Inlägg

Inlägg som Bejje har skrivit i forumet
Av Bejje
Skrivet av Ravnit:

Hur funkar det för alla att få tillbaka pengarna på kontot nu när alla banker är emot det?

Ser ut att funka med https://safello.com - gjorde en mindre försäljning igår, ser ut att funka, men får se senare idag eller imorn om pengarna kommer.

De säjer själva när jag frågar deras support, att de inte haft några problem att överföra till min bank.

https://www.udrop.com/cache/plugins/filepreviewer/292275/d33a7b0...

Av Bejje
Skrivet av stgr:

Du kan köpa och sälja bitcoins - SEK med dem, till och från ditt konto.

Samma som med safello.com som är ett Svenskt företag, har dessutom nyss börsnoterats.

Av Bejje

Jag kan tillägga till trådstarten att Ica Banken blockerar både köp via kort och banköverföring till Binance och troligen många andra också. Kan också bekräfta att uttag med SEPA till Ica banken blockeras och skickas tillbaka. Sedan får man ett "argt" meddelande på Internet banken som säger ajja bajja, så får du inte göra enligt våra avtalsvillkor och sen skickar dom en länk.

Av Bejje
Skrivet av nu1mlock:

Hur menar du att dom blockar allt med krypto? Jag förväntar mig spärr mot kortköp, men inkluderar det även att skicka och ta emot pengar via SEPA-överföringar?

Jag startade en dedikerad tråd för banker som har stöd för krypto - tänkte att det kunde vara smidigt att ha sånt samlat på ett och samma ställe. https://www.sweclockers.com/forum/trad/1634407-svenska-banker...

Ja det är samma med flera banker, min egen Ica banken också.
Försökte göra en SEPA överföring för några dagar sedan. Rredan samma dag fick jag ett meddeland på banken om inkommande utlandsbetaling och att den hade nekats enligt deras allmänna vilkor då de inte acceperar oengar som kommer från krypto.

Av Bejje
Skrivet av ehrw:

Pratade precis med Länsförsäkringar. De blockerar numer alla överföringar från kända "kryptobanker" som hon kallade det. Utan förvarning så går de bara emot halva världen. Känns stabilt för ett kundägt bolag som alltid värnar om kunden

Samma med Icabanken. Jävla skit dom håller på med. Jag lyckas köpa krypto, men när jag väl tjänat pengar så får jag inte tillbaka dom till kontot utan att gå krångliga omvägar. Riktigt dåligt!

Om dom är rädda för pengatvätt så skulle det hjälpa om dom inte hanterar alla kunder som om dom vore kriminella utan istället ha lite koll på sina kunder och utreda och blocka dom som de misstänker, inte blockera alla kunder som om alla vore kriminella pengatvättare.

Av Bejje

Köp via safello.com ett svenskt företag så man kan köpa med swish t.o.m.

Av Bejje

Lite gammal tråd, men fick precis samma problem idag med Ica banken.
Är rätt ny på krypto, har försökt ett tag dock via många olika siter som coinbase, Kraken, Binance m.fl att köpa bitcoin med mitt kort, men alla sidor har nekat köpet och jag har inte fattat varför.

Kom runt det genom att köpa via Svenska företaget Safello.com

Nu när jag gjort lite pengar på Dogecoin så sålde jag en del och gjorde om det till Euro. Gjorde sedan ett uttag från Binance till Icabanken. Fick redan samma dag ett meddelande på banken att de nekat mina insättning för att det kommer från en kryptoplattform. Suck!!!

Ska testa om jag kan göra samma sak som köp, fast ovänt. Man kan även sälja bitcoin via Safello, så jag kanske får ta pengarna, köpa bitcoin för dom, sedan sälja dessa bitcoin via safello som sedan sätter in pengarna till mitt Ica konto. Hoppas det funkar.

Annars står jag där med 20 000 kr som är värdelösa.

Av Bejje
Skrivet av ipac:

För att det är billigare?

Jag skulle ta SSD alla dagar i veckan trots att det är dyrare

Av Bejje
Skrivet av Elektron:

Kör en billig mekanisk 4TB via usb. Installera favoritspelen på ssdn och resten på usb disken. Så stor skillnad är det inte mellan hårddiskarna XSX och XSS. Tankar man många spel på gamepass så kommer inte ssdn i XSX räcka speciellt långt heller.

Varför köpa en mekanisk? Varför inte köpa en Extern SSD istället?

Av Bejje

Vet att många skrivit redan och länkat till andra trådar, men jag är så trött och sliten och orkar inte gräva igenom sida efter sida, så jag undrar: När kan man få sin beställda xbox från elgiganten?

Beställde 9:e oktober.

Av Bejje

En fråga gällande detta spel. Om jag vill byta dator och installerar det på en annan dator med Steam, finns det någon syncning till molnet av tidigare sparfiler eller får man kopiera över dom manuellt på något sätt?

Av Bejje
Skrivet av pv2b:

En förutsättning att du ska kunna kontakta en kundtjänst är att du är en kund. Både Google och Microsoft har kundtjänster som betalande kunder kan kontakta.

Om du däremot bara använder t.ex. Google eller Facebooks tjänster, så är inte du en kund, utan du är i bästa fall en produkt.

Microsoft har som sagt funktioner för feedback. Google också. Facebook vet jag inte, jag använder inte Facebook. Men jag antar att de har något liknande.

Med detta så förstår jag inte riktigt vad du vill med denna tråd?

Klart man är en kund till dessa företag utan att betala för tjänsten. Indirekt betalar alla. Det som många stora företag tjänar pengar på är annonser. Genom att kanske ha hundratals miljoner unika användare som är inne på en sida varje dag så genererar det väldigt mycket pengar i annonsintäkter.

Vill man ha kvar dessa intäkter så är det väl bra om man lyssnar till sina användare. Jag kräver inte att alla stora företag ska ha en kundtjänst man kan ringa, men en funktion för att lämna förslag och feedback som är lättåtkomlig borde alla ha.

Den bör vara kategoriserad i kategorier som, Förslag till nya funktioner, Rapportera fel, förslag till förbättring och en del andra kategorier.
Sedan bör alla dessa vara synliga för alla andra användare som kan rösta upp dessa, så om 10 000 personer röstat på och håller med om att en funktion är trasig så ser företag lätt det och kan åtgärda det. Om ett annat förslag bara får 50 röster så är det kanske inte ens värt att läsa.

Finns många halvstora företag som har just en sån här funktion med "röstning" just för att sålla ut det som flest användare håller med om.

Av Bejje
Skrivet av UndaC:

Skulle 1% av Microsofts kundbas ringa vars en gång på ett år så är det tio miljoner inkommande telefonsamtal per år.
En anställd tar 288 samtal i månaden i snitt och jobbar 11 månader om året ungefär.
Det skulle kräva cirka 3 200 extra anställda för Microsoft. De skulle också behöva kontorsyta för det. De skulle också behöva datorer, telefoner mm till de anställda.
Troligen hade man velat ha anställda som inte bara läser ur någon mapp för felsökning, de ska kunna ta vara på kritik och förslag säger du. Mao bör de nog sitta i USA t.ex.

Snittlönen för en callcenteranställd är 27 834 dollar i USA.
Så lönekostnaden skulle landa på 89 miljoner dollar om året.

3200 anställda behöver cirka 350000 square feet yta a 50 USD om året.
Kontorshyran skulle uppgå till ca 17 miljoner dollar.

Alla ska ha en dator o telefon, bord stol osv. Säg 1000 dollar person för nån sniksetup.
Materialkostnaden skulle gå på 3,2 miljoner dollar.

Så i runda slängar 105 miljoner dollar om plus en liten startkostnad för material. (Kostnaden skulle förstås bli mycket högre, för 3200 anställda behöver man en hierarki av chefer och mellanchefer och kontorsytorna skulle säkert behöva mötesrum, lunchmatsalar etc etc och mitt estimat för utrustning är ju lågt, så du kan nog räkna med allt från 150-250 miljoner dollar snarast)

Så ren kostnad är en sida av myntet. Men troligen inte den mest avgörande faktorn.

Den andra är att det är ett extremt ineffektivt sätt att ta in feedback och kritik på stor skala. När stora bolag vill ha in sådant så går de ut och skaffar det helt enkelt. Fokusgrupper, kundenkäter, datainsamling, felrapporter direkt från Windows, AB-tester etc. Där kan de säkerställa både kvantitet och kvalitet på ett helt annat sätt än att folk skulle ringa in hipp som happ.

Ett tredje angående support är ju just att det (oftast) inte är microsoft som ska stå för supporten på din produkt. Det är din återförsäljare i förstahand, din datortillverkare i andra hand etc. Upptäcker de i sin tur legitima problem med Windows så rapporterar de tillbaka det till Microsoft i ordnade former.

Och fjärde och sista anledningen är ju just att de inte är din lokala datorhandlare. För din lokala datorhandlare är din personliga feedback värdefull för dem. För en större kedja börjar det bli ganska ointressant vad enskilda individer tycker. Kommer man upp i Microsofts storlek är det 100% irelevant vad en enskild individ har att säga.
Det gör ju förstås att de kan gå miste om nått helt sjukt bra snilledrag som en individ sitter på men chansen att ens ett enda av de där 10 miljoner inkommande samtalen skulle innehålla något av vikt (som inte också kommer in genom deras befintliga kanaler) är så ofantligt liten att det inte är värt mödan.

Jag är helt med på allt du säger och detta förstår jag ju innerst inne, men man blir trots det så klart irriterad när man inte kan kontakta ett företag.

Har dock en liten fundering på var du fick att en anställd tar 288 samtal i månaden från? Har själv jobbat för teknisk support en gång i tiden för en datortillverkare och tog ca 40 samtal om dagen. Det blir alltså ca 880 samtal i månaden.

Kan tilläggas att det under lugna tider också varit runt 25 som lägst, men också uppåt över 50 som högst.

Av Bejje
Skrivet av CFSsss:

Ett företag i storleken MS eller Google behöver generellt inte bry sig om kritik eller förslag från enskilda personer. Om de har en milijard kunder så är feedback från en enskild användare irrelevant. Det enda som är värt att bry sig om är om kanske 50 av deras serverkunder börjar klaga på samma sak via support, eller 5000 privatkunder börjar klaga på samma sak via support. Då börjar de lyfta frågan internt och se om det är något som faktiskt behöver fixas. Sorry, men din åsikt är inget värt för dom generellt.

Sedan finns det lagliga knepigheter också, om du kommer med en jättesmart ide och MS sedan lanserar den så kan du lagligt sett vara berättigad en uppfinnarpeng. Variar lite i olika länder men det kan vara så. Problemet är bara att MS kanske hade samma ide för 20 år sedan och då var du egentligen inte först, men då måste MS bevisa att du inte var först etc. Sedan kan det bli dålig publicitet om du går till tidningen och säger "MS snodde min ide och jag fick inget betalt" fast egentligen hade de kanske redan haft iden. Ofta är det bättre och mycket enklare för storföretag att helt enkelt inte prata med icke-anställda om nya ideer.

Om det ska pratas om nya ideer bör du kommer in som konsult med kontrakt men då är frågan "varför ska vi hyra en sådan här konsult just nu?" etc.

Det är just detta jag stör mig lite på. Säg när Microsoft eller Google var ett pyttelitet företag så hade de älskat att få feedback från sina kunder. Jag tror säkert också att det gick att kontakta dom via någon kundtjänst.

Men när företagen blir så stora som dom är så är det som att de totalt skiter i vad folk tycker och tänker. typ att "Vi är så stora att vi kan göra vad vill vill." Att 10 000 personer sitter och är irriterade på någon funktion, men inte kan framföra det bryr dom sig inte om vilket innebär att det som dessa 10 000 stör sig på inte kan åtgärdas.

Man märker också detta på mindre företag, men som också är stora, men inte lika stora. Säg att du köper en dator från HP och vill ha support och har slängt alla dina papper (jag gör det i alla fall). Då kollar man på deras sida och visst, till slut hittar du numret, men inte utan besvär. Det ska vara så svårt som möjligt att hitta numret eller mailadressen eller formuläret som möjligt.

Alla dessa "har du testat detta" frågor som man först får. Det har aldrig någonsin hänt under min livstid att någon av dessa svar har hjälpt mig. Kanske för att man är tekniskt kunnig och alltid har testat allt sånt som föreslås, så det är bara irriterande.

Av Bejje

Kontakta stora företag

Min tråd passar inte in i någon kategori på Sweclockers. Inte ens under övrigt.
Så jag lägger den här då det handlar om stora företag som Microsoft är.

Det har att göra med att om man behöver föra fram förslag, kritik eller få hjälp av stora företag som Microsoft, Google, Facebook osv så är det helt omöjligt.

Ingen av dom har en kontaktadress för mail, ingen har ett generellt telefonnummer eller chat eller liknande.
Varför är det så?

OM jag vill komma i kontakt med min lokala datorfirma så går det fint. Jag kan maila, jag kan ringa och kanske skriva på facebook, men blir företagen för stora så tar det tvärstopp. Varför?
Får man bara bra hjälp av små företag?

Av Bejje

Något som är märkligt dock är att det ska vara så svårt att hitta info om ljusstyrka på olika TV-modeller.

Kollar jag t.ex. på NetOnNet som jag brukar handla på så har jag nu kollat på några modellers tekniska specifikation, men står inget alls om ljusstyrka. Har också kollat på några modeller på prisjakt, men även där saknas info om ljusstyrka. Mycket märkligt....

Av Bejje
Skrivet av Helllodar:

Swec gick igenom ABL nyligen.

https://www.sweclockers.com/artikel/28703-teknikstund-svag-lj...

tl;dr versionen är att OLED har ett tak för max ljussenergi. Därav så kan alla pixlar inte arbeta vid 100% ljusstyrka på samma gång.
Enligt RTings för LG C9 så börjar detta ske när runt 25% av skärmen belyses till max och vid 100% så går skärmen inte ens över 150 nits. Som tur finns det väldigt få HDR filmer där mer än 50% av skärmen belyses till max på samma gång, det är mestadels runt 0-25%. 4k Bluray versionen av The Matrix där Neo & Morpheus är i ett program med vit bakgrund är den enda scenen jag kan komma på som använder 100%.

https://i.gyazo.com/da6b9858fde61a8e2e4645036af7581c.png

Tack för info! Låter ändå som att OLED räcker för vem som helst som använder den inomhus förutom på solstark sommar utan möjlighet att dra ner, men då jag haft problem att se på sommaren på nuvarande TV så har jag köpt rullgardiner till alla fönster så det är inga problem. Dessutom sitter jag idag på vad som betraktas som en budget LCD, så högst troligt är en ny OLED ljusstarkare i vilket fall som helst.

Av Bejje
Skrivet av Helllodar:

Philips OLEDs har samma panel som LG, men de brukar vara en generation äldre. Jag skulle säga att rör det sig om någon eller några tusenlappar inom 65' storlek så kör på LG. De enda Samsung QLEDs som står sig mot LGs OLED är Samsung Q90 eller Q950R. Q950R är otroligt överprisad och Q90 är runt 30000kr, definitivt inte värd 10000kr mer. Enda anledningen att köra Q90/Q950R är om du tittar massvis på HDR format då dessa TVn kan nå upp till 2000 nits menas OLEDs är begränsade till omkring 700 nits, samt kan OLEDs inte lysa upp hela skärmen på samma gång pga automatic brightness limiter.

Som sagt, jag vill gärna ha Ambilight och Philips är enda tillverkaren som har det. Antar att de har patent på det eftersom ingen annan har det.

Men vad menar du med att OLED inte kan lysa upp hela skärmen? Hur ser det i så fall ut om bakgrunden är ett snölandskap med mest nyanser av vitt? Borde väl se ut som de ska kan jag tycka? Ingen skulle ju acceptera att delar av bilden inte lyser. Antar att jag missförstår dig?

Har kollat i butik på både OLED och QLED, men inte jämfört dom sida vid sida eller ens under samma besök så har svårt att säga vilket som är bättre, men när man läser om det så låter ju OLED överlägset då QLED verkar vara en vidareutveckling av LCD LED, men filter för att få det att närma sig OLED?

Av Bejje
Skrivet av HolyFather:

Jag vill inte se varenda por i ansiktet på skådisar som ska föreställa någon annan. Känns som man besöker inspelningsstudion, inget utrymma för att leva sig in. Det som skadat oss är upplösningsjakten. Hög upplösning behöver man när skärmen är 8m, inte 55 tum.

Upplösning spelar roll, men OLED handlar ju inte om upplösningen utan om färger, konstrast och svärta.
Sitter själv med en gammal enkel full HD LCD LED TV på 65" och för mig räcker upplösningen, men mörka partier i filmer är jobbiga att se på då de aldrig blir riktigt mörka. Med OLED ser man faktiskt vad som händer även i riktigt mörka partier och färgerna känns mycket mer levande.

Av Bejje

Ni som kan OLED och bra TV's: Jag funderar på att köpa en OLED TV, helst Philips då dom har Ambilight, men kan ni svara på varför denna är så "billig". Samsung säljer ju vissa 65 tum QLED som inte är samma sak, för uppåt 50 000 kr. Kan det vara skit eller en gammal modell? Är det därför den är hyffsat billig?

https://www.netonnet.se/art/ljud-bild/tv/oled/philips-65oled8...