändra på hur den skriver taggar.

Permalänk
Medlem

Vilket andra program?

Permalänk
Medlem

Det som inte är foobar2000?

Permalänk
Medlem

Det enda programmet jag använder för ipoden är iTunes.

Permalänk
Medlem

Då väljer du bara alla låtar i din playlist och tar att dom ska konverteras till rätt id3v2 tag.

Permalänk
Medlem

Okej, ska testa det. Tack så mycket

Permalänk
Medlem

Hoppas det fungerar, kommer dessvärre inte ihåg vilken knapp det var.