Inlägg

Inlägg som Bejje har skrivit i forumet
Av Bejje

Då den tråd jag skapade igår om tearing i olika Linuxvarianter stängdes av moderator och hänvisade till denna tråd istället så svarar jag här.
Denna startade jag http://www.sweclockers.com/forum/trad/1473311-linux-fortfaran...

I alla fall, min favoritdistribution genom åren har varit Xubuntu och det var också där jag fortfarande får tearing.
Detta med en några år gammal HP Elitebook.

Testade iaf att installera om den med Mint istället med Cinnamon och har ingen tearing alls. Skönt, men trist att det inte fungerar rakt av med Xubuntu.

Av Bejje

Linux fortfarande år 2017 ljusår efter Windows

Jag har nu faktiskt inte använt Linux på över ett år. I Normala fall brukar jag som minimum testa varje ny Ubuntu version som kommer ut och kanske andra Distributioner också, men inte senaste året.

Testade nu (x)Ubuntu 17.04 och märkte direkt problem.

1. Att ansluta med bluetooth till Mina Bluetooth lurar funkar inte. Sökning i forum visar att många har samma problem.

2. Ett "fel" som funnits så många år att det börjar bli pinsamt är video tearing. Windows kan per default och har gjort det så länge jag kan minnas, hantera detta och visa video och andra rörliga saker utan problem. Linux kan fortfarande inte det år 2017.

Alltså om du typ scrollar snabbt eller kollar på en video där saker rör sig så ser du linjer i videon eller scrollen eller vad du nu gör.
För nåt år sedan googlade jag fram någon lösning på det i en tidigare distribution och löste det. Det konstiga är att per default så är det fortfarande ett problem år 2017. Detta känns så 90-tal eller tidigare.

Finns så klart mycket positivt med Linux, men att saker som dessa två inte fungerar rakt av utan massa googlande och trixande i timmar är riktigt dåligt.

Vad har ni för erfarenheter av självklara saker som bara borde funka, men som inte gör det?

Av Bejje

Tips, använd appen
(OK, ska inte vara elak, om jag förstod det rätt kunde man inte styra med appen förrän början av april)

Av Bejje

Efter att jag blev tipsad om Ublock origin så löstes alla mina problem med annonser jämfört med Adblock plus.

Nu hjälper inte Ublock origin heller. Får massa reklam både före och efter videos på Aftonbladet
Finns det något som fungerar längre?

Av Bejje
Skrivet av TheMuffinMan:

Glöm inte att registrera köpet på Samsung hemsida så får du 2 gratis bakhögtalare också

"Registerera ditt köp enligt nedan instruktion och erhåll ett kit som innehåller 2 st högtalare och en trådlös modul artnr: SWA8000SXE. Erbjudandet gäller tom 31/3 2017.

Gör så här: Besök www.samsung.com/se/offer/soundbar och registrera ditt köp. Registrering måste ske före 30/4 2017."

Japp, jag har redan försökt mig på det. Tyvärr fungerade inte det så bra. Det var så att den dag jag skulle dra och köpa denna på Elgiganten, så var det slut och det var tydligen slut i hela Sverige på grund av hög efterfrågan.

Så jag beställde från nätet istället och fick då utskickat så fort nästa nya batch var tillverkad. När jag försökte registrera den så tycker den inte mitt serienummer är godkänt. Kontaktade Veddesta som har hand om kampanjen och de hade tydligen inte fått in se senaste serienumren från Samsung, så de skulle kontakta Samsung om det, så jag lär få vänta på mina bakhögtalare.

Av Bejje

Jag har testat att ha den vänd in i hörnet och ut från hörnet. Jag tycker mig höra ett bättre ljud när den är vänd ut mot rummet. När den är vänd in i hörnet tycker jag att bases mullrar mer, alltså mindre klara toner, men jag kanske "hör i syne"

Av Bejje

Tack för svaren, men gällande riktningen på baselementet som jag undrade om. Måste den spela framåt eller kan den spela in i hörnet också?

Som sagt, baslådan är gjord så att på den sidan högtalaren sitter så sitter också strömanslutningen och på motsatt sida sitter lysdioden som visar att den är igång och har anslutning till baren.

Det verkar ju som att Samsung tycker att basen ska spela bakåt in i väggen, varför skulle de annars sätta strömanslutningen på samma sida som högtalaren?

Av Bejje
Skrivet av hanjou:

sidan om din soffa eller bakom

Har också tänkt på det, men Samsung rekommenderade att baslådan skulle vara placerad framifrån.
Har dom fel?

Av Bejje

Soundbar med subwoofer, placering?

Hej,

Jag bytte nyligen ut min Yamaha förstärkare plus högtalare och subwoofer mot en Samsung soundbar + Subwoofer och är mycket nöjd med ljudet. Bättre än jag hade innan.

Jag köpte Samsung HW-K560 på Elgiganten. Subwoofern är trådlös och därför har jag placerat den lite avskilt från TVn.
För det första, så här ser den ut:

http://forumbilder.se/G7OQL/sub2.jpg

Det ni ser på bilden på subwoofern är en sida där själva högtalaren INTE sitter utan där sitter bara en lysdiod.
På andra sidan sitter själva högtalarelementet plus ingång för ström.

Man kan ju tro att Samsung tycker att den sida som har lysdioden på sig samt Samsungloggan ska vara frammåt i rummet, men om jag placerar den så, så kommer basen spela bakåt in i hörnet mot där den är placerad. Spelar detta någon roll ljudmässigt? Bör den spela framåt mot soffan eller går det lika bra bakåt in i hörnet?

Så här har jag placerat den:

http://forumbilder.se/G7OQL/sub-li.jpg

Hur skulle ni ha gjort?

Av Bejje
Skrivet av ojz0r:

Jag letzde efter en lösning på detta förra veckan då det har dykt upp på jobbet.

Jag hittade många som klagat på funktionen på MS supportforum och än finns det ingen möjlighet att stänga av det.
Det är väl ett steg i MS krig mot tjänsten Slack.

Jag tycker f.ö. att outlook 2016 och office 2016 är en ENORM försämring i jämförelse med version 2010/2013.

Ja det har blivit segare att både starta upp och att använda. Annars märker jag ingen jätteförändring funktionsmässigt mot 2013.

Av Bejje
Skrivet av joeldeluxe:

Jag tycker det är en väldigt bra funktion! Men skriv två @@ så försvinner det

Jag vet inte vad de som behöver använda @ til i ett mail använder det till, men jag misstänker starkt att de inte vill ha två @ efter varandra.
Men efter att ha Googlat och kollat Microsoft forum så verkar det som att den här "funktionen" kom till i en patch nyligen då de användare som inte har det här problemet har en något äldre version av 2016 och den funktionen går inte att stänga av tyvärr.

Finns massor av folk som stör sig på det när man Googlar, men MS har ingen lösning, så jag får väl se det här som olösbart då fram till att Microsoft lägger till möjligheten att stänga av det.

Av Bejje
Skrivet av cruZZade:

Enklast är väl bara att sluta använda @ i annat syfte än kontakter? Eller måste du kommunicera i specialtecken?

Personligen använder jag väldigt sällan @ i själva texten, men om det händer så vill jag inte få upp detta
Däremot så är det andra på företaget där jag jobbar som har samma problem och vill ha bort detta.

Skrivet av Imaculent:

Roligt svar ovan
Men håller lite med, varför använda @ i text? Muppigt

Enda jag kan bidra med är att jag precis installerade Outlook 2016 och för mig blir det inte sådär.

Kollade med flera personer här nu som kör Outlook 2016. Av 4 som jag kollade med har 3st detta problem, men 1 har det inte. Detta är ju mycket märkligt då alla installationer är gjorda på samma sätt och den som inte har problemet säger sig inte ha gjort några speciella inställningar heller.

Av Bejje

Outlook 2016 - skriva @-tecken tar upp adressboksförslag

Något som är aningen irriterande i Outlook 2016 är att när man skriver själva texten i ett mail och man använder ett at-tecken[@] så tar Outlook upp förslag på folk att skicka mailet till.

OBS, jag menar inte att jag nu skriver i fältet för mottagare nu, utan i själva innehållsdelen. Ändå kommer förslag på mottagare upp och stör.
Någon som vet hur man får bort det?

Se nedan:

http://forumbilder.se/G7OAR/outlook-at-issue.PNG

Av Bejje
Skrivet av Lothbrok:

PS4 kostar ~2400 kr och har Grafik bättre än de flesta PC spelen som finns på marknaden, Uncharted 4 t.ex.

Så kostnad är dålig ursäkt.

Stor och öppen värld ja, men väldigt livlös.
Du kunde elda upp omgivningen inkl träd och buskar i Far Cry 2 också.
Typ allt du nämner finns redan i andra spel, liksom inget nytänkande.

Jag jämför inte med PC eller PS4, jag jämför nuvarande Zelda med tidigare Zelda spel.

Av Bejje

Nu har jag spelat i några timmar och är sjukt imponerad.
Ni som dagligen spelar spel på PC med värsta processorn, skärmen och grafikkortet och som tycker att grafik är bättre än spelupplevelse kan fortsätta med det.

Denna konsol kostar under 4000kr så räkna inte med att man får grafik motsvarande 20 000kr PC.

Med det sagt. Jag har spelat alla Zelda spel som kommit ut på stationär konsol + en del av de till Gameboy varianterna. Kan säg att detta Zelda spel har så mycket nytt jämfört med alla tidigare Zelda spel som gör det unikt.

För det första. Det är en väldigt öppen och stor värld. För det andra, man kan i princip slå sönder eller hugga ner alla möjliga föremål, man kan i princip plocka upp alla möjliga föremål så som knivar, massa olika svärd, kvistar, kött av olika slag, örter, ja jag har bara spelat lite, men det verkar vara oändligt med saker man kan plocka upp och använda jämfört med tidigare spel.

En annan rolig sak är hur man kan påverka miljön. T.ex. om du tänder en fackla och råkar dra den i torrt gräs så startar du en gräsbrand som sprider sig.

Allting du har på dig i vapen väg kan du i princip kasta på folk. OM du har ett svärd, en yxa, en sledgehammer, en kvist, tunna, sten eller vad som helst så kan du välja att kasta den på en fiende.

Stora stenbumlingar i världen går att putta på och t.ex. rulla nedför en backe där dom rullar över fienden.

Matlagning: Man kan skjuta en mängd med djur som vildsvin, fåglar av olika slag, ödlor m.m och man kan sedan hitta en kittel vid en eld och slänga in en blandning av olika kött, örter, chili frukter och mycket mer för att skapa olika maträtter, potions osv. Det är bara att testa sig fram, men man får lite hintar på vägen vad man kan laga.

Finns säkert massor av mer saker som imponerar, men än så länge har jag inte spelat så mycket så det ska bli grymt kul att fortsätta.

Av Bejje
Skrivet av Pellepelikan:

Med oönskad reklam, menar du då t.ex. Webhallens och paypals utskick eller "GET A 20-INCH IN WEEKS" typ av reklam?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag menar all reklam som jag inte har beställt. Om jag får webhallens nyhetsbrev som jag har beställt så är det ju inte spam, men får jag det utan att jag har valt det och kanske utan att ha handlat på webhallen, ja då är det ju spam.

Av Bejje
Skrivet av griid:

Får du spam i inkorgen eller i skräppostlådan?
Jag har nästan ingen skräppost vare sig i inkorgen eller skräplådan. Ibland kommer det lite reklam i det sistnämnda, men det måste vara för att de fått tag i adressen via nån lista man fyllt i någonstans =/

Det hamnar i spam lådan och med spam räknar jag in reklam också självklart eftersom alla oönskad eller obeställd mail räknas som spam.

Av Bejje
Skrivet av Pellepelikan:

Ajajaj, verkar som att du faktiskt hade en rik släkting i nigeria som testamenterat pengar till dig och att advokaten nu upphört att försöka nå dig då du inte fört över pengar till honom;)

Har dålig koll på hur mycket spam jag går normalt så jag kan inte säga bu eller bä. Skönt vore det om du har rätt.

Skickades från m.sweclockers.com

Ja jag kontaktade advokaten flera gånger, senast strax innan nyår eftersom han behövde 5000kr av mig för att kunna hantera och skicka över alla de miljoner jag skulle ärva, men när jag skickat pengarna så slutade han maila

Av Bejje

Nytt år - SPAM borta

Detta är ingen fråga utan mer av ett konstaterande. Ett märkligt sådant.

Jag har en gmail adress som jag har haft i mer än 10 år om jag minns rätt. Av naturliga skäl får jag då en hel del spam, men det märker man ju egentligen inte av så mycket då gmail effektivt sorterar bort dom i spam korgen. Jag uppskattar att jag får runt 20-30 spam mail per dag ungefär.

Men efter nyår hände något. Då försvann nästan alla spam mail. Det är ungefär som att ett kontrakt gick ut, så att de som vill få sitt spam utskickat måste teckna nytt kontrakt eller nåt, för nu har jag bara fått 2 spam per dag de första två dagarna på året och nu tredje dagen har jag hunnit få ett spam hittills för några minuter sedan.

Kan det vara så att ett avtal/tjänsten att få sitt spam utskickat faktiskt slutade vid nyår för många?

Är det fler som upplevt samma sak?

Av Bejje

Tack för tipset! har nu ersatt Adblock med Ublock origin och testat flera videoklipp och ser ingen reklam.
Toppen! Tack tack