Inlägg

Inlägg som strejf har skrivit i forumet
Av strejf
Skrivet av jnsson:

Vart är Emsisoft? Det använder jag

Jag tog inte med alla, bara de jag hade hört talas om. Men Emsisoft kanske är stora?

Av strejf
Skrivet av Cooling23:

Jag använder malwarebytes och det funkar perfekt.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av LeVvE:

Kört F-Secure och Malwarebytes i många år och jag är nöjd.

Malwarebytes finns inte med som antiviruspartner för Windows 10. Men det kan ju fungera ändå uppenbarligen.

http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/antivirus-partners...

Av strejf
Skrivet av Krux:

Vart är Bitdefender?

Skrivet av leyer32:

Tänkte precis samma sak. Missade ju det bästa!

Lagt till det nu!

Av strejf

Vilket antivirusprogram använder du i Windows 10?

Jag har fått för mig att många problem som uppstår i Windows 10 beror på utdaterat/gammalt/dåligt/inkompatibelt antivirusprogram. I teorin bör det inbyggda Windows Defender förstås fungera bäst tillsammans med Windows 10, men hur det ser ut i praktiken har jag ingen aning om.

Märker du några buggar, blåskärmar eller att startmenyn inte öppnas, ja då bör du rösta på att det antivirusprogrammet inte fungerar bra. Helst ska du förstås testa att avinstallera för att säkerställa att det beror på antivirusprogrammet och inte något annat.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av strejf
Skrivet av Kaine_Uro:

Inte enligt https://netmarketshare.com/ iallafall. 7 månader efter officiell release så hade Windows 7 en större andel.

Och som sagt så är detta verkligen riktigt urusla siffror för Windows 10 med tanke på att det levereras som en fri uppdatering (nästan påtvingad) via windows update.

Jag lyckas inte se någon statistik äldre än 2011 på den sidan. Men berätta gärna var du ser det.

Windows 10 finns dessutom på Xbox One och Windows 10 Mobile, vilket Netmarketshare inte tar upp.

Windows 10 installerades på 200 miljoner enheter efter 5 månader. Windows 7 installerades på 240 miljoner enheter efter ett år.

Källa: http://www.zdnet.com/article/microsoft-windows-10-activated-o...

Av strejf
Skrivet av fLipSidE0001:

Ni som tycker det är så konstigt att vi privatpersoner får Windows 10 gratis har ännu inte förstått att Microsoft inte tjänat så mycket på personer som gått in i affären och köpt Windows. Deras stora inkomst har alltid varit via datortillverkarna som köpt OEM-versioner att bundla med deras datorer och andra företag som köper licenser. Datortillverkar köper fortfarande OEM-versioner av Windows 10 och andra företag köper fortfarande licenser till deras olika produkter.

Med andra ord så förlorar inte Microsoft en massa i inkomst när det gäller att ge bort Windows 10 gratis utan kan istället sänka deras utgifter snabbare om man får bort Windows 7 & 8/8.1 genom att sluta ge support. Detta är inte alls så konstigt som folk försöker få det att låta.

Du har helt rätt. Jag har läst någonstans att Microsoft dessutom tjänade otroligt lite pengar på uppgraderingar av OS på konsumentsidan tidigare. Det blir alltså knappt någon förlust alls rent ekonomiskt att göra uppgraderingen till Windows 10 gratis. Precis som att det hade varit kanon för Microsoft om alla uppgraderade till Windows 7 direkt när det kom är det bra för dem om så många som möjligt byter till Windows 10 så tidigt som möjligt.

Av strejf

@BABOON_ASS

Tänk dig att det hade varit gratis att uppdatera till Windows 7 från Windows Vista via internet typ 2009. Du vet att Windows 7 är bättre än Vista. Jag vet det. Alla vet det nu. Men då kan jag lova dig att en massa människor hade stannat kvar på Vista bara för att det känns tryggt. För att folk är rädda för förändringar. Visst det är väl ok på sätt och vis men om man ska överdriva lite så tänk dig om alla satt och körde DOS eller Windows 3.11 fortfarande, hur hade det påverkat teknikutvecklingen? Det hade varit katastrof på det området. Spelen hade fortfarande sett ut som skit, hårdvaruutvecklingen hade stannat av. Vi hade kanske inte haft några smarta mobiler eller allt annat som vi tar för givet idag.

Om människan inte hade tagit steget för att utvecklas så hade vi fortfarande suttit kvar i grottorna idag. Därför kan vi ibland behöva en liten knuff i rätt riktning för att komma framåt.

Av strejf
Skrivet av Kaine_Uro:

Microsoft använder fulknep och utnyttjar folks okunskap.

Men man ser ju tydligt att Windows 10 inte är populärt med tanke på hur trögt uppgraderingen går.

De lär få tänka till och rätta till detta snart om de vill att folk ska använda deras nya OS.

Trögt och trögt. 140% snabbare än Windows 7 som var deras snabbaste hittills. Allt är relativt. Jag tror att takten kommer öka drastiskt i mars... Vi får väl se.

Skickades från m.sweclockers.com

Av strejf

DirectX 12. WDDM 2.0. Shader Model 6.0. Lågnivåspråk och Explicit Multiadapter. Högre prestanda och lägre energiförbrukning, bättre skalning för flera processorer.

Ja det finns mycket roligt nuförtiden

Av strejf
Skrivet av Hello Kitty:

Jag har mycket spel och många äldre vilka W10 gör ospelbara genom att det täpper igen det man kallar säkerhetshål i deras kopieringsskydd.
Det kan inte vara bortom din vetskap om du både spelar och programmerar. Jag har inte kunnat hitta hur jag tar bort W10ans blockering av mina äldre spel. Kan du fixa det åt mej har jag inget emot W10 men nu har jag stängt av alla uppdateringar och kör w7 fortfarande samt offline. Jag kan inte ens spela mina gamla spel offline om W10 installeras. W10 är som Josef Stalin och sänder oss till GULAGARKIPELAGEN att dö i ensamhet. nån kanske skulle göra en lista på vilka spel som kvaddas, jag törs inte prova för jag vill ha mina spel spelbara.

Microsoft har täppt till de hålen i Windows Vista, 7 och 8 också med säkerhetspatchar, så gamla spel med vissa typer av kopieringsskydd (SafeDisc, SecuROM) fungerar inte längre där heller.

http://www.windowscentral.com/recent-update-windows-7-8-and-v...

Vill du fortsätta spela dem så kan du se till att använda en NO-CD patch.

Av strejf
Skrivet av Jonny Myran:

Ni har inte hört det från mig, men det ryktas att Windows 10 har kopplingar till både 11:e september och månlandningen som aldrig ägde rum. Känns som att vi borde starta en deckarklubb här på Sweclockers för att börja nysta i det här mysteriet.
Swecrockers skulle vi kunna heta, eftersom vi är lika lömska som krokodiler.

Haha det var det roligaste och bästa inlägget jag läst på länge.

Av strejf
Skrivet av RaZman:

Förutom de mängder av Windows 7-användare som fick sina datorer uppdaterade till Windows 10 över natten bara för att de hade på automatisk uppdatering..

https://www.rockpapershotgun.com/2016/03/16/windows-10-stop-u...

Ingen får Windows 10 utan att godkänna EULA först. Det kan man säkert göra av misstag om man inte vet vad man pysslar med. Sen så schemaläggs ju en tidpunkt för uppdatering, den kan man ändra och stänga av.

Jag kan lova dig att ingen som vet vad han eller hon håller på med har fått Windows 10 utan att själv godkänna det.

Av strejf
Skrivet av AMD-Hippie:

Nå, för den som vill att Windows 10 ska spionera mindre bör titta på Barnucles video https://www.youtube.com/watch?v=u1kGMCfb2xw .

Och känner man för det kan man även köpa Barnacules t-shirt med texten "Windows 10 We're Watching" http://www.barnaculesshop.com/products/were-watching-black-t-...

Men jag antar att vissa anser att Barnucles, som arbetar som programmerare för Microsoft i 15 år, bara yrar om myter

Han jobbade på Microsoft och fick sparken. Jag förstår varför. Han är otroligt butt-hurt nu och har spridit anti-Microsoft-propaganda i många år.

Av strejf
Skrivet av SweMerlin:

Nej, för 8:an var det värsta som någonsin kommit från Microsoft och folk klagade inte för vad det nu än var som ersatte den så kunde det ju knappast vara sämre. Men vi som sitter tryggt med 7:an vill inte tvingas på något.

.

Skönt att ingen är tvingad då och att det är en helt valfri uppgradering.

Av strejf
Skrivet av SweMerlin:

"förutom GWX"

*skratt* GWX är ju helt sanslös och MS är helt desperata i sina försöka att med GWX pådyvla oss 10:an. "hoppsan, det glömde jag". Den till och med tankar ner hela OS:et på folks redan för trånga SSD:er. Den poppar upp överallt och det finns GWX-grejer dolda inne i kritiska uppdateringar. Helt sjukt!!

.

Helt normalt i och med att Windows 10 är en gratis uppdatering. Man gjorde likadant från Windows 8.0 till 8.1 så det här är ingenting nytt. Märkligt nog hörde jag inga klagomål då?

Av strejf
Skrivet av RaZman:

Bortsett från förinstallerade versioner av Win 8 passerade hela det operativsystemet mig som Win 7-användare obemärkt. Fick inte så mycket som en notis i Outlook. Med Windows 10 har jag fått dagliga påminnelser och påbörjade uppdateringar sedan release. Det säger sig självt att Microsoft tillåts mindre finkänsliga metoder för att få ut Windows 10 medan det är gratis mot vad de kunde göra när en uppgradering kostade konsumenten över tusenlappen. Det är bara fjantigt att sitta och låtsas som att skillnaden är obefintlig.

Jag sa inte att skillnaden är obefintlig. Jag sa att förutom GWX är skillnaden obefintlig. Eller kanske till och med mindre iom att Microsoft spenderade ännu mer på reklam för Windows 8 än Windows 10.

Av strejf
Skrivet av NoWin:

Nej, Microsoft var inte lika pushiga med Win 7 och 8, där upplevde man det som frivilligt att skaffa dem, men med Windows 10 känner man sig påtvingad en uppgradering.

Det enda anledningen till att du känner så är på grund av GWX. Eller hur?

Microsoft gjorde allt de kunde för att Windows 7 och 8 skulle vara förinstallerat på alla datorer, de hade sin största reklamkampanj någonsin med Windows 8 som kostade ~1,5-1,8 miljard dollar m.m.

http://www.theverge.com/2012/10/12/3492648/windows-8-marketin...

Av strejf
Skrivet av Batwoman:

Ger mig fan på att det är något lurt med windows 10. Varför gör ms så enorma påtryckningar för att alla ska skaffa det? Dom är verkligen envisa! Jag kanske är nojig men det finns garanterat bakdörrar och övervakning som man inte märker eller kan stänga av. Måste vara nåt sånt, för ALLA måste ha win 10. Storebror vill se vad du gör! Det finns guider på nätet hur man stänger av övervakningen men fan heller jag håller mig till win 7 så länge det bara går. Punkt!

Microsoft var precis lika pushiga med Windows 7 och Windows 8. Den enda skillnaden är att eftersom att man gjort uppgraderingen helt gratis den här gången kan man utan dåligt samvete göra "reklam" för den senaste versionen i gamla versioner av Windows. Vilket man iofs också gjorde från 8 -> 8.1 som också var gratis.

Nej Microsoft "spionerar" inte mer i Windows 10 än i tidigare versioner, det är en myt. Anonym telemetri har funnits i Windows sedan Windows XP.

http://www.zdnet.com/article/no-microsoft-is-not-spying-on-yo...

Av strejf
Skrivet av Kaine_Uro:

Och det finns fortfarande folk som påstår att jorden är platt t.ex.

Ja galningar finns det överallt. Men Microsoft är inga galningar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av strejf
Skrivet av MatteN:

Det var väl då MS var fulare än någonsin och uppgraderade folks datorer utan att dom bett om det?

Det har fortfarande aldrig hänt någonstans och Microsoft har dementerat att det skulle ha hänt. Det som däremot har hänt är att det finns miljoner olika människor runt om i världen som har mer eller mindre koll på vad de håller på med. Microsoft har utöver det annonserat redan i oktober att Windows 10 skulle bli en rekommenderad uppdatering, men att användare har 100% kontroll på om datorn blir uppdaterad eller inte.

Jag har också läst på sociala medier om folk som tror att deras dator blev uppgraderad utan att någon godkänt det. Men aldrig några bevis. Samtidigt har jag jobbat i supporten och förstår att om folk säger att de har startat om datorn så kan det visa sig att de bara har stängt av och slagit på sin monitor och det är på en arbetsplats där folk handskas med datorer dagligen år ut och år in.

Det går fortfarande inte att installera Windows 10 utan att godkänna EULA, i så fall hade domstolar varit på Microsoft vid det här laget. Utöver det så känner du säkert till att alla som blir uppgraderade har 31 dagar på sig att byta tillbaka av vilken anledning som helst.

Den här utrullningsmetoden som man har just nu kommer att fortsätta under flera månader framöver, vilket jag tror kommer leda till en fortsatt mycket snabb installationstakt för Windows 10.