Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
japp
Registrerad
Mar 2008

Grafikmotor under utveckling

Jag har nu under en tid jobbat med att utveckla en dx9 grafikmotor.
Till en början så var tanken att jag skulle bara lära mig grundera att koda i directX och kanske bara göra något mindre 2d baserat spel på motorn.
Men eftersom tiden gick utvecklade jag den mer och mer, så nu börjar det likna något som jag kanske kan använda till ett skapa 3d spel med.

Den senaste veckan har jag suttit och försökt skapa någon form av vatten effekt och här är resultatet

Just nu skulle jag säga att vattnet är i version (0,2) alltså det är mycket förbättringar som ska göras innan vattnet är "färdigt".

Och för ni som är nyfikna kan ladda hem ett vatten demo här:
Demo vatten - 5,84 MB - Upplösning 1680 x 1050

Demo vatten - 5,84 MB - Upplösning 1280 x 1024

Jag har inte inkluderat vcredist-x86 dll filerna så för att det ska funka måste man ladda hem
vcredist-x86.exe - 1,73 MB

Det kräver att man har en gpu med VS 3.0

Det skulle vara intressant och veta om ni får en acceptabel fps eller om den är väldigt låg.
För man kan ju inte sitta och göra en massa effekter och sedan är koden värdelöst optimerat så man måste
ha en monster dator för något som egentligen inte borde vara så krävande.

Fps;en visas nere i vänster hörn

En tanke är att i höst ska jag börja porta grafikmotorn till dx11

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2009

Ser väldigt bra ut på bilden men testet funkade inte för mig, fortsätt med ditt fina jobb!

2500K + Noctua NH-U12P | ASRock P67 Extreme6 | Corsair XMS 2*2GB | Radeon 3870 512mb | Samsung 160GB + 1TB | Fractal R3 | Corsair AX750 | Samsung T220

Jag kan ha helt åt skogen fel, du är varnad!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jobbigt nära dansken
Registrerad
Maj 2007

Kul idé

Dock så blir bara skärmen svart när jag kör water.exe, sitter på Vista x64.

EDIT: Lyckades inte heller stänga ner det när jag försökte en annan gång, fick logga ut och in Windows för att få bort det.

i7 6700k, 1080, 16gb - vrum vrum

Citera för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Maj 2004

testet ser mer ut som en platt öken för mig, dock så visar siffrorna(gissar fps) runt 675 iaf

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Jan 2003
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tysonayt
Kul idé

Dock så blir bara skärmen svart när jag kör water.exe, sitter på Vista x64.

EDIT: Lyckades inte heller stänga ner det när jag försökte en annan gång, fick logga ut och in Windows för att få bort det.

Exakt samma sak händer med Win7 64-bit.

Q6600 @ 2,8Ghz | 8800GT 512MB | 8gb A-data pc-6400 | GA-P35-DS4 |Antec sonata 3 | HP W2207

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2004

Hängde sig bara på min dator, dock så har inte skärmen den upplösningen som krävs, kanske därav... hur som helst så ser screenshotet väldigt fint ut

Workstation: i7 6800k, nVidia GTX 1070 8GB, 32 GB Ram.
Bärbar: Dell XPS13, i7@2600Mhz, 8 GB, QHD+.
Filserver: Gammal U36SD i5. Inbyggd UPS :-P
Pad: Asus Vivotab Smart.
Battlefield 3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
japp
Registrerad
Mar 2008

Jag har uppdaterat första posten nu med två valbara exe filer en på 1680 x 1050 och den andra på 1280 x 1024

Jag har inte inkluderat vcredist-x86 dll filerna så för att det ska funka måste man ladda hem vcredist-x86.exe.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Sep 2007

Jag fick igång programmet, men jag såg bara marken under vattnet så att säga.

Btw, använder Vista 64.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
japp
Registrerad
Mar 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av doggywrap
Jag fick igång programmet, men jag såg bara marken under vattnet så att säga.

Btw, använder Vista 64.

Vad har du för grafikkort ?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2007
Citat:

Ursprungligen inskrivet av doggywrap
Jag fick igång programmet, men jag såg bara marken under vattnet så att säga.

Btw, använder Vista 64.

Samma här.

Vista x64
4870 512mb
1280 x 1024 versionen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
japp
Registrerad
Mar 2008

har uppdaterat dom båda exe filerna nu, tidigare var det problem med ATI kort men problem ska nog vara löst nu

men det förutsätter att man har V3.0 av pixel & vertex shader på grafikkortet

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Dec 2005

ser bara en stel bild på "havets botten" eller nått och 250-270 i fps

Men skoj att testa :P..kan gärna bli betatestare

Använder windows 7 rc 64bit

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
STHLM
Registrerad
Feb 2008

Ser bra ut!
Får stabilt exakt 108 fps

Vista 32
8800GT 512mb

Intel 2500K | GPU? | MSI Z77A-GD45 | 8GB | Win 7 Pro 64

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2007

Hmm. Används något speciellt språk för detta?

Kan en del om trä

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
japp
Registrerad
Mar 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MrMadMax
ser bara en stel bild på "havets botten" eller nått och 250-270 i fps

Men skoj att testa :P..kan gärna bli betatestare

Använder windows 7 rc 64bit

Vekar vara problem under Windows 7 samt 64bit versioner

Citat:

Ursprungligen inskrivet av GustavRonne
Ser bra ut!
Får stabilt exakt 108 fps

Vista 32
8800GT 512mb

Alla fall någon som det funkar för

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Igelkott
Hmm. Används något speciellt språk för detta?

c++ och DirectX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
STHLM
Registrerad
Feb 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av scrapis
Alla fall någon som det funkar för

Först var det svart och gick inte att stänga av men jag tankade hem vcredist och hade tydligen det redan? men jag valde "Repair" och sen funkade Demot!

Tycker det var väldigt snyggt faktiskt

Intel 2500K | GPU? | MSI Z77A-GD45 | 8GB | Win 7 Pro 64

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Feb 2009

Funka för mig med, 113 stabil fps! Tycker de ser bra ut änsålänge, kommer du fortsätta lägga upp allt material i denna tråd eller kommer du skapa nya trådar när du uppdaterat motorn? kommer vilja följa detta!:)

Kör W7 64bit btw

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
japp
Registrerad
Mar 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hastigt
Funka för mig med, 113 stabil fps! Tycker de ser bra ut änsålänge, kommer du fortsätta lägga upp allt material i denna tråd eller kommer du skapa nya trådar när du uppdaterat motorn? kommer vilja följa detta!:)

Kör W7 64bit btw

Okej så det funkar på W7 och 64bit två saker som motorn har haft problem med, japp allt kommer läggas upp i den här tråden

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gagnef
Registrerad
Nov 2008

funkade fint för mig. 129 fps på ett överklockat 8800 GTS 320 MB. kör vista 64-bit

EDIT: btw körde 1680x1050 version

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
japp
Registrerad
Mar 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Durza007
funkade fint för mig. 129 fps på ett överklockat 8800 GTS 320 MB. kör vista 64-bit

EDIT: btw körde 1680x1050 version

Låter bra :).

----------------------------------------------------------------------------

Inom några dagar ska jag se om jag kommer lägga upp ett demo där man kan röra sig fritt i en liten miljö.
Men till det skulle jag vilja ha hjälp av någon 3d designer som kan hjälpa mig med något/några objekt till miljön typ som stenar/träd och liknande.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2007

Vista x64, 4870 1gb
1680x1050
280fps

[ASUS P9X79] [Corsair RM850i] [Corsair 32GB DDR3 1600mhz] [i7 3930K] [Noctua NH-D14] [Gainward GTX 1080 "GLH" Golden Sample 8GB GDDR5X][Sandisk 256GB][Fractal Design Define S]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2009

Väldigt snyggt nu när det funkade!

Fick 110-111 FPS i 1650*1050 i XP 32, se spec i signatur.

2500K + Noctua NH-U12P | ASRock P67 Extreme6 | Corsair XMS 2*2GB | Radeon 3870 512mb | Samsung 160GB + 1TB | Fractal R3 | Corsair AX750 | Samsung T220

Jag kan ha helt åt skogen fel, du är varnad!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nyköping
Registrerad
Dec 2007

blir bara helt svart för mig

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Maj 2008

Ser riktigt bra ut, sett sämre i nysläppta spel

Jag fick runt 105 FPS körde den högupplösta
Har ett 9800GTX
Vista 32-bit Ultimate
Om du vill veta resten titta ner några rader:P

Corsair 650W || MSI Z68A-GD65 (G3) || Asus R9 290 OCII || Intel i7 2600K, 3.4GHz || 4x4GB 1600MHz Corsair || Arch Linux || Fractal Design R4 || 120hz BenQ 24" 2ms + Benq 24" 2 ms || Cyborg Rat 7 || Corsair K90 || Logitech Z5500 5.1 Ljudsystem

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2007

Hmm det funkar nog inte för mig.. En liten bit "närmast" "kameran" ser ut som vatten, men annars är det lite artefakter och grejs.
39 fps. geforce 7900 gto.

Kan en del om trä

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nacka
Registrerad
Nov 2008

Re: Grafikmotor under utveckling

Såg bra ut 250 fps i 1680x1050

Men det vore ännu bättre om du fick vattnet lite mer turkos och kanske om det går vågor som kommer slumpmässigt. Alltså så det inte är samma schema 24/7

Keep it up

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Sep 2003

win 7
GTX 285 2gb @ stock speed.
249 fps

(1680 demot)

eminemBNJA: Oh I like that Baby. I put on my robe and wizard hat.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2005

134fps med 8800GTS 512MB samt 10 fps med 8400GS med 1280x1024 upplösning.

Der Steppenwolf

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Björkvik
Registrerad
Aug 2002

270 fps i 1680*1050 (med ett annat spel igång i bakgrunden dock), rätt snyggt vatten för övrigt

Intel i5 4670k @ 4300MHz (Turbo) | Gigabyte 1070 G1 Gaming | 32GB DDR3 2400MHz

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2007

Fick min dator att bugga ur, svarta ränder över skärmen som flimrade, gick med nöd och näppe att stänga av genom att stoppa servicen, kunde inte ens tabba ur, kunde dock se emellan ränderna. Datorn finns i sign.