Inlägg

Inlägg som Hellowiener har skrivit i forumet
Av Hellowiener
Skrivet av Cenorida:

Stämmer helt och hållet. Allt vi människor gör ger avtryck på klimatet hur vi än gör. Istället handlar det om att göra så lite avtryck som möjligt. Att posta inlägget ger mindre avtryck än att köra bil.

Att köra bil ger mindre avtryck än att flyga till Thailand.

Av Hellowiener
Skrivet av Balconette:

Skulle säga att skattefiffel är resultatet av ett systemfel snarare än något en enskild person / enskild distinkt grupp av personer byggt upp.

Att jag inte har kvar min kaka när jag äter den är inte ett systemfel.

Av Hellowiener
Skrivet av OSkar000:

Det är klart det har påverkan, både på lokala utsläpp och klimat.

Eftersom det är förhållandevis billigt att köra bil i dagsläget så kör folk mycket med mer eller mindre bra anledningar. Bilar som kör utan vettig anledning tar upp plats på vägarna och ger mer köer och spiller andras tid. Vägnätet som det ser ut idag är på många platser på tok för underdimensionerat så varje bil som försvinner från de områdena påverkar i allra högsta grad.

Jämför man med vad det kostar i övriga Europa så är vi ganska bortskämda om man ser på inkomst jämfört med bränslepriser. Antagligen är det också därför vi kör som vi gör...

Jaså, har det? Hur många grader mindre kommer planeten att värmas upp om Sveriges utsläpp från bilar försvinner?

Jag har förövrigt inget emot trängselavgifter på underdimensionerade vägar.

Av Hellowiener
Skrivet av e1m1:

Det är en begränsad frihet. Varje liter frihet du tankar är en liter frihet mindre för framtida generationer. Tar friheten slut innan vi har ett gångbart alternativ till frihet, kommer världens samhällen braka samman...

Varför inte erövra lite lebensraum för framtida generationers frihet också?

Av Hellowiener
Skrivet av Cenorida:

Kan hända, men det räcker med att en enda person blir avskräckt av de höjda priserna och åker mindre bil för att någon påverkan faktiskt har skett.

Okej. Att posta det där inlägget påverkade då också klimatet genom energiförbrukningen.

Av Hellowiener
Skrivet av Cenorida:

Absolut noll påverkan är nog felaktigt att säga, men minimal påverkan kan nog stämma ja. Är dock ändå positivt till att beskatta konsumtion i större utsträckning, för att sänka skatterna på inkomster.

Långt mindre än felmarginalen i alla "modeller". Så ja, noll är den bästa beskrivningen.

Av Hellowiener

Eller så släpper vi det här med att punktbeskatta frihet i nån sorts symbolisk handling som kommer ha absolut noll påverkan på klimatet.

Av Hellowiener
Skrivet av Mr.Borka:

Du har kört fast totalt. Det finns andra saker som hände under 90-talet. Vi gick med EU, mer liberala uppfattningar om statens roll och storlek tog vid och vi hade en bostadskrasch och en IT-krasch. Läs gärna på om svensk modern historia, jag tror det skulle hjälpa dig pussla ihop saker i mindre kaotiska mentala fack.

Skickades från m.sweclockers.com

Så för att andra saker hände på 90-talet måste vi dra slutsatsen att den enormt kostsamma massinvandringen inte har påverkat "Sveriges förfall" (som det var beskrivet av en annan medlem). Right.

Av Hellowiener
Skrivet av Balconette:

Jepp, håller med här. Tråkigt att så många tar på sig skygglappar och kör norsk problemlösning i frågan var pengarna tar vägen. Det är alltid lättare att "skylla på någon annan", speciellt de svaga, än att ta reda på var pengarna faktiskt tar vägen.

Så att skylla på "skattefiffel" är inte att "skylla på någon annan"?
Eller har du redan summerat kostnaderna för bidrag, tolkar, väktare, polis, vård, skola, omsorg etc etc som massinvandringen har gett upphov till och kommit fram till att den är för försumbar?

Av Hellowiener
Skrivet av Xinpei:

Jo men tjena. Situationen i Sverige beror på en utdaterad välfärd i kraftigt behov av att upprustas kombinerat med en åldrande befolkning samt en eskalerande ineffektivitet inom vården. Hade Sverige lagt överskott på pengar i slutet av 90-talet och början av 2000-talet på upprustning av välfärden så hade man inte haft problemen som man har idag.

Att beskylla det på invandringen däremot är bara okunnigt. Sverige har haft större invandring men ändå har inte problematiken funnits där och det är för att man, vid den tidpunkten, hade en vård som faktiskt var en av de bästa i världen. Nej din typ av demagogiska retorik har man sett förut och den grundar sig nästan alltid i ignorans.

Du hjälper inte precis ditt argument genom att säga att Sverige hade världens bästa vård fram till att vi tog emot rekordmånga invandrare...

Av Hellowiener
Skrivet av Snailboy:

Varför tror du jag är emot att hjälpa folk på plats bara för jag inte vill stänga dörren för dom som redan är här?

Gissar på att det är många faktorer som spelar in men om du har ett klart svar får du gärna dela med dig!

Det handlar om prioriteringar. Om du har 10 kr och går in i en godisaffär, kan du köpa allt bara för att du vill?

Av Hellowiener
Skrivet av Snailboy:

Jag är väl mer för att hjälpa människor och inte stänga dörren för att det kan kosta pengar. Näsa gång kanske det är jag som behöver fly.

Att titta på hur Ungern och Polen agerat imponerar mest på högerpopulister.

Otroligt kortsiktigt. Rent utav omoraliskt. Pengarna som vi spenderar på detta hade kunnat hjälpa extremt många fler människor om de spenderades på plats i krisområdena och närområdena. Det är förövrigt där de som behöver hjälpen mest blir kvar. Tror du anledningen till att den stora majoriteten av flyktingar är män är för att kvinnorna har det så bra hemma?

Av Hellowiener
Skrivet av Snailboy:

Företags skattefiffel kostar staten långt mycket mer än invandringen. Så hade vi lagt energin på att ifrågasätta företagen i stället för skylla på människor i nöd så hade det nog sett annorlunda ut.

Svinn i skattesystemet är något man räknar med, eftersom åtgärder att ta för att minska det kostar oproportionerligt mycket jämfört med det man skulle få in. Den här fantasin att ingenting görs åt skattefiffel är otroligt naiv. Och sen finns ett stort ekonomiskt "läger" som argumenterar för att staten faktiskt tjänar på skattefiffel... Så din what-about-ism faller väldigt platt.

Hade vi lagt energi på att inte tillåta massinvandringen från U-länder däremot så hade det sett annorlunda ut. Det tar upp enorma resurser och hade varit mycket enkel att stoppa för 10 år sedan. Se bara på Ungern och Polen t.ex.

Av Hellowiener
Skrivet av Leoms:

Svenska staten är redan ruinerad. Kapas på alla områden i Sverige idag inom välfärd och det kommer bli värre. Jag sitter vid sidan och ser hur Sverige förfaller. Går inte att rädda. Räddas det som räddas kan. Finns nog en anledningen till det lilla häftet skickades ut två år sedan och ibland förekommer reklamskyltar hur vi skall ha 72 timmars förråd av förnödenheter och sjukhusen fått inom om att gå i stabläge.

Ja men det är inte pga EU, det är pga massinvandring från U-länder-

Av Hellowiener

DDO

Av Hellowiener

Bambu från Brothers. Färgen, formen och texturen håller bättre än alla andra strumpor jag har testat, men som många säger går hälen sönder relativt snabbt.

Av Hellowiener

"I’m really reluctant to say let’s stop people from using technology in a way that will reunite families when it can help them do it."

Spyr

Av Hellowiener

Dungeons and dragons online

Av Hellowiener

F

Av Hellowiener
Skrivet av Selmalagerlöf:

jag trodde diamant var det snabbaste värmeledande material vi vet om??

Det stämmer säkert, men principen med detta är att värmen överförs på annat sätt än just ledning.