Inlägg

Inlägg som solomon har skrivit i forumet
Av solomon

Min röst går på Logitech G pro X wireless Bästa lurar jag använt och mikrofonen är gudomlig med mjukvaran.

Av solomon
Skrivet av oatp1b1:

Bra första jobb. Har du varit arbetslös fram till 44?

eller så har han haft ett helt annat typ av jobb innan?
0års erfarenhet i det nuvarande yrket med ingen utbildning tolkade jag det som.

Av solomon

Användare: @Prophet^
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Han skickade mot förskott på Swish
Produkt: Elgato HD60 Pro

Positivt:
Snabb och bra kommunikation. Bra packeterat

Negativt:
Inget

Slutbetyg: 5/5

Av solomon
Skrivet av Prophet^:

Haha, du svarade för snabbt för min Edit på första posten, men Hittar ett på Kjell&Co för 1849:- nytt, så jag lägger väl ett bud på 1350 så får du väl säga vad du tycker! + frakt så klart

Av solomon

Finns alltså elgato hd60 pro kvar?

Av solomon
Skrivet av Turbonisse:

Ja! De håller 11'000kr av mina pengar, de levererar inte produkten de sålt, de levererar inte pengarna tillbaka.
Hur får du det till att personen försöker hjälpa mig? Att affären gick i putten, var tråkigt, men när jag inte fick pengarna tillbaka förra veckan, blev det mer än tråkigt.
Fientlig? JA
Otrevlig? Har jag ett ovårdat språk? Kallar jag henne för fula saker?
Vad föreslår du att man skall göra? Rycka på axlarna och bjuda dem på 11'000kr?

Okej, om vi börjar så här då:
I första meddelandet hen skickade till dig beklagar de att priset är fel och att du har två val: Antingen betala det rätta eller få pengarna tillbaka.

Du börjar med

Citat:

Nej tack!
Förstår ni inte hur ni framstår?
Rena skojeri verksamheten. Ge mig mina pengar tillbaka!

Fientligt och otrevligt.
Du kunde bara sagt att "Okej, jag förstår. Då är jag inte längre intresserad och önskar mina pengar tillbaks, tack på förhand."

Resten av dina mails är desto mindre trevliga att läsa.
Du är en manlig Karen.

Ja, jag håller med om att Panpricers kunde hållit sig till sitt pris och jag har inte heller någon aning om hur det ligger till juridiskt sett men ditt beteende är inte okej vilket som.

Av solomon

Aldrig hört talas om Panprices.

Allt denna person är att försöka hjälpa dig men du är otroligt fientlig ända från första början.

Av solomon
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Cruella 2021. En Disney film som handlar om Cruella, hon som ville fånga in 101 dalmatiner för att göra kläder.

Denna film skulle berätta hur hon blev elakt och varför hon hatar dalmatiner. Visst filmen förklarade båda dessa saker bra. Väldigt många ger denna film toppbetyg (7,4 på imdb) . Men jag tycker raka motsatsen att filmen sög och detta av många anledningar.

De har en välkänd karaktär som de har byggt upp, denna förtjänar en bra film som berättar bakgrunden. Men det vi fick var en film som var otroligt seg, man satt där och väntade kan de ej visa slutet snart. Mitten var en sämre variant av filmen Djävulen bär prada. Det är en film som de enligt mitt tycke kunde göra bättre genom att enbart klippa ner den, filmen var sega 2h 13minuter.

Skrivet av Fulci:

Håller med, en av de sämsta filmer jag sett på länge.

Tycker helt tvärtom!
Tycker filmen var riktigt bra och inte alls seg. 7/10 från mig.

Av solomon
Skrivet av Tonojo:

Budgivning avslutas nu kl 12.00, upphämtning prioriteras när det bara skiljer 100kr mellan buden, går back på tiden det tar att packa allt annars

Om köpare backar så hör av dig ifall du vill sälja minnena. Bor strax utanför Vårgårda så kan hämta snabbt

Av solomon

Hade 3 raka, tänkte detta har jag. I följe blev 7 fel haha

Av solomon

Gillar att TS skriver "Bud startar på 3500" så är första kommentaren ett bud med 1000kr över haha.

OnT: Antar du inte vill sälja separat? Endast intresserad av ramminnena. Budar 1500:- på dessa utifall + avhämtning

Av solomon

(HAR INTE LÄST TRÅDEN)

E27 sockel, sätt dit en glödlampa med skymningsrelä och låt strömställaren vara på hela tiden?
https://www.clasohlson.com/se/LED-lampa-med-skymningsrelä-E27...

Edit, såg du ville ha rörelsesensor
https://www.lampgrossen.se/produkt/Normallampa-LED-rorelsesen...

bör väl fungera eller?

Av solomon

Jag har hittat en del både här på SweC marknad, blocket och även Marketplace på FB med 4770k, 970/980(ti), 16gb ram osv.
Skulle definitivt satsa på en begagnad då du knappt ens kan få ett av dagens grafikkort eller processorer för 3000-4000kr.

Av solomon

Skulle ju vilja påstå det är serverside.. CT verkade ju inte heller kunna "nyttja" det direkt i videoklippet.

Av solomon
Skrivet av Spiffman:

Fick du någonsin till det?

Hej!
Nja. Jag har kommit fram till 90% att det är insugsventilen som har för litet avstånd. Men åkte på rosfeber i benet så har inte kunnat vara ute i garaget på 3 veckor haha.

Av solomon

Ni kan redigera mig och flytta från Dalarna till Västra Götaland, Vårgårda.

Gör allt inom bygge förutom hardtube. Soft tube inga problem.

Fixat /Andreaz1

Av solomon
Skrivet av Halogen:

Usch... Klen tröst, men om du har ett sjukintyg så ska du kunna få semesterdagarna tillbaka i alla fall. Krya på dig.

Redan fixat med arbetsgivaren så det är lugnt

Av solomon

(Relativt lång story, finns TL;DR längst ner)
Tog ut 3 veckor semester eftersom jag och min sambo inte hade något som helst planerat.
I slutet av första veckan(v28) så kom jag på att vi kanske skulle kunna göra en helg-trip till Gävle då jag inte sett en del av min familj på några år. Vi bor f.ö utanför Vårgårda, så det är runt 6 timmars körning.

Ringde morsan, ringde min morbror, min moster och någon polare och säger att vi kommer upp "nästa helg", alltså helgen som var nu v29. Alla glada osv.

Tisdagen, v29 i början av förra veckan var jag ute och trimmade gården lite. Körde på barfota i skorna och långbyxor. Allting frid och fröjd tills Onsdag morgon när jag vaknar och känner att jag har väldigt ont i min ischiasnerv. Tänkte det var för att trimmern inte har en riktig sele utan en datorväskasele så man måste gå lite konstigt helt enkelt. Skitsamma. Jag satte mig vid datorn, benen upp på bordet för att avlasta ischiasen vilket fungerade.

Helt plötsligt började jag frysa och få frossa.. Började skaka något rejält och svettades som en tok. Satt så i några minuter tills jag försökte ta mig till sängen igen. Märkte då att jag hade börjat få ont vid ljumsken och en bit neråt vänster ben. La mig ner och min sambo undrade på skoj först om vi skaffat massagesäng eftersom jag skakade hela våran säng.

Så låg jag i 3 timmar tills jag däckade. Vaknade och skakade inte längre och kände mig inte så febrig heller men HELSIKES vad det kliade över vänster underben och det kändes så himla svullet. Hela huden kändes spänd. Jag hade nästan förlorat all rörelse i fotled/tår pga jag var så uppsvälld. Visste inte vad jag skulle tänka, men låg kvar resten av Onsdagen i sängen.

Natten till Torsdag snackade jag med min sambo när hon gick och la sig och hon mer eller mindre tvingade mig, snällt, att jag skulle ringa 1177 på morgonen. Så det gjorde jag. Kl 5.30 på morgonen ringde jag 1177 och snackade med en väldigt trevlig kvinna som ringde upp Närhälsan Vårgårda och fixade en tid så fort som möjligt, vilket blev kl 10.00.

Satt och väntade ca 40 minuter innan läkaren kom in och det första han säger är, "Oj, det var en rejäl rosfeber du fått". Han berättade att de kommer göra ett infektionstest på mig och är det inom rimlig gräns så kommer jag bli hemskickad med antibiotika-tabletter men annars kanske jag får åka till akuten i Alingsås för att få antibiotika rakt in i blodet. Han mätte även min vad på vänster och jämförde med höger.

På höger, mitt normala ben hade jag runt 45-48 nånstans där i omkrets, hörde inte exakt. Vänster ben var vaden 57cm i omkrets.

Så en sköterska kom in, gjorde sina tester. Satt där i kanske en halvtimme till innan läkaren kom tillbaka med mina provsvar. Mitt infektionstest var så högt att deras apparat inte kunde läsa hela värdet... Så jag blev skickad till akuten.

Åkte dit, fick sitta i väntrum 1.5 timme. Kom in till en "skinn-på-näsan-sköterska" vid namn Carina. Hon satte mig på plats för jag inte har en termometer hemma haha. Hon kollade lite mer värden, blodsocker och sånt medans hon ändå höll på, tog lite mera blod och så.

efter 2-3 timmar i väntrum 2 så fick jag äntligen träffa läkaren som egentligen inte gjorde mer än att kolla ultraljud på min ljumske då de trodde jag fått en propp. Visade sig min lilla torrspricka mellan tårna är anledningen till att jag fått denna jävla rosfeber.

Hon ville jag skulle komma tillbaka för ett till infektionstest på lördagen(detta var på Torsdagen) men jag sa att jag var tvungen att åka till Gävle, så hon fixade en remiss till Gävle familjejour, så åkte dit istället och infektionsvärdet låg nu på 130 från 260. Så det var ju bra.

Dock fick jag ännu ondare i benet under lördag EM/Kväll och ännu värre på Söndagen under körningen hem. Kom hem vid 18-tiden och la mig på soffan med benet i höjt läge.

Sen har jag legat så. Antingen i sängen eller soffan sedan dess. Min sista semestervecka som jag sjukskrivit mig på. Jag kan nog inte heller börja jobba nästa vecka för att inte överanstränga benet/foten mera. Däremot har det blivit mycket, mycket bättre. Jag kan i alla fall gå på benet korta stunder nu utan att vilja dö.

Så det går framåt helt enkelt. Jag fick åtminstone 1 veckas hel semester innan jag blev sjuk.
Några få bilder: https://imgur.com/a/2K9ULqX

Till en GOD nyhet så förlovade jag och min sambo oss under Gävle-trippen och jag är superglad över att ha en sån fantastisk människa i mitt liv.

TL;DR - Jag fick rosfeber i början av min andra veckas semester av tre veckor. Och det gör ont, svinont. Riktigt jävla ont.Förlovade mig också och är superglad över det.

Av solomon

Detta är nog det dummaste jag sett

Av solomon

*Har inte läst genom tråden*
Ett alternativ är ju att skaffa en USB-hub som du lägger uppepå bordet. Dra ur/Plugga i Webcamen som behovet är. Lättåtkomligt och allt.