Inlägg

Inlägg som Bejje har skrivit i forumet
Av Bejje
Skrivet av Megacrash:

Jag har inget problem med om Bluray blir sista formated på skivor, varför ändra på något som är så bra??:D
Konsoller lär väl försvinna helt o hållet och man streamer spelen istället genom någon app som hbo/netflix

Du har säkert rätt i att streaming av spel bli med vanligt framöver, men det kommer ta väldigt länge innan det ersätter vanliga konsolsystem. Just för att vi har inte de uppkopplingar som krävs idag för att alla ska kunna streama spel. För det första använder väldigt många wifi, vilket helt går bort om man ska stream spel.

Sen ska man absolut ha fiber och ingen taskig ADSL lina eller liknande. Inte heller 4G uppkopplingar är bra nog.

Sen ska tilläggas att för bärbara konsoler som Nintendo Switch så skulle inte streaming vara ett alternativ idag heller.

Det märks väl om man försöker använda in-home streaming via Steam. Att streama från en dator till en annan eller från en dator till en Steambox. Om den dator eller Steambox man sitter vid kör via wifi så blir det för klen responstid så det går åt skogen i spel som kräver låg fördröjning.

Av Bejje
Skrivet av Megacrash:

Bekvämligheten med skiva, bara stoppa in o köra, man vet vad man har. Inget krav på internet eller updates.
Streaming tjänsterna har inte alla gånger alla utgivna säsonger av serier du börjar titta på.

Finns för- o nackdelar med båda, jag köper film regelbundet även fast jag har HBO/Netflix. Inget behöver ju utesluta det andra.

Finns ingen bekvämlighet med skiva. Säg att du kommer hem efter jobbet, du har ätit mat och vill se en bra film. Då kan du leta upp en på Netflix, HBO, Viaplay etc och börja titta eller så sätter du dig i bilen och måste åka till någon butik som säljer filmer och välja ut en.

Säg att du är ledig och du vill se 3st filmer och du faktiskt har dom filmerna hemma, ja då blir det enklare förstås, men du måste fortfarande öppna ett fodral, kanske böja dig ner och öppna en släde för att sätta in en skiva som ska spinna upp, ha störiga menyer osv. Sen när du kollat klart måste du göra det igen.

Visst, jag hör hur lat jag är, men det känns som en onödig process. Jag har använt datorer och teknik sedan början av 90-talet när jag var liten och var så klart snabbt på bollen när DVD började bli vanligt på 90-talet, men att än idag, 2019 sitta och pilla med skivor är så otroligt omodernt och utdaterat.

Jag tror, om jag ska spå i framtiden, att Blu-Ray blir det sista formatet någonsin på optiska skivor. Kommer högst troligt aldrig komma någon ny optisk skiva för filmer. Jag ser samma utveckling för spelkonsoler. Jag ska inte svära på att ingen ny konsol kommer ha optiska skivor, men om så blir fallet så är det garanterat den sista.

Av Bejje
Skrivet av trollhattan:

Kommer dröja bra många år innan streaming kan ersätta Blu-Ray, om man gillar Bild och Ljud kvalité dvs.

Skickades från m.sweclockers.com

Tror nog de flesta inte är så kräsna. Den stora massan tycker Full HD duger fint och har kanske inte ens en 4k TV. Finns ju dessutom 4k på Netflix och säkert flera andra. Bitraten är för mig fullt godkänd. Visst blir det bättre med Blu-Ray, inget snack om saken, men frågan jag ställer mig, är det värt allt extra besvär det innebär att se på film på Blu-Ray? Svaret för mig är Nej!

Bekvämligheten med Streamingtjänster, att bara behöva slå sig ner i soffan och börja titta är värt så mycket mer.

Av Bejje
Skrivet av TaunyTiger:

Blu-Ray är ett mediaformat på skiva, men jag håller med. Aldrig brukar en. Skivor är från 90-talet!

Samma här, skaffade aldrig Blu-Ray när det kom just för att det känns meningslöst att hålla koll på skivor och byta dessa hela tiden.
På samma sätt så köper jag inte spel till PS4 eller Nintendo Switch i vanlig butik på fysisk media just för att det vore drygt att hålla på byta skiva eller kassett hela tiden. Köper allt online istället.

Ska ju komma en prenumerationstjänst till PS4 nu också, så att man likt Netflix fast för spel kan prenumerera på spel istället för att köpa dom. Exakt hur det kommer bli utformat är väl inte klar än, men gissar på att man betalar en fast månadskostnad för att få spela massor av olika spel. Kanske kommer i olika varianter och priser beroende på hur mycket man ska få tillgång till.

Av Bejje

@SUMITOMO:

Ja, för jag har ringt dom ett par gånger också varav senaste gången häromdagen, men de hittar inget på spårningsnumret.

Av Bejje

Jag har laddat ner musik, filmer och serier i typ 20 år nu och har aldrig fått något brev. Vad för konstig sida/tjänst använder ni som får sånt där? Personligen vill jag vara laglig så långt det går och betalar för både Netflix, Spotify, Viaplay och HBO, men tyvärr räcker inte det så långt som man skulle önska. T.ex. Netflix kanske lägger upp en serie som är väldigt intressant och man ser hela den första och enda säsongen som finns, men när man kollar på IMDB eller TV.com så visar det sig att det finns 3 säsonger.

Ja vad ska man göra? Vänta på ett Netflix kanske någon gång i framtiden lägger upp resten eller fortsätta att kolla genom att ladda ner. Som sagt, jag gör allt jag kan för att vara laglig, men när de tjänster som erbjuds är skit och inte lägger upp alla säsonger och saknar enormt mycket så har man inte så mycket val.

Men i alla fall, jag har laddat ner saker från en privat torrentracker i säkert 15 år nu. Samma sida har existerat sedan dess och ser inte ut att försvinna.

Av Bejje

DX kanske var bra förr i tiden, men nu för tiden är det rena scammen, JAg beställde ett par saker därifrån den 3/12 förra året. Betalade för extra snabb leverans - 4-7 dagar. Har ännu idag mot slutet av Januari inte fått mina saker och tror inte jag kommer få något heller.

Jag har så klart kontaktat dom via meddelanden på sidan, skrivit så där 8 meddelanden under en månads tid, men dom vägrar svara. Har också försökt med facebook, men inte heller där svarar dom. Hittade också ett telefonnummer där det stod att dom har kundtjänst på engelska. Ringde under deras öppettider, men en röst sa något okänt på kinesiska under ett par sekunder och sedan bröts samtalet.

Har nu polismält företaget för bedrägeri (vilket så klart inte leder någonstans) men också reklamerat köpet till banken då det var köpt med kort.

Av Bejje
Skrivet av lambdan:

@Bejje: Det är istortsett så det fungerar. De flesta program drar man bara till/från Applications mappen för att installera/avinstallera som du säger. Men det är några man måste installera med en traditionell "nästa, nästa, ok, acceptera, nästa, nästa" installation, och för att avinstallera dem varierar det.

Om du nu bara tänkt spela ca 2% av tiden på iMac'en så visst, go for it! Finns ju öppetköp och om inte annat har Apple saker bra andrahandsvärde.
Skulle dock väntat någon månad. I september borde de ha ett event där iaf nya iPhones visas, och kanske t.om. nya Macar om vi har tur.

https://buyersguide.macrumors.com/#iMac

Jag kommer självklart vänta på de nya Macarna. Vill ha något nytt och fräscht, inte gammal hårdvara.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Bejje
Skrivet av Exxovion:

@Bejje: Jag har länge funderat på att införskaffa en iMac då jag älskar designen, och det finns inte riktigt någon motsvarande "vanlig" Windows-PC. Men jag spelar gärna någon gång ibland. Spelupplevelsen på en Mac är inte alls som på en Windows-PC, bortsett från de allra minst krävande spelen såklart, de fungerar helt ok även på en Mac.

Designen är helt OK, men det som också lockar mycket för mig är Mac OS som jag tycker är mycket smidigare än windows.
Ta en sån sak som att installera ett program. I windows laddar du kanske ner en installationsfil som du sedan ska köra och klicka nästa-nästa-nästa osv och sen skapas genvägar och annat. Alternativt kanske man laddar ner en Zip-fil som ska packas upp och sedan ska en installationsfil köras.

På Mac (om jag minns rätt), så drar man filen man laddade ner till docken (rätta mig om jag har fel) och sen är det klart.

Att avinstallera är också löjligt enkelt. I Windows går man ofta in i Add/remove programs i kontrollpanelen eller apps under inställningar i Windows 10, letar reda på det man vill ta bort och sedan kör ett avninstallationsprogram med nästa-nästa-nästa osv.

På Mac drar man programmet från docken till papperskorgen (rätt mig om jag har fel) och sen är det klart.

Finns många andra saker i systemet också som känns mer logiska, men nu var det så länge sedan jag hade en mac (2011) så att jag har glömt mycket, men jag minns att jag var mycket nöjd.

Av Bejje

@anon228747:

Det verkar som att du och alla andra har missuppfattat mig totalt.

Tvärt om, jag fokuserar nästan inte alls på spel. Som jag sa så spelar jag nästan aldrig på dator nu för tiden, MEN jag vill ha möjligheten att göra det om jag vill. Med andra ord kanske jag kommer spela någon enstaka dag i månaden och resten används till allt annat.

Sedan så är jag väl medveten om att Apple inte uppdaterar datorerna jätteofta, just därför sitter jag och väntar på kommande uppdatering av iMac. Skulle gärna haft en iMac PRO, men jisses vad de kostar. Helt omöjligt att kunna motivera det om man inte köper den för jobbet och absolut måste ha en mac och måste ha monsterprestanda.

Av Bejje

Köpa iMac

Hej,

Troligen kommer det komma ut en ny iMac innan årets slut och jag hade tänkt att köpa en.

Jag har varit PC användare under alla år, men hade under 2011 också en Mac Book Pro som jag sedan sålde.
Mitt första möte med Mac var denna MBP som jag älskade. Allt är så enkelt i Mac OS och och deras produkter är snygga.

Nu undrar jag, hur ser det ut med spel på Mac nu för tiden? Jag spelar otroligt sällan spel på PC nu för tiden. Senast var det väl Xcom som jag också spelat på PS4.

Så om inte alla spel finns till Mac så är det inte direkt någon förlust för mig. Vill jag spela är det oftast på konsol, för närvarande PS4 och Nintendo Switch, men jag vill i alla fall ha möjligheten att spela på datorn. T.ex. spel som bör spelas med mus.

Jag vet så klart inte vilka CPUer och grafikkort som kommer erbjudas på en kommande iMac, men det lär duga för spel hoppas jag?
Antar att många storspel kommer till Mac i alla fall? Blizzards spel vill jag absolut inte missa, men om jag minns rätt släpper dom spelen till Mac också.

Vad är er erfarenhet av spel på stationär Mac?

Av Bejje
Skrivet av Mcnil:

Ja jag har sett något liknande på wish.com och har faktiskt funderat på att köpa, men jag behöver minimum att två av portarna är USB3 eftersom jag har en USB3 disk inkopplad som jag har spel på samt Playstation VR på den andra.

Av Bejje
Skrivet av Soir:

Jag har lyckats ladda vår PS4 kontroller i samtliga laddare hemma. Det som däremot skapat problem är vissa sladdar. Kontrollen är jättekänslig för spänningsfall verkar det som. Jag skaffade därför en 30 cm USB A till microUSB sladd, och den fungerar finfint i allt.

Originalkontrollerna funkar lite bättre än de andra. De funkar att ladda i en laddare jag har vid vardagsrumsbordet. Det är jag glad över. Men Sonys PS move controller och deras "gevär" för VR funkar inte att ladda någonstans än i PS4, inte ens med de medföljande USB-kablarna, så det har knappast med kablarna att göra utan var de laddas är grejen.

Av Bejje
Skrivet av r3mpuh:

Det är väl tämligen bra om handkontrollernas batteriers inbyggda skydd mot att slitas ut i förtid p.g.a. för stark laddström löser ut? Ibland brukar även mina handkontroller tycka att det är för tidigt för att påbörja en återuppladdning av batteristyrkan ännu om de är för nära fullt. 🤗

Mvh r3mpuh

Fast en modern enhet ar ju inte mer ström än den behöver. Spear ju inge roll om laddaren kan ge 10ggr mer ström en än vill ha så tar de inte mer än en behöver ändå.

Men ditt resonemang faller också eftersom samma problem gäller laddning i min bil som ger ganska lite ström. T.ex. mobilen, om jag kör GPS samtidigt ger ungefär lika mycket laddning som mobile med aktiv skärm och aktiv GPS drar. Ändå funkar inte sony produkter att ladda på sådana "snåla" laddare, inte heller på väldigt starka laddare.

Märkte dock nyss att det funkar att ladda i PCn... så det känns som att deras produkter vägrar att ladda om det inte finns någon "data-anslutning", antingen till ps4an eller datorn, allt annat skiter den i.

Av Bejje
Skrivet av s0sdaf:

Kolla hur många milliampere (mA) laddarna är specifierade för på output (5V). Är det billigare lågkvalitésladdare är inte värdet nödvändigtvis att lita på. Jag kan ladda alla mina PS4-kontrollrar (både första och andra versionen som kom med PS4 Pro) utan problem med min Nokia-laddare (5V/1200mA).

Jadu, det är inga småladdare direkt. Jag har testat laddare till Xperia XZ, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S8 samt ett eluttag med USB-kontakt som levererar mycket ström och laddar telefoner snabbt. Ingen av dessa funkar.

Och som jag sa, Sonys mobiler har samma problem, de kan t.ex. inte laddas i vår moderna bil med USB-uttag trots att både Samsung och Apple mobilen kan laddas där.

Av Bejje

PS4 kontroler kan inte laddas överallt, varför?

Jag har ett PS4 och har tidigare märkt att jag inte kan ladda mina kontroller överallt. Det funkar alltid i PS4:ans USB-portar så klart, men inte på diverse mobilladdare osv.

Nu fick jag i julklapp PS4 VR och till den fick jag 2st PS4 Move kontroller samt ett gevär.

Ingen av dessa 3 går att ladda med olika mobilladdare av någon anledning. Detta är ett problem eftersom PS4:an bara har 2st USB-portar och den ena används till extern HDD och den andra går till VR enheten. Jag måste alltså koppla bort båda dessa om jag vill ladda t.ex. båda Move kontrollerna samtidigt.

Varför är det så? Jag har en Xbox 360 kontroller so går att ladda överallt. Alla mina mobilen går att ladda överallt och i princip alla dra batteridrivna enheter går att ladda överallt. Endast PS4:ans diverse kontroller verkar kräva att laddas i bar PS4an av någon anledning.

Undantaget är de vanliga kontrollerna som visserligen även de inte går att ladda överallt, me går i alla fall att ladda i ett eluttag jag har under vardagsrumsbordet där det även finns USB-uttag för laddning. Dock funkar inte de andra kontrollerna att ladda på samma USB-uttag.

Vad vill Sony få ut av detta? Att vara typ den enda tillverkaren av laddningsbara produkter som inte går att ladda överallt?

Kan tillägga att min fru har e Sony Xperia mobil och hon har liknande problem med den. Hon kan inte ladda mobilen i vår bils USB-uttag men jag kan ladda min samsung mobil och typ alla andra USB-produkter vi har.

Av Bejje
Skrivet av Rouge of Darkness:

Är väl rätt många som haft problem med officepaketet ihop med 1709?

Står nånting om det i nån fall uppdate här på forumet och en möjlig lösning.

Har för mig det är denna tråden ett gäng sidor in.
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1494442-hur-har-fall-c...

Jag sökte igenom hela tråden efter ordet "office", men hittade bara ett inlägg på sista sidan och det det var inte direkt relaterat.

Men hur som helst vore det märkligt om Office vore problemet.

Jag har i alla fall 12st datorer av exakt samma märke, modell och konfiguration.
ungefär 6st av dessa kör version 1709 av Win10 och alla kör O365 av samma version. I övrigt har alla samma mjukvaror installerade.
Endast en enda av dom har det här problemet. Sen att total ominstallation inte hjälper heller...

Av Bejje
Skrivet av Jonny Myran:

Det behöver dessvärre inte utesluta fel. Jag har haft struliga datorer som fungerat galant när man plockat ut en specifik minnessticka, trots att den inte uppvisade några fel i minnestest.

Jag har haft minnesfel för i datorer och det har inte alls visat sig som det här felet. Då har jag helt random fått bluescreens.
Det borde i så fall också påverka fler program än bara office alternativt som sagt krascha hela OSet om minnet inte går att skriva eller läsa till.

Men i alla fall. När jag får tillgång till datorn igen så lär jag testa allt möjligt. CPU test och längre minnestest igen för att se om något får den att krascha.

Av Bejje

@alfonsg00: Tack, får testa det där Intelprogrammet.

@Shimonu: Ja den är ganska ny så den har garanti, men jag vet av erfarenhet att det är bra när man kontaktar supporten att ha en hum om vad det kan vara som felar. Annars vet de inte vad de ska beställa för delar och skicka till teknikern som kommer onsite.
Risken finns också om man inte är så säker att det tar extra lång tid att åtgärda eftersom de kanske chansar och byter en del so sedan inte visade sig hjälpa och sen får man felanmäla igen osv.

@thomson: Nej det har jag inte gjort. Det är en SSD på 256GB som sitter i den, men visst kan den testas också. Det är dock inga problem att installera saker på den eller kopiera in filer till den. Det går snabbt och utan problem.

Av Bejje

@Jonny Myran: Minnestest har ju körts utan att hitta något fel.